به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر رضا شاهانی رئیس مرکز سنجش و پژوهش دانشگاه آزاد عصر امروز در نشست خبری که در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد تفاهم خوبی با وزارت علوم دارد، از این رو سایت این دانشگاه برای ثبتنام و انتخاب رشته و ثبتنام داوطلبان در مرحله تکمیل ظرفیت مقطع کارشناسی ارشد رأس ساعت 8 صبح فردا باز شده و داوطلبان میتوانند نسبت به ثبتنام در مرحله تکمیل ظرفیت اقدام کنند.
وی بیان کرد: مبنای دانشگاه آزاد تفاهم و تعامل با وزارت علوم است در همین راستا در مقطع کارشناسی ارشد حدود 60 هزار نفر ظرفیت داریم اما در جلسات مشترکی که با معاونت آموزشی وزارت علوم برگزار کردیم دانشگاه آزاد پذیرفت که پذیرش را محدودتر کند، به همین دلیل 24 هزار نفر در مرحله تکمیل ظرفیت بهمن ماه 96 پذیرش میشوند.
شاهانی با بیان اینکه در مرحله تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد یک هزار و 555 رشته محل برای انتخاب رشته داوطلبان وجود دارد، افزود: نظر وزارت علوم مبنی بر این بود که در تهران و مراکز استانی پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد انجام نشده است که دانشگاه آزاد به دلیل تعامل و تفاهم با این وزارتخانه این مسئله را نیز پذیرفته است.
وی عنوان کرد: از ساعت 8 صبح فردا سهشنبه 26 دی ماه 96 سامانه دانشگاه برای ثبتنام تکمیل ظرفیت باز میشود و داوطلبان می توانند تا ساعت 24 روز چهارشنبه 11 بهمن ماه 96 نسبت به ثبت نام در محل تکمیل ظرفیت مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنند.
رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در راستای تعامل با وزارت علوم در مقطع دکترای تخصصی با وجود خالی بودن ظرفیت در خواست تکمیل ظرفیت را اعلام نکردهایم، عنوان کرد: داوطلبانی که در دانشگاهی پذیرفته نشده میتوانند در مرحله تکمیل ظرفیت مقطع کارشناسی ظرفیت اقدام به انتخاب رشته کنند، همچنین افرادی که در کنکور 96 در مقطع کارشناسی ارشد شرکت کرده هم می توانند نسبت به انتخاب رشته در این مرحله اقدام کنند.
شاهانی تأکید کرد: بر اساس مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد، در رشتههایی دانشجو بر مبنای سوابق تحصیلی پذیرفته میشود بازه زمانی ثبت نام آن ها طولانیتر است و در حال حاضر در دانشگاه آزاد پذیرش دانشجو بدون آزمون نداریم و این کار بر مبنای و سوابق تحصیلی داوطلبان در دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی انجام میشود.
وی با بیان اینکه چهار درصد رشته محلهای دانشگاه آزاد از طریق آزمون سراسری است، اظهار کرد: در سالهای گذشته برای انتخاب هر رشته محل یک کارت باید به وسیله داوطلبان خریداری میشد اما امروزه با خرید یک کارت داوطلبان میتوانند 20 رشته محل را انتخاب کنند.
شاهانی ادامه داد: سیاست دانشگاه آزاد به گونه ای است که خانواده داوطلبان دغدغه ای برای ادامه تحصیل نداشته باشند، به همین دلیل فایل پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد پس از بررسی مرحله اول در طول سال تحصیلی باز و امکان انتخاب رشته داوطلبان فراهم میشود.
شاهانی ادامه داد: رشتههای مربوط به زیر گروه علوم پزشکی دکترای حرفهای در مرحله تکمیل ظرفیت با هماهنگی وزارت بهداشت انجام میشود ولی در این رشتهها ظرفیت محدود است.
وی ادامه داد: سال 95 ظرفیت دانشگاه آزاد برای دکترای تخصصی حدود 45 هزار نفر بود، در حالی که در دانشگاههای دولتی با وجود آماده بودن تمام زیرساختها و تجهیزات در این مراکز 14 هزار و 400 نفر ظرفیت این مرکز آموزشی در مقطع دکترای تخصصی بوده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تکمیل ظرفیت دکترای تخصصی زیر 10 هزار نفر است و این کار در راستای ارتقای کیفیت و تعامل با وزارت علوم انجام میشود، اظهار کرد: واقعیت موجود این است که در مجموعههایی که اقدام به تربیت دانشجو میکنند مانند دانشگاههای غیر انتفاعی، علمی کاربردی، مؤسسه آموزش عالی و غیر دولتی و دانشگاه آزاد زیاد است، افزود: جداسازی آزمونها فعلا انجام نمیشود و سیاست دانشگاه آزاد بر این بوده که تفاهم و تعامل بیشتری با وزارت علوم داشته باشد.
وی ادامه داد: در دوره دکترا ظرفیت پایه پر نشده و دانشگاه آزاد هم درخواستی برای اعلام مرحله تکمیل ظرفیت نداده است.
شاهانی عنوان کرد: طرح آمایش رشتههای دانشگاه آزاد انجام میشود به طوری که در واحدهای کوچک در هر استانی یک رشته مشابه ارائه نمی شود.
وی در پایان یادآور شد: هیچ واحدی در دانشگاه آزاد علیرغم مشکلات بودجهای تعطیل نمیشود.
انتهای پیام /