به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمودزاده رئیس انستیتو کانسر ایران و دانشیار جراحی سرطان در دومین همایش کمپین صورتی که امروز در بیمارستان امام خمینی برگزار شد، اظهار کرد: برای درمان بیماران سرطانی باید تیمهای درمانی باهم مشارکت داشته باشند. همچنین آموزشهای لازم در زمینه سرطان سینه باید از خانوادهها و مدارس آغاز شود. آموزش مهمترین رکن پیشگیری و درمان محسوب میشود و حلقه آموزش، حلقه مفقوده در نظام سلامت ایران است.
در ادامه مراسم بیتا کلاغچی رادیوتراپیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: ما با استفاده از رادیوتراپی میتوانیم تومور را در همان منطقه کنترل کنیم. رادیوتراپی با استفاده از تاباندن اشعه پرانرژی به بدن صورت میگیرد.
افرادی که جراحی حفظ سینه انجام دادهاند، اشخاص مناسبی برای انجام رادیوتراپی هستند.
وی افزود: رادیوتراپی معمولاً سه تا چهار هفته پس از شیمی درمانی یا چهار تا شش هفته پس از جراحی انجام میشود. رادیوتراپی یکبار در روز، پنج روز در هفته و به مدت چهار تا شش هفته انجام میشود.
این رادیوتراپیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد: التهاب و قرمزی پوست، ضعف، خستگی و بیاشتهایی و تورم سینه از جمله عوارض ناشی از رادیوتراپی هستند که عوارض پوستی یک تا دو هفته پس از اتمام رادیوتراپی و ضعف و خستگی پس از ۳ تا ۴ هفته بعد از اتمام روند درمان از بین میروند.
همچنین در ادامه، معصومه گیتی دانشیار رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: غربالگری سرطان سینه اهمیت بسزایی دارد. طبق مطالعات صورت گرفته غربالگری میتواند در برخی از جوامع مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را تا ۴۰ درصد کاهش دهد.به طور کلی غربالگری در افراد با ریسک متوسط پایین و ریسک بالا صورت میگیرد که برای هرکدام از این دو دسته دستورالعمل خاصی وجود دارد.
وی بیان کرد: افرادی که در دسته ریسک بالا قرار دارند، باید از سن ۴۰ سالگی به بعد ماموگرافی را انجام دهند. خطر اشعه رادیوتراپی از اشعه هایی که روزانه در معرض آنها هستیم کمتر است.نتایج حاصل از ماموگرافی میتواند منفی کاذب (سرطان سینه وجود دارد، ولی تشخیص داده نشده است) یا مثبت کاذب (توده وجود دارد، ولی سرطان نیست) باشد.هرچه تراکم بافت سینه بیشتر باشد دقت ماموگرافی کاهش پیدا میکند.
این رادیوتراپیست تاکید کرد: از دیگر روشهای تصویربرداری میتوان به سونوگرافی، ماموگرافی سهبعدی و ام آر آی با تزریق اشاره کرد.
در ادامه این مراسم صدف علیپور دانشیار جراحی سرطان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: زنان باید برای معاینه به طور منظم به پزشک مراجعه کنند پزشک نیز در صورتی که به وجود توده مشکوک شود، نمونهبرداری را انجام میدهد؛ بنابراین تشخیص دقیق تنها با نمونهبرداری حاصل میشود.
وی گفت: نمونهبرداری سبب تشدید بیماری نمیشود، به طور کلی برای درمان سرطان سینه از روشهای مختلفی مانند جراحی، شیمی درمانی، هورمون درمانی و پرتودرمانی استفاده میشود که شیمیدرمانی میتواند قبل یا پس از جراحی انجام شود. پیشگیری قطعی و صددرصد در مورد سرطان سینه وجود ندارد.
همچنین در ادامه رامش عمرانیپور استاد تمام جراحی سرطان سینه و رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای پستان انستیتو کانسر ایران اظهار کرد: در برخی از موارد که مجبور به برداشتن کامل سینه هستیم، بازسازی سینه با استفاده از پروتز یا بافت خود بدن صورت میگیرد. اگر سرطان سینه در مراحل ابتدایی باشد و زیاد پیشرفت نکرده باشد، ما میتوانیم پوست سینه را حفظ کنیم.
در ادامه این مراسم شیرکوهی دانشیار ژنتیک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: ۵ تا ۱۰ درصد از سرطانها ارثی هستند. هر خانمی تا سن ۸۰ سالگی ۱۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه را دارد. ژنهای BRC۱ و BRC۲ ارتباط مستقیمی با بروز سرطان دارند.
همچنین در ادامه فرهاد شاهی فوق تخصص خون و سرطان بالغین اظهار کرد: دادن خبر ابتلا به سرطان بار روانی سنگینی را بر پزشکان و بیماران وارد میکند، به طوری که معمولاً بسیاری از زنان از ریزش موی خود در فرآیند شیمیدرمانی اظهار نگرانی میکنند. اگر سرطان به مناطق دیگر بدن گسترش یافته باشد، شیمیدرمانی فقط میتواند سبب تسکین بیماری شود و نمیتواند نقش درمانی داشته باشد. طول مدت شیمیدرمانی نیز حدود ۲۴ هفته است. پزشکان باید سرطان را به خوبی به بیماران بشناسانند. ما امیدواریم سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود تا نیاز به شیمیدرمانی وجود نداشته باشد.
انتهای پیام/