بر اساس تحقیقات محققان گرم کردن برخی مواد غذایی در مایکروویو خطرآفرین است و به سلامت بدن آسیب می‌رساند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یکی از نکات مهم در سلامت افراد تغذیه و مصرف موادغذایی سالم است، در این بین بر اساس تحقیقات محققان نحوه پخت و طرز تهیه موادغذایی در سلامت آن نقش دارند.
 
مواردی زیادی پیش می آید که غذا از وعده های قبلی باقی مانده باشد یا افراد غذای تهیه شده را برای استفاده به محیط کار یا تحصیل می برند تا در وقت صرف غذا با گرم کن یا مایکروویو آن را گرم و مصرف کنند اما باید دانست که در استفاده از مایکروویو برای گرم کردن مواد غذایی باید اصولی را رعایت کرد، زیرا بی توجهی به برخی نکات خطر آفرین است.
 
بعضی موادغذایی بر اساس گفته متخصصان تغذیه نباید در داخل مایکروویو گرم شوند، زیرا امکان بروز بیماری با مصرف برخی موادغذایی گرم شده داخل مایکروویو وجود دارد.
 
 به گفته متخصصان تغذیه گرم کردن بعضی غذاها در دستگاه هایی چون مایکروویو به خصوص اگر در ظرف خوب بسته نشده باشد یا دمای موادغذایی بیش از حد بالا برود به دلیل تغییراتی که در دمای غذا پس از سردشدن و مجدد گرم شدن به وجود می آید، سلامت غذا به خطر می افتد، به همین دلیل توصیه می کنیم که به هنگام استفاده از مایکروویو برای گرم کردن غذا به لیست غذاهای زیر توجه کنید.
 
سیب زمینی: در زمره موادغذایی است که پس از پخته‌شدن در بار اول در صورتی که در دمای اتاق سرد شده باشد، می‌تواند عامل مسمومیت غذایی در افراد شود، با سرد شدن سیب‌زمینی‌ در دمای اتاق امکان رشد باکتری بوتولیسم وجود دارد به همین دلیل توصیه می کنیم که اگر قصد ندارید سیب‌زمینی را بلافاصله بعد از پخته شدن مصرف کنید، تا مدت زمان استفاده، آن را در یخچال نگهداری کیند، گرم‌کردن سیب‌زمینی پس از سردشدن در یخچال خطرآفرین نیست.
 
شیر: در صورتی که قصد دارید به نوزاد شیر بدهید، آن را نباید در مایکروویو گرم کنید، بر اساس گزارشهای سازمان غذا و داروی آمریکا( FDA)  شیر و غذای بچه را نباید در مایکروویو گرم کرد زیرا این دستگاه موادغذایی را به‌ شکل ناهمگون گرم می‌کند که در نتیجه آن وجود‌آمدننقاط داغ (Hot spots) در غذا به وجود می آید و خطرسوزاندن دهان و گلوی کودک وجود دارد، به همین دلیل توصیه می شود برای ایمنی و اطمینان خاطر  شیری کودک را با روش بن‌ماری (حرارت دادن غیرمستقیم با بخار آب) روی اجاق گاز گرم کنید.
 
قارچ‌ها: در زمره سبزیجاتی قرار دارند که نباید آنها را هرگز در مایکروویو گرم کرد، قارچ‌ها پس از گرم شدن در این دستگاه به‌ دلیل وجود برخی ریزمغذی‌های می‌توانند موجب اختلل در عملکرد معده شوند، متخصصان توصیه می کنند قارچ در یک وعده مصرف شود و از نگه داری آن برای وعده های بعدی پرهیز کنید، درصورتی‌که قارچ در دمای اتاق خنک شود، این خطر وجود دارد که  باکتری روی آن رشد کند.
 
برنج: این غذای پرطرفدار و پرمصرف در صورت سرد شدن در دمای اتاق، این خطر وجود دارد که حاوی اسپور باکتری‌هایی باشد که می‌توانند تقسیم شوند و عامل مسمومیت غذایی باشند، گرم کردن برنج در مایکروویو نمی‌تواند این باکتری‌ها را نابود کند، پس توصیه می شود، برنج فوری مصرف شود یا آن را در یخچال نگهداری کنید، در این حال می‌توانید آن را دوباره گرم کنید.

مایکرووو

 انتهای پیام/
 

4غذایی که هرگز نباید در مایکروویو گرم کرد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار