به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نمایشگاهی بزرگ با 200 اثر از مجموعه آثار نقاشی، تصویرسازی، آثار حجمی و نقاشی به روی شیشههای علی اکبر صادقی هنرمند و شاعر پیشکسوت ایرانی با هدف مروری بر آثار و زندگی او، با حضور مجید ملانوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از استادان و هنرمندان در موزه هنرهای معاصر تهران گشایش یافت.
مجید ملانوروزی در این مراسم درخصوص جایگاه آثار علی اکبر صادقی در جامعه هنری کشور گفت: از چندین سال پیش استاد صادقی را با آثار بی نظیرش در رشته تصویرسازی میشناختم. در تمام این سالها او را یک تصویرگر ایرانی یافتم. در آثار او تصاویر خیال سازی ایرانی مشهود است، در حالیکه استاد صادقی نگاهی معاصر به این آثار دارند.
وی در ادامه افزود: هنرمندانی از نوع علی اکبر صادقی بسیار کم داریم. بر ما واجب بود برنامهای برگزار کنیم تا فرصتی پیش آید و مردم بدانند اسطوره شناسی، فرهنگ شناسی و ... در تفکر هنری او از کجا آغاز شده است.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران بیان کرد: طنزی که در فرهنگ و ادبیات ایرانیان است در آثار این هنرمند با اِلمانهای معاصر، نشان داده شده است.
همچنین در ادامه این مراسم، فرشته موسوی کریتور ارشد نمایشگاه اظهار کرد: از همه هنرمندان و هنردوستانی که در جشن 80 سالگی استاد علی اکبر صادقی و جشن 6 دهه فعالیت هنری او گردهم آمده و ما را یاری نمودند کمال تقدیر و تشکر را دارم.
وی ادامه داد: صادقی همواره از طریق همکاری با نهادها و موسسههای مختلف و انجام پروژههای پیوسته، سعی در کنش خلاقانه و آشنایی بیشتر مردم با هنر و هنرمند داشته است.
موسوی افزود: این نقاش حاذق مجموعه فوق العادهای در زمینه گرافیک و تصاویر متحرک خلق کرده و به همین دلیل آثار و چیدمان این نمایشگاه که بزرگ ترین نمایشگاه انفرادی استاد صادقی است، از سالهای مختلف فعالیت او انتخاب شده است.
گفتنی است؛ در ادامه کلیپ کوتاهی از آثار صادقی که به همت امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهیه و تدوین شده بود، به اجرا درآمد.
علی بختیاری مشاور نمایشگاه گفت: وقتی از صادقی سخن میگوییم دقیقا درباره چه کسی حرف می زنیم؟ هنرمندی از زمان های گذشته تا زمان های نیامده؟! در این زمان که تک تخصصیها سردمداران علم و هنر هستند علی اکبر صادقی ظهور کرده و به جای چند نفر کار میکند و تاثیر میگذارد.
همچنین وی ادامه داد: به تاریخی که صادقی ها ساخته اند، افتخار میکنیم و به آنان درود و زنده باد میفرستیم.
در ادامه پس از پخش فیلمی کوتاه از صحبتهای صادقی به نویسندگی و کارگردانی رضا سیاه سپانلو، صادقی به صحنه رفت و خطاب به مخاطبان خود گفت: هنرمندان و دانشمندان واقعی پیامبران الهی هستند که زیباییها و ناشناختههای جهان هستی را به انسانها شناساندند.
وی افزود: زمانیکه در بُرن نمایشگاه داشتم، وقتی از من پرسیدند شما اهل کدام کشور هستید در پاسخ گفتم: من از سرزمین پارسیان، پاکان، آرش و فردوسی ها هستم. مردم سرزمین من بی همتا هستند.
صادقی در ادامه اظهار کرد: هنر زیباست. عشق است. دو خط موازی هم اگر عاشق باشند در یک نقطه به هم میرسند. آن نقطه «عشق» است و باید دوستی و محبت را ترویج دهیم.
در ادامه این نمایشگاه، آثار علی اکبر صادقی با حضور مدیرکل هنرهای تجسمی و جمعی از استادان و پیشکسوتان، افتتاح و علاقه مندان از این آثار دیدن کردند.
گفتنی است؛ این نمایشگاه تا 25 فروردین ماه سال آینده در موزه هنرهای معاصر تهران برقرار است و در این مدت نشستهایی پیرامون آثار علی اکبر صادقی به تاریخ و موضوعاتی که در زیر مطرح شده، می پردازد:
دوشنبه 9 بهمن، ساعت 17 الی 19/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «فرا واقع گرایی و تخیل»
سه شنبه 10 بهمن، 15 الی 17/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «گفتگو با هنرمندان»
چهارشنبه 11 بهمن، ساعت 15 الی 17/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «بسترسازی تاریخی»
یکشنبه 15 بهمن، ساعت 16 الی 18/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «علی اکبر صادقی و دوره دوم پونمایی ایرانی»
سه شنبه 17 بهمن، ساعت 16 الی 18/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «انسان شناسی و هنر»
چهارشنبه 25 بهمن، ساعت 16 الی 18/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «نشانه شناسی در نقاشیهای علی اکبر صادقی»
چهارشنبه 9 اسفند، ساعت 16 الی 18/ موزه هنرهای معاصربا موضوع«اسطوره شناسی و آثار علی اکبر صادقی»
سه شنبه 15 اسفند، ساعت 16 الی 18/ موزه هنرهای معاصربا موضوع «اسطوره شناسی و جنگ»
سه شنبه 25 فروردین، ساعت 16 الی 18/ موزه هنرهای معاصر،مراسم اختتامیه و نمایش فیلم و رونمایی از تازه ترین اثر علی اکبر صادقی
انتهای پیام/