به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سیدرضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به ظرفیت های بالای ایران برای تولید محصولات کشاورزی اظهار داشت: متاسفانه از این ظرفیت ها استفادهای نشده است؛ چرا هیئت 70 نفرهای از اتحادیه اروپا متشکل از مقامات و کمسیسونرهای کشاورزی وارد ایران می شوند؟ زیرا که درباره کشاورزی در ایران مطالعه کرده و می دانند ایران در این زمینه توانمندیهای بسیار بالایی دارد و علاقمند به سرمایه گذاری و کارهای مشترک زیربنایی در ایران هستند، که با مقدار آب کم سازگار و نیز دارای بهره وری بالا باشد.
وی با بیان مشکلات موجود در کشاورزی ادامه داد: با عنوان شدن مشکلات، از بی آبی صحبت می شود؛ کمبود آب داریم اما مدیریت خوبی هم نکردیم.
نورانی درباره توافق نامه امضا شده برای واردات کیوی از نیوزلند به ایران بیان داشت: به نظر من کذب محض است و اگر هر مسئول و یا شخصی به دنبال واردات کیوی باشد به معنی خیانت به تولید کننده داخلی است؛ زمانیکه سرما و یا آفات به محصول بزند و نیز کمبودی داشته باشیم بحث متفاوتی است.
نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ادامه داد: ایران جزو رده بندی سوم و چهارم جهان در تولید کیوی است و بعید به نظر میرسد مسئولی در این شرایط واردات کیوی را آزاد کند و به عنوان اتحادیه ملی محصولات کشاورزی و انجمن ارگانیک ایران مخالفت خود را با واردات این کالا اعلام می کنیم و هر گونه واردات این محصول، دهن کجی بسیار سنگین به تولید کننده داخلی است.
نورانی با اشاره به خرید کیوی توسط ایتالیا از ایران گفت: در سال جاری آفات باعث تولید پایین کیوی در کشور ایتالیا شده است و به دلیل اینکه بازار دنیا را در دست دارد، کیوی را از ایران خریداری کرده و با بسته بندی در کشور خود، با نام محصول ایتالیا اقدام به صادرات مجدد می کنند.
وی با اشاره به توسعه صادرات کیوی ادامه داد: تولید و توسعه صادرات بسیار ارزشمند است؛ حتی تولید مقداری اندک، از ابتدا تا انتهای کار اشتغال زایی و نیز ارزآوری را بدنبال دارد و هشدار میدهیم به کسانی که بخواهند بدون اینکه نظر تشکل های ملی در کشور را بگیرند به اتاق های بسته بروند و بحث واردات را بکنند و مصیبت های گذشته باز تکرار شود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تاکید کرد: کشور ما جزو بزرگترین تولیدکنندگان است و تنها از خرداد تا مهر در بازار میوه کیوی موجود نیست که در این ماه ها نیز تنوع میوه بسیار زیاد است و جایگاهی برای کیوی خارجی در سبد خانوار حس نمی شود.
نوراری درباره تعرفه بالای صادرات محصول گفت: برای صادرات محصول تعرفه و ارزش افزوده بسیار بالا است و گاهی نیز مسئولین صادرات محصولی را با واردات محصول دیگری جبران میکنند، اگر سیب صادر کنیم به عنوان جایزه می توانیم موز وارد کنیم! برای 2 دلار صادرات باید 5 دلار واردات انجام شود و این کار اشتباهی است؛ اگر تشکل ها را قبول ندارند منحل شان کنند و کسانی که وارد هستند راه را ادامه دهند.
وی با اشاره به دوران دفاع مقدس و نیز تحریم ها افزود: در دوران دفاع مقدس صادرات غیر نفتی توانست کار را درست انجام دهد و در تحریم های ظالمانه نیز توسعه صادرات غیر نفتی با تجربه تشکل ها تعطیل نشد. در هر تشکلی بیش از چندین سال تجربه هست و هیات مدیره ها بیش از 40 سال تجربه دارند که باید از آن استفاده کرد و هرجایی تولید و صادرات باشد افتخار نیز هست.
نورانی ادامه داد: باید بدانیم چگونه با آب کمتر تولیدی بیشتر داشته باشیم و باید از فناوری روز دنیا استفاده کنیم؛ اگر فقط صحبت از واردات باشد ما مخالف هستیم.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی واردات کیوی را کذب محض دانست و عنوان کرد: ایران قطب تولید کیوی است و از نظر من قراردادی برای واردات کیوی امضا نشده است و اگر حقیقت باشد باید کسانی که تصمیم گرفتند پاسخگو باشند. در سالهای قبل واردات کیوی نداشتیم و اگر بوده به صورت قاچاق وارد شده است.
منبع:جام جم
انتهای پیام/