به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی صبح امروز (یکشنبه) و در مراسم پنجاه سالگی بازار سرمایه ایران، اظهار کرد: به ازای هر افزایش ١٠ واحدی در واحد سهام، نیم درصد به تولید ناخالص داخلی افزوده میشود. وی بر تاثیر مهم بازار سرمایه بر اشتغال، تولید و رشد اقتصادی اشاره کرد و گفت: نهادهای جدید و ابزارهای مالی به توسعه بازار سرمایه و بورس کمک کردند.
وی اوراق اجاره، صکوک، بدهی و ... را از جمله ابزارهای مهم برای توسعه بازارها برشمرد و ابراز امیدواری کرد تنوع اوراق افزوده شود. کرباسیان با اشاره به جلسه اخیر با بورس درباره استارتاپها اظهار داشت: تنوع اوراق میتواند به توسعه استارتاپها کمک کند.
وزیر اقتصاد و دارایی اعلام کرد: تامین مالی بورس از ٤٢ هزار میلیارد تومان در سال ١٣٨٤ به ٥٢٢ هزار میلیارد تومان در سال ٩٥ رسید و امسال حتما با توجه به رشد شاخص بورس بیشتر است. این مقام مسئول با قدردانی از، ولی الله سیف گفت: بانکها واگذاری داراییهای خود را آغاز کرده اند؛ فضای همکاری بین وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باعث شده این موضوع بعد از یک دوره تنفس تسهیل شود.
کرباسیان با اشاره به نشست روز گذشته خود با مدیران عامل بانکها گفت: به مدیران عامل بانکها گفتم بهترین مکان برای عرضه داراییها بورس است و ضرورت زمانی اش نیز الان است. وی همچنین خواستار فعالتر شدن کمیته پذیرش بورس شد.
وزیر اقتصاد و دارایی به کاهش ریسک سرمایه گذاری در ایران اشاره کرد و افزود: در ابتدای دولت یازدهم ریسک اعتباری ایران ۷ از ۷ بود و در دولت قبل به ٦ و در روزهای گذشته به ٥ کاهش یافت. وی ادامه داد: کاهش ریسک اعتباری باعث کاهش نرخ حق بیمهها و بهبود فضا برای جذب سرمایه خارجی میشود.
کرباسیان تأکید کرد: ما مجوز انتشار هزار میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی در سال را داریم و نمیدانم چرا از این موضوع برای تامین مالی در کنار سیستم بانکی استفاده نمیشود. وی بر لزوم اجرای استاندارد IFRS تاکید کرد و گفت: سازمان حسابرسی در حال تدوین استانداردهای IFRS است، ولی تحقق این استاندارد در بورس شدنی است؛ تهیه صورتهای مالی بر اساس IFRS میتواند به جذب سرمایه خارجی و شفاف سازی کمک کند.
کرباسیان افزود: با توجه به اینکه سال قبل رشد ۱۲.۵ درصدی در اقتصاد را تجربه کردیم، رشد ۸ درصدی اقتصاد که در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده دور از دسترس نیست. وی اضافه کرد: نقطه عطف بازار سرمایه در سال ۸۴ با تصویب قانون بازار اوراق بهادار و در سال ۸۵ با قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در جهت اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی اتفاق افتاده است.
وزیر اقتصاد با اشاره به نشست هفته گذشته خود با استارت آپ ها و شرکت های فعال در کسب و کارهای نوین گفت: جوانان کارآفرین در این عرصه ها می توانند منابع مالی خود را از بورس جذب کنند و با توجه به معافیت مالی که در بازار سرمایه وجود دارد تامین مالی از این بازار به طور جد می تواند مورد توجه قرار گیرد.
کرباسیان گفت: بازار سرمایه در زمینه کمک به تامین مالی در یازده سال گذشته دوازده برابر رشد داشت به نحوی که از ۴۲ هزار میلیارد سال ۸۶ به ۵۲۲ هزار میلیارد تومان تامین مالی در سال ۹۵ رسید. همچنین سهم بازار سرمایه در تامین مالی سرمایه گذاری به نسبت سرمایه ثابت کشور از ۶ درصد درسال ۹۱ به ۲۰ درصد در سال ۹۵ افزایش یافت.
وی گفت: رشد بازار سرمایه یا همان رشد شاخص بورس تهران از منفی ۲۲ درصد در سال ۸۴ به مثبت ۱۲ درصد در ۱۰ ماهه امسال رسیده که تا پایان سال هم این روند رشد ادامه خواهد یافت. وزیر اقتصاد افزود: بررسی عملکرد بازدهی بازار سهام در پنج دهه گذشته نشان می دهد به رقم فراز و فرود فراوان در این بازار، بازار سرمایه روند مثبت و رو به صعودی را طی کرده است.
کرباسیان گفت: دو راهبرد ظرفیت سازی برای توسعه بازار سرمایه و تسهیل فرآیند جذب منابع مالی از طریق بازار سرمایه در دستور کار ما قرار دارد که امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم این راهبردها را به نتیجه برسانیم.
وی با تاکید بر ادامه روند واگذاری های تصدی گری های دولتی گفت: ما در وزارت اقتصاد پیش قدم برای واگذاری ها هستیم حتی بانک ها هم این موضوع را در دستور کار دارند و واگذاری دارایی های خود را آغاز کردند این فضای ایجاد شده کمک کرد بانک ها دارایی های خود را به بازار عرضه کنند ضمن اینکه به همکاران خودم از اینجا اعلام می کنم زمان عرضه سهام سازمان ها و شرکت های دولتی همین الان است از اینرو از همکاران خود تقاضا می کنم کمیته پذیرش واگذاری ها را فعال کنند ضمن اینکه رییس جمهور هم به همه دستگاه های دولتی ابلاغ کرده به عرضه سهام دولتی اقدام کنند.
کرباسیان با بیان اینکه سازمان بورس برای ایجاد واحدهای جدید تولیدی فعال تر شود گفت: در برنامه ششم توسعه بازار سرمایه نقش عمده ای در تامین مالی ها بر عهده دارد ضمن اینکه بازار بورس می تواند سرمایه گذار خارجی را نیز جذب کند.
وزیر اقتصاد با اشاره به کاهش رتبه اعتباری ایران از ۶ به ۵ گفت: این در حالی است که رتبه ایران در ابتدای دولت یازدهم ۷ بود و این کاهش رتبه اعتباری نشان می دهد هم ریسک ایران کاهش یافته هم نرخ بیمه ها کاهش می یابد هم رویکرد کشورها به سمت ایران گرایش می یابد. کرباسیان با اشاره به فعال شدن موسسات اعتبار سنجی و رتبه بندی گفت: اکنون نیز چند موسسه مجوزهای لازم را دریافت کردند که امیدواریم تا پایان سال فعال شود.
وی با اشاره به نظارت ها و شفاف سازی در بورس گفت: مکانیزم نظارت و شفاف سازی در بورس فراهم است زیرا بورس امین مردم است و واحدها باید برای شفاف سازی اطلاعات خود را در بورس عرضه کنند امیدواریم روزی برسد همه واحدها اطلاعات خود را عرضه کنند در اینباره حتی رییس جمهور در همایش حقوق شهروندی وزارت اقتصاد را موظف کرده که بودجه خود را شفاف سازی کند.
کرباسیان با تاکید بر ضرورت استفاده از سرمایه های خُرد در بازار سرمایه باید دامنه حضور مردم در بورس گسترش یابد از اینرو با فرهنگ سازی می توانیم سرمایه های خود را در این بازار جذب کنیم ضمن اینکه در اینباره لایحه ای در دست اقدام داریم که می تواند در جذب این سرمایه کمک کننده باشد.
وی همچنین گفت: سالانه می توانیم ۱۰ هزار میلیارد تومان مجوز انتشار اوراق صادر کنیم در حالی که فقط از هزار میلیارد تومان استفاده می شود و فشارها برای تامین مالی عمدتا به سمت نظام بانکی می رود.
وزیر اقتصاد در مورد مدیریت بدهی ها گفت: چند ماه پیش اوراق بدهی ها به پیمانکاران با نرخ ۴۰ درصد تنظیم قابل نقد شوندگی بود که اکنون با ۱۷ درصد تنزیل نقد می شود که این به نفع پیمانکاران خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه جایگاه حاکمیت شرکتی از بورس آغاز خواهد شد گفت: از بورس خواستیم که لایحه و آیین نامه ای را برای حاکمیت شرکتی از جمله تفکیک هیات مدیره از مدیرعامل تهیه و ارسال کنند.
انتهای پیام/