محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان گفتگوی اختصاصی کوتاهی با خبرنگار آلمانی در تهران، درباره نقض عهد اروپا در توافق هسته‌ای داشت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی وابسته به «یورگن تودنهوفر»، سیاستمدار، روزنامه‌نگار و نویسنده شناخته‌شده آلمانی، گفتگوی اختصاصی کوتاه خود را با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در تهران منتشر کرد.

تودنهوفر که به عنوان یک سیاستمدار طرفدار حزب دموکرات مسیحی آلمان نزدیک به هجده سال در پارلمان سراسری فدرال آلمان (بوندس تاگ) عضویت داشت؛ به عنوان نخستین سوال از ظریف پرسید: مایلم از شما بپرسم موضعتان در خصوص خلیج فارس چیست و فکر نمی‌کنید راه حل‌های صلح آمیز نیز می‌توانند برای مسائل این منطقه مدنظر باشند و آیا نمی‌توان تصورش را کرد که به کشور‌های دیگری که دوست ایران نیستند، پیشنهاد‌هایی (مبتنی بر برقراری صلح و آرامش) ارسال شود؟

ظریف در پاسخ گفت: معتقدم تنها این راه‌حل‌های صلح‌آمیزند که می‌توانند وجود داشته باشند. ما چهار جنگ در چهار دهه داشته‌ایم و بنابراین این منطقه، دیگر تحمل جنگ و درگیری بیشتر را ندارد. نظر ما آن است که خلیج فارس به چارچوبی برای گفتگو؛ آن هم مبتنی بر همه‌گیری و گستردگی و اینکه هیچکس قادر نباشد بر این منطقه تسلط داشته باشد و اینکه همه باید با هم همکاری داشته باشند، تبدیل شود. در این مسیر ما باید کارمان را با اقدامات اعتمادساز آغاز کنیم. این اعتمادسازی باید از طریق پرداختن به مقولاتی شامل گردشگری، بازدید‌های نظامی و حتی به واسطه پیمان عدم تجاوز شکل گیرد.

تودنهوفر از وزیر امور خارجه کشورمان پرسید: منظورتان از پیمان عدم تجاوز با چه کسی بود؟

ظریف در پاسخ گفت: منظورم با همه کشور‌های خلیج فارس بود.

خبرنگار دوباره پرسید: حتی با عربستان سعودی؟

وزیر امور خارجه تاکید کرد: بله حتی عربستان سعودی. چون عربستان سعودی یکی از مهمترین کشور‌های منطقه خلیج فارس است. این یعنی آنکه نمی‌توان هیچ توافقی را در این منطقه، بدون عربستان سعودی منعقد کرد.

تودنهوفر در سئوالی دیگر پرسید: آیا شما پیشنهاد انعقاد یک پیمان عدم تجاوز را به عربستان سعودی هم داده‌اید؟

ظریف در پاسخ اظهار داشت: من در این زمینه مقاله‌ای را نیز منتشر کردم و البته ما می‌توانیم به هر کس چنین پیشنهادی را بدهیم. چون ما سیصد سال است که به هیچ کشوری حمله نکرده‌ایم بلکه برعکس، تازه مورد حمله هم قرار گرفته‌ایم و در جنگ ایران و عراق به ما حمله شد. اما بعد از پایان این جنگ، ما نزدیکترین دوستان به عراقی‌ها به حساب می‌آییم و حتی در مبارزه با داعش به آن‌ها کمک نیز کرده‌ایم.

این خبرنگار معروف آلمانی درباره توافق هسته‌ای ایران از ظریف پرسید: نظر شما در خصوص شک و تردید‌های چند کشور اروپایی که دارند به علت (آزمایش) موشک‌های بالستیک ایران و نقش آفرینی این کشور در منطقه خاورمیانه از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران صحبت می‌کنند، چیست؟

ظریف در جواب گفت: در مقایسه با سایر کشور‌های این منطقه، ما کمترین بودجه را برای تسلیحات هزینه می‌کنیم. در واقع بودجه نظامی ما بودجه اندکی است. در خصوص نوع تجهیزات نظامی نیز باید به شما بگویم برد موشک‌هایی که هم اکنون در منطقه (از جمله) در عربستان سعودی وجود دارند، به مراتب از برد موشک‌های ما بیشتر است. این موشک‌ها حتی از قابلیت حمل کلاهک اتمی نیز برخوردارند در حالی که موشک‌های ما برای چنین توانمندی، طراحی نشده‌اند.

وزیر امور خارجه افزود: عربستان سعودی موشک‌های چینی بین قاره‌ای بالستیک نیز در اختیار دارد که هم اینک بردی دو هزار و پانصد کیلومتری دارند، اما برد نسخه اصلی این موشک‌ها به دوازده هزار کیلومتر نیز می‌رسد. این‌ها موشک‌هایی هستند که در این منطقه وجود دارند. این در حالی است که ما تنها موشک‌هایی با حداکثر برد دو هزار کیلومتر داریم و اعلام کرده‌ایم تنها زمانی از این موشک‌ها استفاده می‌کنیم که به ما حمله شود. ما هرگز از آن‌ها علیه کسی استفاده نخواهیم کرد؛ مگر آنکه همانطورکه گفتم به ما حمله شود.

ظریف خاطر نشان کرد: اروپا می‌تواند از این حقیقت بهره ببرد که توافق هسته‌ای، محصول دیپلماسی اروپایی است و چنانچه تلاش کند این محصول را زیرپا بگذارد و آنرا نقض کند در واقع نتوانسته است این معامله را پابرجا نگاه دارد.

تودنهوفر در ادامه از وزیر خارجه کشورمان پرسید: شاید (اروپایی‌ها) برای آرام کردن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می‌خواهند چنین رفتاری از خود نشان دهند. نظر شما در این باره چیست؟

ظریف در پاسخ گفت: معتقدم مماشات و کجدار و مریز در این باره جواب نمی‌دهد. من بر این باورم که موضع مبنایی اروپا آن است که در خصوص توافق هسته‌ای نباید دوباره مذاکره‌ای صورت گیرد و اینکه تمامی مفاد این معامله، مو به مو لحاظ و رعایت شوند و انتظار ما آن است که اروپا به این توافق پایبند باشد و من معتقدم این انتظاری است که جامعه جهانی نیز از شما (اروپایی‌ها) دارد.

انتهای پیام/

مصاحبه ظریف با خبرنگار آلمانی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۶ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
اروپا همدست امریکا
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۷:۱۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
نتانیاهو بداند اگر از همین حالا ساخت موشک های مان را تعطیل کنیم همین موشک هایی را که تا حالا ساختیم و در اختیار داریم برای اسراییل کافیست
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۶:۵۶ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
اگر فردی هنگام صحبت دوستانه یا بحث پای راستش را روی پای چپ قرار داده بود یعنی او شما را
برادر خود می داند ، اگر پای چپش را روی پای راست قرار داده بود یعنی فقط منتظر است که گفتگو
تمام شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
آمریکا و اروپا دستشون تو یه کاسس
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۵:۴۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
باز بودن دکمه های کت در ملاقات های سیاسی یعنی به شما اطمینان دارم ، بسته بودن
آن یعنی فعلاً بیا بحث کنیم .
Iran (Islamic Republic of)
آرش کمانگیر
۱۵:۴۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
عاشقانه ترین غزل ها زیبا به یک چیز است ،
سرانجام هر قصیده ( چون طولانی است ) محتاج یک خیز است ،
فصاحت و بلاغت در یک ظرافت ریز است ( ربط دهید فردی که بلاغت می داند به این آیه قرآن :
ما انسان را خلق کردیم و از وسوسه های او آگاهیم ، نمی دانم کدام آیه است ) ،
لهجه فسایی آن چیز و آن خیز و آن ظرافت ریز است .

فقط می خواستم قربون شهرم برم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
شما فقط به حکومت کردن خود فکر میکنید و نه ایران و نه مردم ایران و نه اقتصاد ایران برایتان مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
زنده باد ایرانم .ایرانم عشقه
Iran (Islamic Republic of)
زارعان
۱۱:۳۳ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
دکتر دوستت داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
دمت گرم جناب دکتر ظریف . دوستت داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
درود بر دکتر ظریف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۰ ۰۸ بهمن ۱۳۹۶
ایران وطن من است . درود بر ایرانم
آخرین اخبار