وی ادامه داد: تربیت معلم از دیرباز مورد توجه قرار داشته و چالش های این حوزه برخی به همت پیشینیان رفع و برخی باقی مانده است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: نقش و سهم دانشگاه فرهنگیان علاوه بر موارد ماموریت ها به سنجش صلاحیت ها توجه دارد که حلقه ای مفقوده در نظام آموزشی است و هنوز در این زمینه موفقیت چندانی نداشتیم و نقش دانشگاه در این حوزه دوچندان خواهد بود.
بطحایی تصریح کرد: اگر نتوانیم به همت دانشگاه این سنجش صلاحیت را محقق کنیم به اهداف سند تحول نمی رسیم.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در دهه ۶۹ و ۷۰یکی از چالش های تربیت معلم وضعیت علمی پذیرفته شدگان بود و رتبه های کمی داشتند و امروز تا حدی این وضع رفع شده و پذیرفته شدگانی با رتبه های بهتر جذب می شوند.
وی تصریح کرد: دانشجویی که در نظام استخدامی وارد تربیت معلم می شود از روز اول فردی استخدام شده در دولت تلقی می شود و این مسئله فارغ از صلاحیت های افراد است و این موضوع یکی از مشکلات ماست، بنابراین نیاز به دوره آزمایشی برای فعالیت احساس می شود.
بطحایی اظهار کرد: کماکان دانشگاه فرهنگیان با نواقص جدی حوزه زیر ساخت فیزیکی و ساختاری مواجه است و سه اتفاق باعث این رویداد شده است.
وی افزود: امروز حداقل های لازم را برای آنچه از تربیت معلم توقع داریم، در اختیار نداریم و برای آنچه مقام معظم رهبری در ادبیات ها و مناسبت های مختلف فرمودند نداشته و نقش تخریب کننده داشتیم.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: اولین اتفاق تغییر ماموریت دانشگاه تربیت معلم است، دانشگاهی که بعد از 100 سال فعالیت ماموریتش تغییر کرد که قطار ما هم مقصر بودیم؛ دانشگاه خوارزمی و دو دانشگاه مادر در این عرصه و تبدیل به پنج دانشگاه ضربه به ماموریت خورده است.
وی افزود: تاسیس دانشگاه فرهنگیان اقدامی مبارک در عرصه تربیت معلم است و با شروع به کار آن مراکز تربیت معلم با تمامی نقایص اما به عنوان مرجع علمی قوام یافته جمع شد غافل از اینکه پا گرفتن یک دانشگله یا دیسیپلین این مراکز زمان بر است و تربیت معلم را با سوک عظیمی مواجه کرد اگر ما اجازه می دادیم این دو مجموعه مدازری حرکت می کردند و به تدریج حذف مراکز انجام می شد.
بطحایی تصریح کرد: در شرایطی که در آموزش و پرورش به طور سنتی همواره به دنبال فضا، امکانات مالی همراه بوده به یکباره ۱۶۷اموزشکده در برنامه پنجم به وزرات علوم داده شد هرچند در این امر تشویق کارکنان در تصمیم گیری بی اثر نبود.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: امروزه با کاموای رنگی دانش آموز برق تمرین می کند و موتور ماشین های قدیمی برای هنرآموزان کار پیش می رود در حالی که تمام توان را برای ارتقای آموزشکده ها گذاشتیم و به یک باره از دست آموزش و پرورش رفت.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی گاهی در زیر پله برای دانشجو معلمان کلاس تشکیل می شود و گاهی خوابگاه های لازم برای دانشجویان وجود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۱۶هزار میلیارد تومان ارزش خالص آموزشکده هایی است که از آموزش و پرورش خارج شد و این در حالی است که هنر آموز ما اکنون کمترین امکانات را در اختیار ندارد.
بطحایی تصریح کرد: ما درخت تنومندی از آموزش و پرورش گرفته و نهالی ارزشمند به نام دانشگاه فرهنگیان را در اختیار آموزش و پرورش گذاشتیم و برای تقویت آن کاری زمان بر است.
بطحایی یادآور شد: درخواست می کنم نمایندگان مجلس به این مسئله کمک کنند تا آثار این خطا کاهش یابد اکنون با مشکلات بسیاری در حوزه فضای آموزشی مواجه هستیم و این دانشجومعلمانی که همه ما برای خدمت به آنها جمع شدیم چشم امیدی برای فضای بانشاط دارند.
انتهای پیام/