به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری نظیر اما و اگرهای استخدام معلمان حق التدریس و توجه به ایمنی مدارس تهران همراه بود.
داریوش ورناصری مدیر کل سازمان نوسازی، توسعه تجهیز مدارس تهران در مورد ایمنی مدارس شهر تهران با اشاره به اینکه حدود 75 درصد مدارس ایمنی لازم را دارند، اظهار کرد: مدارسی که دانشآموزان در آن مشغول به تحصیل هستند در بروز حوادث طبیعی همچون زلزله مشکل چندانی نخواهند داشت و حتی شاهد بودیم در زلزله اخیر ملارد مدرسهای آسیب ندید.
ورناصری تصریح کرد: 25 درصد مدارسی که در بافت فرسوده وجود دارند در شرایط اضطرار قرار گرفته که باید برنامهریزی های لازم برای آنها انجام شود.
مدیر کل سازمان نوسازی، توسعه تجهیز مدارس تهران اظهار کرد: آمادگی لازم برای مواجه با بلایای طبیعی از طرف مدارس وجود دارد و از فضاهای ایمن میتوانیم به عنوان پناهگاه برای مردم در نظر گرفته شوند بر این اساس هزار مدرسه ایمن طبق آییننامه 2 هزار و 800 به سازمان مدیریت بحران اعلام شده است.
مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تغییر وزرای آموزش و پرورش یکی از مسائلی است که از آن رنج می بریم اظهار کرد: این مساله پیش از انقلاب هم از معضلاتی بود که آموزش و پرورش با آن مواجه بود و متوسط فعالیت مدیران به چند ماه میرسید که متاسفانه بعد از انقلاب هم با این موضوع مواجه شدیم.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: کار آموزش و پرورش دراز مدت است اما با تغییر مدیران ارشد این مساله خدشهدار میشود.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش کنکور را یک مانع دانست و بیان کرد: بخشی از این مسئله به آموزش و پرورش و بخشی دیگر مربوط به وزرات علوم است. حتی اگر از معایب کنکور هم چشمپوشی شود این آزمون تنها به بُعد علمی دانشآموزان توجه میکند اما در آموزش و پرورش تربیت اقتصادی، تربیت زیباییشناسی و هنری و تربیت خدامحوری مطرح است. معتقدیم که کنکور مانعی برای پژوهش و دانشافزایی دانشآموزان است برای مثال کتابی با عنوان تفکر و سواد رسانهای منتشر شده است اما به دلیل آنکه در کنکور سؤالی از این درس مطرح نمیشود مورد توجه دانشآموزان و خانوادهها نیست.
علی کاظمی سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد وضع بودجه آموزش و پرورش در سال 97 و استانی شدن آن اظهار کرد: طی بررسیهایی که در کمیسیون برنامه و بودجه انجام شد، روند استانی شدن رد و امکان تغییر این نظر وجود ندارد مگر اینکه عدهای از نمایندگان در صحن مجلس مسئله استانی شدن بودجه را مطرح کنند که البته با توجه به شرایط و نارضایتی بخش اعظم نمایندگان پیشنهاد چنین مسئلهای به نظر نمیرسد.
وی افزود: با توجه به حذف پیشنهاد استانی شدن بودجه امسال هم به شیوه کشوری برای آموزش و پرورش در نظر گرفته میشود و باید روی مسئله استانی شدن بررسیهای بیشتری انجام شود.
محمد ناصری دبیر پانزدهمین جشنواره کتاب رشد تصریح کرد: وجود کتابهای کمک درسی که هدف آنها اغلب کنکور است با این حجم بالا در دوره متوسطه مخرب است در واقع کتاب کمک درسی به مثابه دارو بوده که باید دوز مناسبی از آن مصرف شود و مصرف بالای آن خطرناک است. متاسفانه اولیای ما فکر میکنند هرچه کتاب کمک درسی بیشتری مصرف کنند بهتر است و این اشتباه است.
دبیر پانزدهمین جشنواره رشد یادآورشد: بازار کمک درسی اکنون حضور قدرتمندی در زندگی دانش آموزان دارد کرد و اگر روزی کتابهای درسی ما تحت تاثیر کتاب های کمک درسی قرار بگیرد این آفتی برای جامعه خواهد بود.
مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص ضرورت برگزاری آزمون برای استخدام معلمان حق التدریس و انتقادات وارد بر آن از سوی برخی معلمان مشمول اظهار کرد: ضرورت برگزاری این آزمون از یک سو به معلمان حق التدریس و رعایت شان کاری آنها بر میگردد از طرفی دیگر توجه به سواد علمی کشور و سطح تحصیلی دانش آموزان مورد توجه است.
وی ادامه داد: باید معلمانی در کلاسهای درس حاضر شوند که حداقلهای ممکن برای تدریس را داشته باشند و معلمی که توانمندیهای کافی را نداشته از فضای آموزشی در شود.
علی حسینی معاون امور بینالملل و مدارس خارج از کشور در مورد برگزاری آزمون برای اعزام معلمان به خارج از کشور اظهار کرد: قرار بر این بود تا کارهای مقدماتی آزمون در پاییز انجام شود اما با توجه به تغییر و تحولات وزارتخانه این فرآیند به تاخیر افتاده و تا یکماه آینده و به روز کردن روند کار شرایط اعزام مشخص میشود.
وی ادامه داد: اگر آزمون برگزار شود دو ساله خواهد بود و هر ساله حدود 200الی 250 معلم نیاز داریم تا به مدارس خارج از کشور اعزام شوند.
معاون امور بینالملل و مدارس خارج گفت: با توجه به شرایط کاری که داریم زمان برگزاری آزمون احتمالا بهمن ماه خواهد بود اما هنوز این مسئله قطعی نیست.
انتهای پیام/