شیرینی و دسر های ایرانی همیشه طرفداران خاص خود را دارند. در این بخش طرز تهیه چند نوع دسر ایرانی را مشاهده کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،شیرینی و دسر های ایرانی همیشه هواداران پر و پا قرص خود را دارند که در ادامه طرز تهیه چند نمونه از آنها را به شما آموزش می دهیم.

دسرهای ایرانی برای سفره‌های ایرانی
حلوای دارچین

مواد لازم برای 4 نفر

آرد گندم سبوس‌دار: 1 پیمانه
شکر: 1 پیمانه
پیمانه آب: 1 و 1/2 پیمانه
گلاب: 2 /1 پیمانه
دارچین: 1 ق مرباخوری
زعفران دم کرده: 1 ق سوپ خوری
هل: 3 عدد
روغن: 1 پیمانه

طرز تهیه:

1. آرد گندم را در ظرف مناسبی تفت دهید. وقتی رنگ آن عوض شد دارچین را اضافه کنید و تفت دهید.

2. همزمان با تفت دادن آرد، شربت حلوا را درست کنید. شکر و آب را مخلوط کنید. وقتی شربت جوش آمد، زعفران، گلاب و هل کوبیده شده را هم بریزید و بعد از دو دقیقه از روی حرارت بردارید.

3. آرد را تا زمانی تفت دهید که رنگش قهوه‌ای کم‌رنگ شود. وقتی رنگ آرد تغییر کرد روغن را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

4. حالا شربت را اضافه کنید و هم بزنید. مدام باید حلوا را هم بزنید تا آبش خشک شود و دیگر حلوا به قاشق نچسبد.

نکته

مقدار دارچین باید به نسبت آرد اندازه گرفته شود. برای یک پیمانه آرد یک قاشق مرباخوری دارچین کافی است. اگر دارچین بیشتر شود حلوایتان تلخ می‌شود.

دسر لبو

مواد لازم:

شیر: 2/3 پیمانه
پوره لبو: 1/2 پیمانه
خامه پاکتی صورتی: 1 عدد
شکر: 4 تا 6 قاشق سوپ خوری سر پر
پودر ژلاتین: 3 قاشق چای خوری سر پر
آب: 1/4 پیمانه
شکر: 2 تا 3 قاشق سوپ خوری (برای پخت لبو)

طرز تهیه:

1. پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب کتری بگذارید تا شفاف و بیرنگ شود. لبوها را با آب بپزید. وقتی پخته شد، شکر را اضافه کنید و بگذارید آب لبو کمی غلیظ شود.

2. بعد از سرد شدن لبو را کامل با گوشتکوب برقی یا آسیاب برقی پوره کنید. پوره، خامه و شکر را با دور کُند همزن مخلوط کنید تا شکر حل شود. سپس شیر و آب لبو را که غلیظ و مثل سس شده اضافه کنید و هم بزنید. حواس تان باشد زیادی هم نزنید که کف می کند.

3. بعد ژلاتین حل شده را که ولرم شده، اضافه کنید و هم بزنید. سپس در قالب مورد نظر که چرب شده بریزید و شش ساعت در یخچال بماند تا آماده شود. بعد با خامه فرم گرفته و سس لبو تزیین کنید. (سس بعد از جوشیدن آب لبو و غلیظ شدن حاصل می شود.)

نکته:

1. مقدار شکر به خودتان بستگی دارد. اگر لبو و آب لبو خیلی شیرین است شکر کمتری اضافه کنید. اگر شیرین نیست شکر بیشتری بریزید.

2. می توانید چهار قاشق سوپ خوری خامه یا یک پاکت کامل بریزید.
باسلوق

مواد لازم:

پودر نارگیل : به مقدار لازم
مغز گردو : به مقدار لازم
پودر ژلاتین : ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته : ۲ لیوان
شکر : ۲ لیوان
وانیل : یک قاشق چای خوری
آب : ۳ لیوان
گلاب : نصف لیوان

دسرهای ایرانی برای سفره‌های ایرانی

طرز تهیه:

1. یه ظرفی رو برمیداریم و نشاسته و یک لیوان آب رو میریزیم توش. ترکیب نشاسته و آب رو ۱۵ دقیقه میزاریم بمونه.

2. پانزده دقیقه که گذشت با همزن دستی خوب هم میزنیمش و مخلوط میکنیم و به ترتیب شکر رو با ۲ لیوان آب بهش اضافه میکنیم.

3. بعد از اضافه کردن آب و شکر، ترکیبمون رو با همزن دستی خوب مخلوط میکنیم و هم میزنیم و بعد به داخل دیگ یا تابه انتقال میدیم و میزاریمش رو حرارت ملایم گاز و بازم هم میزنیم. دقت کنین که از این مرحله به بعد خیلی سرعت عمل باید داشته باشین تا نشاسته ها گوله گوله نشه و ته نگیره.

4. همینطور که موادمون رو روی شعله گاز هم میزنیم، پودر ژلاتین رو با یک نصف لیوان آب به شکل بن باری ذوب میکنیم ، یعنی یه دیگ رو پر از آب میکنیم و میزاریم رو شعله گاز، جوش که اومد یه کاسه ای که پودر ژلاتین و آب توش هست رو میزاریم روی بخار دیگ ، و مرتب هم میزنیم تا ژلاتین حل بشه.

5. ژلاتینمون که آماده شد اضافه میکنیمش به بقیه مواد.

6. گلاب و وانیل رو اضافه میکنیم.

7. حالا وقتی همه ی مواد رو اضافه کردیم، مرتب روی گاز هم میزنیمش. خیلی با سرعت و تند و وقتی کل مواد به غلظت رسید، شعله گاز رو خاموش و دیگ رو از روی گاز بر میداریم.

8. حالا ظرف مسطحی رو ورمیداریم و پودر نارگیل رو داخلش میریزیم و یه قاشق غذاخوری مواد باسلوق رو ورمیداریم و میریزیم داخل پودر نارگیل.

9. بعد با یه قاشق تمیز دیگه مواد ریخته شده رو میغلتونیم داخل پودر نارگیل. اینقد میغلطونیم که یکم سفت بشه.

10. سفت که شد یدونه مغز گردو رو میزاریم روش.

دسر ویتامینه

مواد لازم:

موز: 1عدد
عسل: مقداری
انجیر: 15عدد
خرما: 10عدد
بستنی: تقریبا350 گرم
گردو: 6عدد
پسته: 50عدد
شیر: نیم لیتر
کاکائو: 1قاشق غذا خوری

دسرهای ایرانی برای سفره‌های ایرانی

طرز تهیه:

1-ابتدا انجیر را بمدت چند ساعت داخل اب می ریزیم تا خیس بخوره.هسته خرما رو جدا کنید.

2-بستنی/خرما/انجیر/پسته/گردو/کاکائو را داخل مخلوط کن میریزیم.بعد شیر رو اضافه کرده و مخلوط می کنیم.مایع اصلی معجون اماده شده.

3-برای تزیین میتونید از گزینه های زیر کمک بگیرید.

انواع کمپوت/ژله/ انواع اجیل و ...

4-و در نهایت عسل رو اضافه می کنیم.زرده ی تخم مرغ هم می تونید داخل مواد اصلی قرار بدید.

5-خیلی از مغازه های ویتامین فروشی از زرده هم استفاده میکنند.
فرنی

مواد لازم :

شیر تازه: نیم لیتر
آرد برنج: 2 قاشق سوپ‌خوری
شکر: 4 قاشق سوپ‌خوری
گلاب: 1 یا 2 قاشق سوپ‌خوری
طرز تهیه:

1. برای تهیه فرنی ابتدا آرد برنج را در شیر حل کرده و شکر و گلاب را اضافه می‌کنیم.

2. مایع را در ظرفی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. باید به صورت مرتب این مایع را هم بزنیم تا فرنی به جوش آید و کمی غلیظ شود.

3. در انتها فرنی را در ظرف موردنظر می‌ریزیم. می‌توانید فرنی را وقتی سرد شد با دارچین تزیین کنید و همراه با عسل یا مربا نوش جان کنید.

مسقطی شیرازی

مواد لازم:

نشاسته: 200 گرم
شکر: 400 گرم
آب: 6 تا 7 پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
روغن: 100 گرم (150 گرم کره)
خلال بادام بو داده: 100 گرم

طرز تهیه:

1. برای تهیه مسقطی نشاسته را در شش تا هفت پیمانه آب سرد حل کرده و از صافی رد می‌کنیم.

2. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مرتب به هم می‌زنیم تا مواد به جوش بیایند و کمی غلیظ شوند. سپس شکر و گلاب را اضافه می‌کنیم.

3. خلال بادام را می‌شوییم و به مواد اضافه می‌کنیم. سپس روغن را داغ و به مواد اضافه می‌کنیم.

4. مسقطی را به هم می‌زنیم تا تمام مواد یک‌دست شوند. مایع غلیظ به دست آمده را در پیاله‌های کوچک می‌ریزیم و روی آن را تزئین می‌کنیم.
شله زرد

مواد لازم:

برنج نیم دانه ایرانی: 1 پیمانه
شکر: 3 پیمانه
خلال بادام: 3/4 پیمانه یا 50 گرم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
آب: 7_8 پیمانه
کره: 50 گرم
گلاب: 1/2 لیوان
هل ساییده: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه:

1. همونطور که مواد لازم اشاره کردم، برای پخت یک شله زرد با کیفیت باید از برنج ایرونی استفاده کنیم و اون هم به دلیل کیفیت و طعم عالی برنج وطنی خودمون هست و نکته دوم هم استفاده کردن از برنج نیم دونه هست، این برنج ها رو به راحتی از فروشگاه های فروش مواد غذایی میشه تهیه کرد. در واقع این نوع برنج از خرد شدن برنج ها در حین فرآیند عمل آوری برنج هست. اما نهایتاً اگر هوس شله زرد کردیم و برنج نیم دونه هم نداشتیم، قطعاً میشه از برنج کامل استفاده کنیم به شرط اینکه از حداقل یک شب قبل از پخت برنج رو با آب و حتی همراه با گلاب خیس کنیم. خیس کردن برنج برای مدت کافی بسیار مهم هست.

2. وقتی زمان کافی سپری شد و برنج کاملاً خیس خرد به صورتی که با قرار دادن بین انگشتهامون، خرد میشد، آب رو داخل قابلمه مناسبی ریخته و اجازه میدیم تا جوش بیاد سپس برنج رو آبکش میکنیم و به آب در حال جوش اضافه میکنیم. برنج همراه با آب شروع به پختن میکنه و اصطلاحاً شکفته میشه. زیر شعله رو روی ملایم قرار میدیم تا برنج به آرومی همراه آب پخته بشه.

3. موقعی که برنج در حال پخت هست، نشاسته موجود توی خودش رو پس میده که به صورت کف سفید رنگی روی سطح آب دیده میشه. حتماً حتماً این کف رو به وسیله یک ملاقه مرتب از روی برنج میگیریم و دور میریزیم. این عمل در کیفیت پخت شله زردمون تاثیر گذار هست.

4. وقتی برنج کاملاً پخت نوبت اضافه کردن، شکر میرسه. میزان شکر معمولاً ۲/۵ تا ۳ برابر میزان برنج هست. با این حال، اگر شله زرد قراره برای شما سرو بشه با اندازه ذائقه خودتون شکر رو اضافه کنین. قبل از اضافه کردن شکر مطمئن میشیم که برنج کاملاً پخته شده.

5. بعد از اینکه شکر کاملاً حل شد، شله زرد کم کم شروع به غلیظ شدن میکنه و اصطلاحاً لعاب میندازه. از اینجا به بعد باید مرتب شله زرد رو هم بزنیم وگرنه خیلی زود، ته میگیره. حالا زعفران رو از قبل دم کردیم اضافه میکنیم.

*دم کردن زعفران

روش های مختلفی برای دم دادن زعفران وجود داره، ساده ترینش این هست که زعفران رو داخل هاون یا زعفران ساب، می ساییم و داخل یک استکان یا فنجان شیشه ای ریخته و بعد بهش آب جوش اضافه میکنیم و روش رو با یک نعلبکی قرار میدیم و برای چند دقیقه صبر میکنیم تا دم کشیده بشه. میزان زعفران به شعله زرد بستگی به خودمون داره، یعنی بخواهیم تا چه اندازه رنگش زرد باشه.

6. بعد از اضافه کردن زعفران، باز هم مرتب شله زرد رو هم میزنیم، و بعد کره رو اضافه میکنیم و باز هم هم میزنیم.

7. حالا دیگه شله زرد ما باید تقریباً آماده باشه، بهتر هست کمی از شله زرد رو داخل یک ظرف بکشین و اون رو تست کنین و ببینین و اندازه ها درست هست یا نه و به غلظت کافی رسیده. ده دقیقه پایانی پخت، گلاب رو اضافه میکنیم.

8. من برای استفاده از هل فقط اون رو با دست فشار دادم تا کمی باز بشه، چون میخواستم شله زرد فقط عطرش رو بگیره و موقع سرو کردن، دونه های هل رو خارج کردم، اما میشه هل رو هم سایید و پودرش رو به شله زرد اضافه کرد.

9. و بالاخره خلال بادام رو اضافه میکنیم. بعد از اینکه خوب هم زدیم، زیر شعله رو خیلی خیلی کم میکنیم، از شعله پخش کن هم میتونیم استفاده کنیم و روی درب قابلمه رو دم کنی بکشیم و اجازه بدیم تا شله زرد ۲۰ دقیقه دم بکشه.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

دسرهای ایرانی برای سفره‌های ایرانی

برچسب ها: دانستنی ها ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.