به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان؛ "آیدا غفاری" مسئول کمیته تغذیه هئیت پزشکی ورزشی استان مرکزی با تاکید برلزوم مصرف چغندر برای ورزشکاران گفت: چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم، فسفر، کلسیم، گوگرد، ید، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM)، مقدار زیادی کربوهیدرات، پروتئین و ویتامین هایی، چون B۱ و B۲، نیاسین، B۶، B۱۲ و C. در آن موجود است.
مصرف چغندر عملکرد سیستم ایمنی را بهبود میبخشد، در جذب آهن و تولید گلبولهای قرمز خون نقش داشته و در درمان کم خونی بسیار کمک کننده است.
چغندر منبع غنی آنتی اکسیدانهای قوی بوده و مقادیر زیادی نیترات دارد (هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۳۰۰ میلی گرم نیترات است)، نیترات یک ماده شیمیایی است که به طور طبیعی در غذاهای خاصی موجود بوده است و بعد از مصرف، تبدیل به اکسیدنیتریک میشود.
اکسید نیتریک، عملکردهای بدن را که بر مصرف اکسیژن تأثیر میگذارند، تحریک میکند، رگهای خونی را باز کرده و جریان خون را افزایش میدهد و در نتیجه موجب اکسیژن رسانی بیشتری به عضلات فعال میشود.
نوشیدن آب چغندر میزان نیتریک اکساید را در بدن بالا میبرد. این ماده شیمیایی میتواند جریان خون را افزایش داده، عملکرد ریه را بهتر و انقباضات عضلانی را تقویت نماید. این ترکیب ورزشکاران را تشویق کرده تا برای بهبود استقامت تنفسی و عملکردشان از آب چغندر استفاده نمایند.
چند نکته:
انتهای پیام/
منبع فدراسیون پزشکی ورزشی