به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خشکی پوست یکی از عوارض شایع پوستی است که دلایل زیادی برای بروز آن وجود دارد؛ همین خشکی ساده پوست میتواند نشانهای از مشکل و یا بیماری جدیتری باشد، اما در بیشتر موارد علت خطرناکی ندارد و به علت فاکتورهای خارجی و از بین رفتن رطوبت پوست رخ میدهد، بنابراین جای نگرانی نیست.
عواملی مانند گرما، دوش آب داغ، آب و هوای خشک و استفاده از صابونهایی با Ph بالا، میتوانند آغازگر خشکی پوست شما باشند؛ آیا درمان خانگی و موثری برای خشکی پوست وجود دارد؟
چگونه میتوان در منزل، خشکی پوست ناشی از تغییر فصل (به خصوص فصل پاییز) را بهبود بخشید و رطوبت از دسترفته را بازیابی کرد؟ برای رسیدن به پاسخِ تمام این پرسشها، با ما همراه باشید تا از بهترین درمانهای خانگی و گیاهی آگاه شوید.
وازلین
برطبق مطالعات صورت گرفته، وازلین یکی از محصولاتی است که حتی میتواند پوست افراد مسن را درمان کند؛ وازلین، روغن معدنی شناخته شدهای است که با ایجاد یک لایه حفاظتی بر روی پوست، رطوبت را در زیر خود حبس میکند؛ همین کار باعث میشود تا دیگر خشکی پوست را تجربه نکنید.
بیشتر بخوانید: راهکار مقابله با مهمان همیشگی فصل سرما
حمام جو دو سر
از زمانهای قدیم جو دو سر یک درمان خانگی و رایج برای پوستهای حساس و خشک بهشمار میرفته است، اما چرا مادربزرگها و اجداد ما به استفاده از این درمان خانگی یعنی جو دو سر برای بهبود پوست سفارش میکردند؟ علت این است که واقعاً پوستتان را درمان خواهد کرد.
جو دو سر، حاوی آنتیاکسیدان و ویژگیهای ضدالتهابی است و به همین سبب باعث درمان پوستهای خشک و آسیبدیده خواهد شد. حتی اگر میخواهید از خارش نجات پیدا کنید و راهحلی برای آن بیابید، بازهم با جو دوسر بهبود خواهید یافت.
کافی است به آب داخل وان حمام، مقداری جو دوسر (یا پودر آن) اضافه کرده و سپس حمام کنید؛ البته حتماً بعد از حمام، کرمِ مرطوبکننده روی پوستتان بمالید.
آنتی اکسیدان و امگا ۳
زمانیکه سطح پوستتان خشک میشود، به این معنی است که در معرض علائم خشککننده پوست قرار گرفتهاید و سرعت آسیبزدن به پوستتان بیش از سرعت بازسازی پوست شماست.بعضی از غذاها به سلامت پوست شما کمک میکند و باعث میشود تا پوست شما سالمتر بماند؛ این غذاهای پوست، همگی حاوی آنتیاکسیدان است و شامل موارد زیر میشود.
-لوبیا
-گوجه
-هویج
-عدس
-بلوبری
-نخود فرنگی
غذاهای غنی از امگا۳ نیز مانند ماهی سالمون میتواند باعث درخشندگی بیشتر پوست بدنتان شود.
دستکش
اگر دقت کرده باشید، پوست دستهایتان همیشه بیشتر از پوست دیگر نواحی بدن در معرض سرما و عوامل آسیبرسان محیطی قرار میگیرند. مهمترینِ این عوامل مایع ظرفشویی و نرمکنندهها هستند، بیشترین آسیب نیز زمانی اتفاق میافتد که با آب بسیار سرد یا آب بسیار گرم لباس بشویید، آن هم در بیرون از منزل!
بهترین و سادهترین راه برای رهایی از این آسیبهای محیطی، استفاده از دستکش عایقدار است؛ با این کار، به سادگی از آسیبدیدگی پوست دستهایتان جلوگیری خواهید کرد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل خاصیت نرمکنندگی فوقالعادهای دارد؛ وقتی روغن نارگیل را بر روی پوست خشک خود میمالیم، مواد نرمکننده روغن نارگیل فضای خالی بین سلولهای دست ما را میپوشاند و باعث نرمی دستهایمان میشود. در اصل، اسیدهای چرب اشباعشده داخل روغن نارگیل باعث نرمی و آبرسانی پوست میشود.
از روغن نارگیل میتوانید به صورت روزانه، حتی بر روی حساسترین نقاط بدنتان نیز استفاده کنید؛ این روغن برای زیر چشمان و اطراف دهانتان نیز معجزه خواهد کرد. یکی دیگر از مزیتهای روغن نارگیل این است که نیازی به ترکیب آن با ماده دیگری نیست و همه چیز تمام است.
دمای آب دوش را تنظیم کنید
گاهی اوقات میتوان با کمی پایین آوردن دمای دوش، از همه آسیبهای پوستی جلوگیری کرد. متأسفانه بیشتر مردم عادت دارند که زیر آب داغ دوش بگیرند، اما این کار فقط باعث سوزاندن پوست و آسیبدیدگی خواهد شد.
البته صابونها نیز بیتأثیر نیستند و بسیاری از صابونهایی که ادعای نرمکنندگی و رطوبترسانی به پوست را دارند، فقط باعث آسیب پوستی میشوند. سعی کنید زمان دوش گرفتن خود را کاهش دهید و فقط چند دقیقه با آب ولرم دوش بگیرید؛ همچنین همیشه از صابونها و شویندههای غیرمعطر استفاده کنید.
از یک مرطوبکننده استفاده کنید
همیشه همراه خود یک مرطوبکننده سازگار با پوستتان داشته باشید، گاهی اوقات خشکی، ناشی از سیستمهای گرمایشی است؛ میتوانید از دستگاههای بُخور سرد نیز در کنار وسایل گرمایشی منزل استفاده کنید، این کار باعث میشود تا ۶۰ درصد از مشکلات جانبی کم شود.
از عوامل تحریککننده دوری کنید
یدیکی از دلایل ناگهانی بروز خشکی پوست میتواند لباسهایی باشد که به تن میکنید، بله درست متوجه شدید، حتی نوع لباس، نشستن طولانی مدت در کنار شومینه یا بخاری، رفتن داخل آب استخر (وجود کلر) همه اینها میتواند زمینهساز آسیب باشد؛ باید همیشه از پوستتان مراقبت کنید و به فکر حفاظت از پوست خود باشید.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/