به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان به افراد توصیه میکنند هرروز به معاینه دقیق خود بپردازند و علائمی که میتواند نشان دهنده ابتلا به بیماریهای مختلف باشد را نادیده نگیرند.
ازجمله نشانههای زودهنگام هشدار دهنده ابتلای فرد به بیماریهای مختلف میتوان موارد زیر رانام برد.
بیشتر افراد دوست دارند وزن متناسبی داشته باشند و به این دلیل رژیمهای غذایی لاغری را رعایت میکنند، اما اگر فردی رژیم غذایی خاصی نداشته باشد وفعالیت ورزشی او مطابق همیشه باشد، اما به طور غیر معمول وزن او کم شود، نشانه جدی ابتلا به بیماری است.
از جمله بیماریهایی که با کاهش وزن خود را نشان میدهند میتوان مشکل در دستگاه گوارش به ویژه روده ها، فعالیت بیش از حد غده تیروئید، دیابت، افسردگی و سرطان را نام برد. اگر کاهش وزن همراه با احساس خستگی و افسردگی در فرد باشد نیاز است برای بررسی دقیقتر به متخصص مراجعه کند.
اگر متوجه یک توده در هر قسمتی از بدن خود شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید به ویژه اگر درناحیه سینه بانوان یا اسکروتوم مردان بود.
البته تعداد زیادی از تودهها غیر سرطانی و خوش خیم هستند مانند فیبروم یا کیستهای تخمدان، اما هرتودهای باید مورد بررسی کارشناس از نظر خطر وجود سرطان قراربگیرد.
درد قفسه سینه، نیز میتواند نشانهای هشدار آمیز از بروز حمله قلبی یا ایجاد لخته خونی در ریه، اسپاسم عضلههای کوچک بین دهنده ها، بازگشت اسید به مری و یا سوزش در اثر سرفه زیاد باشد.
درد قفسه سینه در بسیاری موارد با حمله قلبی اشتباه گرفته میشود، اما اگر دچار علائمی، چون احساس سنگینی و فشار برروی قلب بیش از ۱۵ دقیقه هستید، اگر این درد به بازوها و پشت شانهها گسترش پیدا میکند یا دچار درد درفک صورت شدید، اگر احساس تهوع و تعریق فراوان همراه با سرفه دارید حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید.
دگرگونی در اجابت مزاج، یبوست، دفع خون به همراه مدفوع، اسهال بسیار شدید و مزمن، سیاه و تیره شدن رنگ مدفوع و مواردی از این دست میتوانند نشان دهنده ابتلای فرد به سرطان روده باشند.
اگر این نشانهها بیش از دو هفته ادامه داشته باشد، حتماً برای بررسیهای بیشتر به متخصص مراجعه کنید. تشخیص سرطان روده با مواردی، چون آزمایش خون، مدفوع و نیز کولونوسکوپی انجام میشود.
مشکل در بلع غذا نیز میتواند نشان دهنده سرطان مری و معده در افراد باشد. البته برخی اختلالهای روانی نیز میتواند سبب مشکل در بلع غذا شود.
اگر مشکل در بلع حالت مزمن پیدا کند و با نشانه هایی، چون گیر کردن غذا درگلو، سرفه، کاهش وزن و مواردی از این دست همراه باشد میتواند نشان دهنده خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش باشد ونیاز به بررسی به وسیله متخصص دارد.
سرفه ناشی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا درنهایت پس از سه هفته درمان میشود، اما سرفه مزمن و خشک به همراه سرگیجه و تنگی نفس میتواند نشان دهنده ابتلا به بیماری هایی، چون نارسایی قلب و ریه، آسم و حتی سرطان ریه باشد.
درد در قفسه سینه، سرفه همراه با ترشحات خونی، از دست دادن وزن، دگرگونی در صدا و بروز تورم در گردن همگی میتواند نشان دهنده ابتلا به بیماریهای ریوی و سرطان باشد و باید مورد بررسی قراربگیرند.
ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوآنزا در زمستان میتواند به دلیل کاهش دریافت ویتامین D باشد.
پژوهشها نشان داده است، ویتامین D دارای اثرهای ضد ویروسی، ضد میکروبی و ضد التهابی در ریهها است و میتواند به کاهش عفونت دستگاه تنفسی کمک کند.
وجود هرگونه زخم در دهان برای مدت بیش از سه هفته را نباید نایده گرفت، زیرا میتواند علامت ابتلا به سرطان دهان باشد. کارشناسان توصیه میکنند افراد هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا به طور کامل وضعیت دهان و دندان آنها مورد بررسی قرار بگیرد.
هرگونه لکههای سفید، قرمز، توده و زخم در دهان میتواند نشان دهنده بروز سرطان دهان شود که یکی از مرگبارترین سرطانها است و شناسایی هرچه سریعتر آن میتواند به امید به زندگی افراد کمک کند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/