در حوزه سلامت نباید از استاندارد‌ها کوتاه بیاییم/ نباید بگذاریم در پرستاری کمیت گرایی به دانش و مهارت خدشه وارد کندوزیر بهداشت گفت: ما اجازه ندادیم که وزارت بهداشت در سیاق سیاسیون اداره شود چرا که کار ما تخصصی و خدماتی است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت در مراسم روز پرستار که در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: در تاریخ آماده است که در کربلا حضرت زینب به گودال قطره‌گاه رسیدند و وقتی تن گرامی برادرشان را دیدند به جای ضعف روبه‌روی دشمن با صلابت بدن برادر را بلند کردند و رو به آسمان فرمودند خدایا این قربانی را از ما بپذیر؛ حضرت زینب در آن زمان احساس کمتری نسبت به من و شما نداشتند و با وجود اینکه سرشار از غم بودند به دلیل مسیر و اعتقادی که برگزیده بودند بسیار با قدرت عمل کردند و اینگونه بود که نام ایشان در تاریخ جاودانه شد.

وی در ادامه ضمن ادای احترام به شهدای خدمت به خصوص جامعه پرستاری که در آستانه این روز هستیم، گفت: امیدواریم کسانی که در حین خدمت جان خود را از دست دادند به عنوان شهدای خدمت شناسایی شوند و حقوقشان استیفا شود.

وزیر بهداشت عنوان کرد: پرستاران، پزشکان، ماما ها و تمام کسانی‌ که در حوزه سلامت خدمت می‌کنند و با روح و جان انسان‌ها سر و کار دارند این افراد در پیمودن مسیر باید با علوم و دانش به مسیر خود ادامه دهند.

هاشمی تأکید کرد: در حوزه سلامت نباید از استانداردها کوتاه بیاییم، زیرا این موضوع بسیار اهمیت دارد نباید بگذاریم در پرستاری کمیت گرایی به اصل موضوع که دانش و مهارت است خدشه وارد کند؛ تجربه، فقر، عاطفه و از همه مهم‌تر مدیریت درک شرایط در رشته پرستاری و پزشکی بسیار حائز اهمیت است زیرا پرستاران یک خانواده را مدیریت می‌کنند و افزون بر بیمار به خانواده او نیز که در شرایط روحی مناسب نیستند خدمت رسانی می‌کنند.

وی افزود: مقاومت، صلابت و خویشتن داری بخشی از کار پرستاری است و به آن افتخار می‌کنیم و باید دانست که جای یک پرستار را فقط پرستار می‌تواند پر کند و از این جهت است که این شغل و تمام حرفه‌ها در علوم پزشکی ویژه هستند و امیدوارم قدرشناس آن‌ها باشیم.

هاشمی تصریح کرد: در همه جوامع به خصوص در کشورهای غربی شغل‌هایی از قبیل پرستاری را تکریم می‌کنند، سریال می‌سازند و در مراسم‌های گوناگون از آنان قدرشناسی می‌کنند، زیرا این قشر شایسته‌اند و مسئولان این کشورها تلاش می‌کنند تا مردم را به انتخاب این رشته‌ها ترغیب کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه پرستاری رشته پاک و مقدسی است و باید قداست آن را حفظ کنیم، گفت: زیباترین تعبیری که تاکنون درباره این شغل شنیده‌ام جمله مرحوم بها‌الدینی است که " پرستاری میانبری برای رسیدن به خداست ".

هاشمی گفت: رفع مشکلات و محدودیت‌ها در گرو همیاری و وحدت بین سازمان‌های مختلف کشور است.

وی ادامه داد: پیمودن مسیر جز با دانش امکان پذیر نبوده و نباید اجازه دهیم کمیت گرایی به دانش و مهارت آسیب وارد کند؛ به نظرم فداکاری مدیریت و صبر یکی از ضروریات حرفه پرستاری است.

با یک نسخه نمی‌شود همه دردها را درمان کرد

هاشمی با اشاره به اینکه 193 دانشکده پرستاری و 60 هزار دانشجو و استاد در کشور داریم، افزود: وزارت بهداشت و سازمان‌های زیربط باید با یکدیگر هم فکری کنند تا کشور را به سمت اهداف متعالی پیش ببریم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: نیازهای استان‌ها متفاوت بوده و ما نباید دستور‌العمل‌های ملی را صادر کنیم، زیرا با یک نسخه نمی‌شود همه دردها را درمان کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای خوب در انجمن چشم پزشکی برگزاری همایش برای پرستاران است و این افراد از این همایش استقبال خوبی کردند، ادامه داد: در حال حاضر 140 هزار پرستار در کشور با تمام مشکلات و محدودیت‌ها فعالیت می‌کنند که برخی از نیازهای آن‌ها برآورده و برخی دیگر نیز در توان وزارت بهداشت نیست.

هاشمی با اشاره به اینکه پرداختی‌های پرستاران در کلان‌ شهر‌ها جلوتر از مناطق مرزی است، ادامه داد: امیدوارم تا پایان سال پرداختی‌ها را تا شهریور ماه انجام دهیم و سال آینده با مدیریت بهتر بخش درآمد و هزینه بتوانیم کارها را به شکل بهتری پیش ببریم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در طرح تحول تعهد شده تا افراد به درستی مدیریت هزینه‌ها را انجام دهند و در همین راستا اعضای کمیسیون مجلس و حمایت‌های دولت اقدامات را طوری برنامه ریزی کنند تا رویکرد برنامه‌ها تا حد امکان به سلامت مردم آسیب وارد نکند.

وی با اشاره به اینکه ما هیچ راهی جز همکاری، همیاری و وحدت در کارهایمان نداریم، اظهار کرد: در اداره کشور راهی جز وحدت نبوده و وزارت بهداشت و سازمان پرستاری نیز به عنوان جزئی از این کشور باید با یکدیگر همکاری، تعامل و وحدت داشته باشند، به طوریکه دولت بدون همکاری با مردم و وزارت بهداشت بدون همیاری صنف‌های مختلف کارشان پیش نمی رود.

هاشمی با اشاره به اینکه در دوره‌های قبل مدیر کلی به رئیس سازمان نظام پزشکی اجازه درد و دل نمی‌داد، اظهار کرد: ما در اداره کشور باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، به طوری که اگر دولت به مجلس کمک نکند سازمان‌ها نمی‌توانند به اهداف از پیش تعیین شده خود برسند.

چشم صنف پرستاری به دولت و مجلس دوخته شده است

وی ادامه داد: ممکن نیست که دولت بدون همکاری مردم و وزارت بهداشت بدون همکاری صنف به موفقیت برسند، در اداره کشور باید از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم و تلاش ما در وزارت بهداشت نیز همین بوده است، ما اجازه ندادیم که وزارت بهداشت در سیاق سیاسیون اداره شود چراکه کار ما، تخصصی و خدماتی است و خدمات را به مسلمان، غیر مسلمان و همه نژادها و انسان ها داده می شود حتی به دشمن خود هم خدمات ارائه می دهیم که در هیچ صنفی چنین موضوعی وجود ندارد.

وزیربهداشت با بیان اینکه صنف پرستاری بدون کمک دولت و مجلس نمی تواند به اهداف عالی و ملی برسد، گفت:  کشور و مردم مشکلات و نیازهای زیادی دارد که ما هم جزیی از مردم هستیم و باید دیده شویم، مشکلاتی د‌ر کشور وجود دارد اما به قدری نیست که در تریبون ها به صورت افراطی بیان می شود زیرا این نوعی خودزنی است

 پول ندارید نباید قانون تصویب کنید

هاشمی عنوان کرد: نباید کفران نعمت کنیم، امنیت کشور یک نعمت است اما باید در بیان مطالبات خود  دقت کنیم ما می توانیم بگوییم که بیمارستان ها  54 درصد در مقابل زلزله آسیب پذیر هستند اما بهتر است بگوییم که 50 درصد از بیمارستان های کشور در برابر زلزله مقاوم هستند و عمر 50 درصد دیگر نیز بیشتر از نیم قرن است تا موجب نا امیدی مردم نشویم.

وی با بیان اینکه پزشک و پرستار همه یک تیم هستند و نباید مسیر اشتباه را برویم، افزود:  مردم به کوچکترین رفتار و سخنان این حرفه ها دقت می کنند و نباید تصور کنند که به جز آنها و مشکلاتشان به چیز دیگری فکر می کنیم.

وزیربهداشت اظهار کرد: بحث‌های داخل خانواده نباید به تریبون‌ها کشانیده شود، باید شرایطی ایجاد کنیم که بتوان مطالبات را مطرح کرد، یکی از مطالبات حوزه پرستاری تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، قربان این مجلسی ها باید رفت، هرچی دلشان می‌خواهد تصویب می‌کنند، اما اجرای قانون مهم است، قانونی تصویب می‌شود اما امكان اجرا ندارد،اجرای مصوبه پول می‌خواهد وقتی پول ندارید نباید قانون تصویب کنید، مردم را در مقابل خود قرار ندهیم.

پیشنهاد وزیربهداشت برای اجرای تعرفه های پرستاری

هاشمی با پیشنهاد اجرای تعرفه پرستاری در 2 بیمارستان گفت: تعرفه پرستاری می تواند در دو بیمارستان با همکاری سازمان نظام پرستاری اجرا شود تا بتوان مزیت ها و معایب آن را بررسی و سپس برای اجرای کامل آن متحد شد خوشبختانه در این دوره تعرفه خدمات پرستاری در منزل تصویب شد که گام اول است.

وی عنوان کرد: بی عدالتی در نظام پرداخت حوزه سلامت از 30 سال پیش بین گروه های پزشکی و پرستاری و درون خود گروه ها وجود داشته است و مبنا را بر این گذاشته اند که دولت منابع مالی لازم را ندارد که به پرسنل درمانی حقوق و مزایا پرداخت کند و ای کاش نظام ظالمانه فی فور سرویس راه نمی افتاد و در آن زمان سراغ این موضوع رفتند که بیمارستان‌ها با محوریت افراد و روش خودگردانی بیمارستان‌ها اداره شود، ما این روش را نمی‌پسندیم اما تغییر آن نیز کار ساده‌ای نیست.

 اعتبارات استانی شود

هاشمی با بیا اینکه نظر دولت و رییس جمهور این است که اعتبارات سلامت هر استان در اختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی آن استان قرار گیرد، افزود: به عنوان نمونه اگر اعتبارات تامین اجتماعی، بیمه سلامت و بودجه عمومی یزد در سال 95، حدود 150 میلیارد تومان بوده است رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد باید همان خدمات را در سال بعد ارائه کند و هر ماه یک دوازدهم اعتبارات به وی پرداخت شود اما نباید به صرفه جویی بی توجه باشیم چرا که تا کنون گایدلاین های زیادی نوشته شده اما اجرایی نشده است.

فاصله زمین تا آسمانی اعتبارات حوزه سلامت

هاشمی با بیان اینکه توقعی نداریم، اعتبارات ما افزایش یابد، گفت: افزایش اعتبارات حوزه سلامت به مسئولان و نمایندگان مجلس وابسته است که نشان دهند چقدر برای سلامت مردم احترام قائل هستند.

وی با تاکید بر اینکه اعتبارات حوزه سلامت نباید روی کاغذ باشد، گفت:  سازمان برنامه و بودجه به ما بگوید در سال ۹۷ چقدر به حوزه بهداشت و درمان اختصاص می دهد اگرچه بودجه ای که روی کاغذ برای حوزه سلامت تصویب می شود با اعتباری که به ما می دهند زمین تا آسمان فرق می کند.

 وزیربهداشت با بیان اینکه کار پزشکی و پرستاری مانند ارکستر است، گفت: اگر این ارکستر یک صدا باشد، گوش نواز و اگر صداهای متفاوتی از آن خارج شود گوش خراش است، در داخل خانواده پزشکی و پرستاری باید گوش شنوا و عمل بیشتر وجود داشته باشد اما حرف حساب را می توان آرام تر نیز گفت.

شرکای طرح تحول دست وزارت بهداشت را بگیرند

هاشمی عنوان کرد: امیدوارم در دولت دوازدهم، شرکای طرح تحول سلامت مردانگی داشته باشند و به وعده های خود عمل کنند و دست ما را بگیرند و تنهایمان نگذارند، اداره حوزه بهداشت و درمان، به دلیل حجم و تنوع خدمات، کار بسیار دشواری است چرا که از قبل تولد تا بعد مرگ با مردم سروکار دارد.

وی یادآور شد: 4 درصد از دانشجویان کشور در حوزه علوم پزشکی هستند اما 40 درصد از تولید علم کشور مربوط به علوم پزشکی است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
چی شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۷ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
به وضعیت پرستاران رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
چرا به تعرفه ها رسیدگی نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
چه کاری خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۴ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
کسورات بیمه و... را پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۵ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
چرابیکباره وباچه منطقی بیش از300درصدتعرفه های پزشکی-درمانی رابرخلاف نرخ تورم زیاد شد وبارسنگین مالی وفشاراقتصادی درهزینه کردبرای مردم وبیمه هارامسبب شده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
مشکل اینجاست که هیچکس جای خودش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
مردوم شهر استان خوزستان اگر اهل شهر هستند ،خانه شان به محل کارشان نزدیک است با دوچرخه رفت وآمد کونند.
تا کمی از آلوده ها کم شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
درود بر آقای وزیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
به وضعیت بیمه سلامت رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۵۰ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
به وضعیت هزینه های بالای درمان باید رسیدگی کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
برای چی باید سیاسی اداره شه
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۵:۲۴ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
لطفا مطالعه و بررسی نمانید تا بهتر روشن گردد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۵ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
یعنی چه منکه نفهمیدم چی شد