نشست خبری نهمین دوره جشنواره تئاتر دانشجویی سوره با حضور دبیر جشنواره و اهالی رسانه برگزار شد.

نشست خبری نهمین دوره جشنواره تئاتر دانشجویی سوره برگزار شدبه گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری نهمین دوره جشنواره تئاتر دانشجویی سوره امروز دوم آبان ماه 96 با حضور خسرو خسروی رئیس دانشکده هنر، فرزاد معافی مدیر گروه تئاتر دانشگاه سوره، شکوفه ماسوری عضو هیات علمی دانشگاه سوره و استاد مشاور این دوره از جشنواره، محمدرضا مرشد دبیر این دوره از جشنواره، پوریا تهرانی دبیر اجرایی جشنواره، المیرا رضایی دبیر بخش صحنه، محمد نورالدینی بخش دبیر بخش نمایشنامه نویسی، ثمین بیجاد دبیر بخش کارگاه تجربه‌های نو و حسین توازنی دبیر بخش تجربه‌های نو و اهالی رسانه در دانشگاه سوره برگزار شد.

در آغاز نشست محمدرضا مرشد دبیر جشنواره گفت: این جشنواره در چهار بخش اصلی مسابقه صحنه، تجربه اجرا، رپرتوار کلاسی و مسابقه نمایشنامه نویسی برگزار می‌شود. جشنواره تئاتر دانشجویی سوره یک جشنواره‌ای میان تمام دانشجویان دانشگاه‌های تهران است ولی ما در بخش نمایشنامه‌نویسی یک فراخوان سراسری اعلام می‌کنیم و دانشجویان سراسر کشور می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

وی همچنین تصریح کرد: در این دوره از جشنواره بخشی به نام فرآیند مشاوره از بازبینی تا داوری افزوده شده است که ما با این اقدام سعی در ارتقای کیفیت برگزاری جشنواره را داریم. در بخش تجربه‌های نو و مسابقه صحنه بعد از بازبینی آثار، به گروه‌های پذیرفته شده مشاوره می‌دهیم و هدفمان هم مد نظر قرار دادن سطح کیفی آثار است.

مرشد ادامه داد: در پایان این دوره از جشنواره از آثار برتر مسابقه صحنه، تجربه‌های نو و آثار برگزیده بخش نمایشنامه‌نویسی حمایت می‌کنیم تا بتوانند مجوز اجرای عموم بگیرند. همچنین با انتشار آثار برتر بخش نمایشنامه نویسی  آنها را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهیم.

سپس المیرا رضایی دبیر بخش صحنه اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در بخش صحنه تا ۱۵ آبان ماه فرصت دارند آثار خود را ارسال کنند و ۲۸ آبان‌ ماه جواب بازخوانی آن اعلام می‌شود. در تاریخ‌های 19، 20 و 21 دی ماه، بازبینی آثار با حضور عوامل و بازیگران انجام می‌شود. رویکرد ما در بخش صحنه یک رویکرد تجربی است البته باید گفت آثار مونولوگ نیز در همین بخش داوری می‌شوند.

در ادامه نشست محمد نورالدینی دبیر بخش نمایشنامه‌نویسی اظهار کرد: در بخش نمایشنامه‌نویسی جایزه استاد محمد چرمشیر با تفاوت نسبت به دوره قبل در دو بخش آثار تالیفی و آثار اقتباسی بر اساس داوری انجام شده اهدا می‌شود که مهلت ارسال آثار در این بخش هم تا ۲۹ آذر ماه 96 است و آثار پذیرفته شده در دوم بهمن ماه سال ۹۶ معرفی می‌شود.

وی همچنین بیان کرد: بخش نمایشنامه‌نویسی به صورت کشوری در سراسر کشور انجام می‌شود و فارغ از داوری‌ها و اهدای جوایز ما برای برگزیدگان، برنامه حمایتی داریم تا بتوانیم آثارشان را در کتاب جشنواره به چاپ برسانیم.

نورالدینی ادامه داد: گروه‌های اجرایی گلایه می‌کنند که ما متن نمایشی خوب نداریم و از طرفی هم نویسندگان مهجوری هستند که متن‌هایشان مورد توجه قرار نمی‌گیرند و در این جشنواره تلاش می‌شود که ما پل ارتباطی این دو گروه باشیم.

ثمین بیجاد درباره بخش کارگاه اعلام کرد: آثار بخش کارگاه توسط اساتید یا همان داوران در بخش صحنه، داوری نمی‌شوند و این بخش تنها در یک روز از جشنواره اجرا دارد.

سپس شکوفه ماسوری عضو هیأت علمی دانشگاه سوره اظهار کرد: این جشنواره، یک جشنواره خودجوش و دانشجویی است. ما معتقدیم که جشنواره تئاتر دانشگاهی مدت‌هاست که ویژگی‌هایی از جمله دانشگاهی بودن، آموزشی بودن، تجربی بودن و پیروی از تئاتر ایران در آن به چشم نمی‌خورد و ما در این جشنواره اصرار در حفظ این ویژگی‌ها داریم.

در ادامه نشست پوریا تهرانی دبیر بخش اجرایی تصریح کرد: ما در این بخش کمک هزینه‌های را به بخش‌های صحنه‌ای اهدا می‌کنیم تا بتوانند برای پیشبرد کار و اهداف خودشان به نتیجه برسند.

وی درباره بخش رپرتوار کلاسی گفت: این بخش تنها مختص دانشگاه سوره است و اهالی دانشگاه سوره با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

سپس فرزاد معافی مدیر گروه تئاتر دانشگاه سوره بیان کرد: نکته مهم این جشنواره ارتباط مهم و منطقی جشنواره با بخش آموزشی دانشگاه است. اگر ارتباط میان جشنواره و بخش آموزشی دانشگاه منطقی و درست باشد باعث تاثیرگذاری بیشتری می‌شود. ما می‌خواهیم دانشگاه سوره هویت دانشجویی بیشتری داشته باشد و هدف از برگزاری جشنواره تئاتر دانشجویی سوره، ایجاد فضایی برای بیان ایده و خلاقیت است. متاسفانه جشنواره‌های تئاتر دانشگاهی از این فضا دور شده است و ما باید سعی کنیم این مشکل را برطرف کنیم.

مدیر گروه تئاتر دانشگاه سوره در پایان خاطرنشان کرد: بودجه جشنواره تئاتر دانشجویی سوره نسبت به سال گذشته که ۵۰ میلیون بوده است، حدود ۲۰ درصد افزایش داشته و به دلیل اینکه بودجه این دوره، تاکنون تایید نهایی نشده است از بیان آن معذور هستیم.

گفتنی است؛ جشنواره تئاتر دانشجویی سوره از پنجم تا دهم اسفند ماه برگزار شود و به آثار برتر جایزه استاد رکن‌الدین خسروی تعلق می‌گیرد.

 

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار