شهنی زاده ماجرای تور‌های خارجی نجومی برای دندانپزشکان را تشریح کرد.

ماجرای تور‌های خارجی نجومی برای دندانپزشکان چیست؟به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهنی زاده رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در نشست خبری دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با بیان اینکه کنگره امسال با شعار اندیشه های راهبردی در دندانپزشکی و طرح درمان برگزار می شود، گفت: دندانپزشکان عمومی باید در ۲ تا سه رشته مطالعه تخصصی انجام دهند تا یک دندانپزشک عمومی بتواند مانند یک جراح بیمار را معاینه و روش درمان را انتخاب کند.
 
وی ادامه داد: همه دندانپزشکان عمومی باید سالیانه آموزش ببیند و ۲۵ امتیاز دریافت کنند و پس از پنج سال پروانه مطب دندانپزشک با ۱۲۵ امتیاز تمدید می شود، در صورتی که دندانپزشکی این امتیاز را کسب نکند، نمی تواند پروانه مطب خود را تمدید کند. 

آموزش های شرکت های تجهیزات پزشکی برای دنداپزشکان

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به آموزش هایی که شرکت های تجهیزات پزشکی برای دنداپزشکان دارند، گفت: متاسفانه شاهد آن هستیم که شرکت های تجهیزات پزشکی برای فروش وسایل خود دندانپزشکان را به نقاط مختلف دنیا می برند تا بتوانند تجهیزات خود را بفروش برسانند.

شهنی زاده عنوان کرد: این شرکت های تجهیزات پزشکی برای معرفی دستگاه خود دندانپزشکان را به سفرهای خارجی و هتل های گران قمیت می برند و تمام هزینه های سفر دندانپزشک را در ازای استفاده از تجهیزات این شرکت ها پرداخت می کنند.

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: در همه دنیا سفرهای علمی وجود دارد، اما سفرها نباید با هدف تجارت انجام شود، ما این را تایید نمی کنیم که این مسافرت ها جای آموزش را بگیرد و دندانپزشک تنها به دلیل سفری که رفته است از تجهیزات بدون آموزش علمی در انجمن استفاده کند.

وی افزود: بر اساس مصوب وزارت بهداشت تنها آموزش وسیله به عهده شرکت تجهیزات پزشکی است و آموزش های علمی در انجمن ها به دندانپزشکان باید داده شود و با این آموزش ها دندانپزشک بهترین روش و ابزار را برای درمان انتخاب کند.

رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران تاکید کرد: این موضوع را که به دلیل سفر رفتن رایگان دندانپزشکان بدون آموزش از تجهیزات پزشکی بخواهند استفاده کنند، تایید نمی کنیم.

شهنی زاده با بیان اینکه اکنون با رشد فناوری های دیجیتالی، تحول های زیادی رخ داده است، گفت: امروز مد لبخند هالیودی بین مردم بسیار رایج شده است و با رشد تجهیزات دندانپزشکی دیجیتالی، نرم افزارهایی وجود دارند که خط لبخند را طراحی می کنند.

وی ادامه داد: دستگاه های عصب کشی اتوماتیکی اکنون در بازار وجود دارند که طول ریشه دندان را اندازه گیری می کنند، البته برای استفاده از این فناوری باید علم آن را داشت و نحوه و مورد استفاده را دانست.

شهنی‌زاده با بیان اینکه آمار دقیقی از خطاهای دندانپزشکی نداریم، گفت: در گذشته فقط نظام پزشکی متولی ثبت خطاهای پزشکی بود، اما اکنون به دلیل تعدد مراکز ثبت شکایات آمار دقیقی از خطاها نداریم.

وی افزود: خطاهای دندانپزشکی خسارت غیرقابل جبران به دنبال ندارد و اغلب این خطاها در دندانپزشکی قابل برگشت است.

حفظ دندان مهم‌ترین رویکرد در کاشت ایمپلنت

در ادامه نرگس بارفروش متخصص بیماری های لثه و ایمپلنت عنوان کرد: امروزه شاهد انجام کاشت ایمپلنت در سطح گسترده هستیم، ایمپلنت نیاز بیماران است اما باید بدانیم بیماری های اطراف ایمپلنت هم زیاد شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه دانپزشکی باید رویکرد بر روی حفظ درمان باشد، افزود: باید تلاش کرد تا حد امکان دندان را حفظ کرد و اگر قرار شد که دندان کشیده شود باید بدانیم که چه موقع ایمپلنت بگذاریم زیرا با تشخیص درست، کار به درمان های پیچیده نم رسد.

تصویربرداری دهان و دندان کمترین میزان اشعه را دارد

علی کاووسی متخصص رادیولوژی دهان و فک و صورت با اشاره به نقش رادیولوژی در تشخیص ضایعات اولیه دهان و دندان و فک و صورت و پوسیدگی ها، گفت: متاسفانه ترس و نگرانی از گرفتن رادیوگرافی در بین مردم وجود دارد که اما خوشبختانه با رش دندانپزشکی دیجیتال دیگر این ترس و نگرانی معنا و مفهومی ندارد.

وی عنوان کرد: تصویربرداری دیجیتالی دهان و دندان کمترین میزان تشعشع رادیوگرافی را دارد و میزان تشعشع آن برابر با دوز چهار روز اشعه محیطی است به همین دلیل نگرانی از انجام این تصویربرداری منطقی نیست.

کاووسی به افراد با دندان های سالم رادیوگرافی هر سه تا پنج سال یک بار را توصیه کرد و افزود: افرادی که کمتر مسواک می زنند یا دندان های پوسیده دارند این فاصله کمتر می شود و گاهی به ۶ ماه یا یک بار در سال می رسد.

شایع ترین سرطان های دهان و دندان

سمیه علیرضایی متخصص بیماری های دهان و فک و صورت و عضو هیئت علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سرطان های دهان گفت: این نوع سرطان می تواند تنها یک زخم ساده در دهان ایجاد کند به همین دلیل در صورتی که زخم یا یک لکه سفید ساده بیش از چند هفته در دهان بود با به دندانپزشک مراجعه کرد.

وی ادامه داد: سرطان های حفره دهان شایع ترین سرطان دهان و دندان است، افزون بر این۲ یکی از انواع شایع سرطان دهان، سرطان سلول های سنگ فرشی حفره دهان است.

علیرضایی گفت: استعمال دخانیات و نوشیدن الکل مهترین علل ابتلا به سرطان دهان محسوب می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.