محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت شبیه ساز سیستم مبدل انرژی نیروگاه بادی شدند که از آن می‌توان در دانشگاه‌ها و صنعت برای تحقیقات کاربردی استفاده کرد.

ساخت شبیه ساز سیستم مبدل انرژی بادی توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیربه گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پروفسور گئورگ قره پتیان استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس پژوهشکده بهره برداری ایمن شبکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص پروژه «طراحی و ساخت سیمیلاتور نیروگاه بادی با ژنراتور سنکرون قطب دائم شار محوری» اظهار کرد: این طرح به واسطه قرارداد تحقیقاتی با پیمانکاری سازمان توسعه برق ایران آغاز شده است. بعد از تحولات در وزارت نیرو اکنون پیمانکاری به شرکت مادر تخصصی برق نیروگاه های حرارتی منتقل شده است.

وی با بیان اینکه ساخت و طراحی سیمیلاتور بادی کاملا توسط دانشجویان دانشگاه امیرکبیر طراحی شده است، اظهار کرد: نرم افزار، ژنراتور مربوط، رابط های الکترونیک قدرت و سایر بخش های این سیمیلاتور توسط تیم خودمان در این دانشگاه طراحی و ساخته شده است.

وی با بیان اینکه قبل از انجام کارهای مهندسی و ورود به مرحله ساخت و بهره برداری در شبکه برق سراسری، استفاده از شبیه ساز نیروگاه بادی لازم است.

شبیه ساز سیستم مبدل انرژی بادی؛ اولین نمونه آزمایشگاهی تحقیقاتی

وی گفت: شبیه سازی ها معمولا روی یک رایانه انجام می شود، در این صورت نمی توان مشکلات سیستم را با دقت بالا متوجه شد. ولی سیمولاتور نیروگاه بادی این امکان را می دهد که مسائل به دقت بررسی و تحلیل شود. بدین ترتیب قبل از اتصال نیروگاه های واقعی بادی به شبکه می توان اثرات آن را با سیمولاتور بررسی کرد.

به گفته قره پتیان، چون در سیاست های وزارت نیرو گسترش تولید توسط منابع انرژی تجدید پذیر مصوب است و ما این پتانسیل قوی را در کشور داریم این پروژه را مورد پیگیری قرار دادیم.

وی اظهار کرد: البته در کنار طراحی سیمولاتور بادی، طرح گسترده ای را دنبال می کنیم که سیمیلاتور جزئی از این طرح است.

قره پتیان بیان کرد: این پروژه گسترده تر به کارفرمایی شرکت توانیر در حال انجام است و انتظار می رود در ماه های آینده پروژه به اتمام برسد.

 وی افزود: این مجموعه به عنوان اولین نمونه آزمایشگاهی تحقیقاتی خواهد شد که شامل یک ریز شبکه هوشمند ساخت داخل است.

وی گفت: طبیعتا این پروژه به صورت نمونه سازی در اختیار دانشگاههای دیگر می تواند قرار گیرد ولی هدف اصلی ما این است که درآزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه وسایل مورد نیاز تحقیقاتی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری را فراهم کنیم.

محقق دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: امیدواریم که فعالیت های پژوهشی جنبه استمرار داشته باشد و پژوهش را برای پژوهش انجام ندهیم، بلکه پژوهش را برای رساندن به فناوری به مرحله اجرایی برسانیم.

به گفته وی اجزای سیمولاتور شامل نرم افزار رابط کاربر با سیمولاتور  سیستم کنترل سرعت موتور القایی برای تبدیل هر پروفیل سرعت باد جهت اعمال به موتور القایی ژنراتور سنکرون قطب برجسته شار محوری مبدل توان برای تبدیل انرژی خروجی ژنراتور به برق سه فاز با فرکانس 50 هرتز است.

وی افزود: از سیولاتور مذکور  جهت آموزش بهره برداران  انجام بررسی عملکرد نیروگاه بادی قبل از اتصال آن به شبکه بررسی اثرات متقابل نیروگاه بادی و سبک مادر بر یکدیگر و انجام پروژه های تحقیقاتی سود جست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.