به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، صدها مسلمان روهینگیایی روز پنجشنبه با عبور از دریا که خوشبختانه توفانی نبود وارد بنگلادش شدند. بحران میانمار همچنان ادامه دارد و درخواستها برای برگزاری یک نشست منطقهای به منظور تحت فشار قرار دادن «آنگ سان سو چی» رهبر حزب حاکم این کشور پررنگتر شده است. سو چی روز پنجشنبه کشورش را برای شرکت در نشست سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا–پاسفیک در «دانانگ» -یک شهر بندری بزرگ در سواحل جنوب مرکزی ویتنام- ترک کرد.
عملیات نظامی ارتش میانمار 600 هزار روهینگیایی را از اواخر اوت وادار به فرار از کشورشان کرده است و جدیدترین پناهجویانی که به بنگلادش رسیدهاند، از هزاران نفر دیگر که برای خروج از میانمار تلاش میکنند خبر میدهند. یک گارد مرزی بنگلادش در این خصوص گفت 200 نفر صبح روز پنجشنبه وارد بنگلادش شدند. بیش از 200 روهینگیایی نیز در دو ماه گذشته در تلاش برای عبور از دریا و ورود به بنگلادش گرفتار امواج توفانی شدند و جانشان را از دست دادند. اما دریا روز پنجشنبه آرام بود و پناهجویانی که برنامه فرارشان را از هفته ها پیش آغاز کرده بودند بالاخره موفق شدند.
یکی از این پناهجویان که خانهاش را در ایالت راخین رها کرده و به بنگلادش آمده است، در مصاحبه با رویترز گفت: «ما فرار کردیم چون ارتش هنوز هم در حال سوزاندن خانههایمان است». یک گروه 56 نفره از پناهجویان به مدت 4 ساعت روی قایقی که از چوب بامبو و دبههای پلاستیکی ساخته شده بود پارو زدند تا به ساحل برسند. به گفته این افراد صاحبان قایق ها برای انتقال آنها به ساحل بنگلادش پول زیادی میخواستند؛ به همین دلیل آنها قایق خودشان را ساختند.
سازمان ملل متحد عملیات ارتش میانمار را «پاکسازی قومی» توصیف کرده است. اما میانمار این اتهامات را رد میکند. آنگ سان سو چی که به دلیل سالها ایستادگی در مقابل دیکتاتوری و حمایت از دموکراسی جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد، اکنون در مقابل جنایاتی که در حق مسلمانان روهینگیا صورت میگیرد سکوت کرده است. او به همین دلیل مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است. حتی برخی دیگر از برندگان جایزه صلح نوبل نیز خواستار پس گرفتن این جایزه از سو چی شدهاند.
روهینگیاییها در میانمار که اکثر جمعیت آن بودایی است، اقلیت به حساب میآیند و همواره سرکوب شدهاند. گزارشها نشانمیدهد ارتش میانمار با بی رحمی روهینگیاییها را قتلعام میکند و خانههایشان را به آتش میکشد. با اینکه سابقه سکونت روهینگیاییها در ایالت راخین به چندین قرن میرسد، دولت میانمار حق شهروندی آنها را به رسمیت نمیشناسد.
انتهای پیام/