به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افراد با دانستن مزاج خود و رعایت رژیم غذایی متناسب با آن مزاج میتوانند به بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی دچار نشوند. مزاجها به چهار دسته کلی گرم و خشک (صفراوی)، گرو وتر (دَمَوی)، سرد و خشک (سوداوی) و سرد وتر (بلغمی) تقسیمبندی میشوند که در این بخش به معرفی مواد غذایی مفید و مضر برای افراد بلغمیمزاج میپردازیم.
غذاهای با طبع گرم و خشک برای افراد بلغمیمزاج مناسب است، البته باید اصل متعادلسازی با مصلحات، رعایت شود.
به طور مثال گردو طبع گرم و خشک دارد، ولی افراد بلغمیمزاج باید گردو را با پنیر مصرف کنند.
آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی
انواع آشها و سوپهای ایرانی، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک
غذاهای کبابی و سرخ شده خشک
انواع خورشتهای ایرانی با فلفل، زرد چوبه و نمک کافی
عسل
خرمای خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش و مویز
انواع سبزی خوردن به جز گشنیز، هویج، کرفس و جوانه گندم
لبنیاتی مانند ماست به مقدار کم و با مصلح مانند مربای زنجبیل، زنیان، نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، زیتون، سیاه دانه و پونه و شیر نیز به مقدار کم و با عسل یا گلاب مصرف شود همچنین این اشخاص باید پنیر را همراه با گردو در وعده شام میل کنند. دوغ نیز به مقدار کم و با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش مصرف و کره محلی، خامه و سرشیر گاوی هم به مقدار خیلیکم استفاده شود.
به طور کلی این افراد باید لبنیات را به میزان کم در شبها و با مصلحات آنها مانند خرما، زعفران و زرد چوبه میل کنند.
دمنوشها، عرقیجات و شربتهای با طبع گرم مانند شیره انگور و خرما، شربت عسل
افراد بلغمیمزاج باید از مصرف غذاهای با طبع سرد وتر مثل ماست، دوغ، آبدوغ خیار، گوشت مرغ، گاو، ماهی خودداری و حتما آنها را همراه با مصلح مصرف کنند.
نوشیدن آب سرد (آبهای با درجه حرارت کمتر از دمای بدن) نیز برای اشخاص بلغمیمزاج مضر است.
انتهای پیام/