وی ادامه داد: امروزه ما با مشکلاتی نظیر مصرف مواد مخدر و خودکشی در میان دانشجویان روبرو هستیم و مسئله خودکشی به یکی از معضلات در قشر دانشجویان تبدیل شده است و طی آمار رسیده شاخصه های خودکشی در کشور از شاخصه جهانی پایین تر شده است.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم افزود: خوشبختانه نسبت خودکشی در دانشگاهها به عدد پایینی رسیده است ولی این عدد هم می تواند نگران کننده باشد، متاسفانه در کشور ما معضلات در سطوح مختلف از فساد گرفته تا معضل بیکاری گریبانگیر دانشجویان است.
ریاضی در خصوص نقش مراکز مشاوره در دانشگاهها گفت: نقش مراکز مشاوره می تواند در کاهش آسیب های روانی در میان دانشجویان موثر باشد، با همراهی کانون همیاران سلامت در دانشگاهها، شدت تاثیرات آسیب روانی کاهش مییابد چرا که این کانونها از مهمترین ابزارهای ما در دانشگاهها برای مدیریت شرایط روانی دانشجویان محسوب می شوند.
وی در خصوص طرح پایش دانشجویان گفت: طرح پایش سلامت، ضمن ارزیابی سلامت، شناسایی افراد در معرض خطر و آسیب پذیر و ارائه خدمات مورد نیاز به آنها را بررسی می کند و با تشکیل شناسنامه سلامت راه را برای آموزش سبک زندگی سالم و تبیین راهکارهای پیشگیرانه برای انسان ها روشن میکند.
معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در ادامه به پیگیری دقیق و تخصصیتر نتایج کارنامه سلامت در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: یکی از بخش های سلامت روان مربوط به علاقه نداشتن دانشجویان به رشته تحصیلیشان است که بخشی از آسیبها از همین مسئله نشأت می گیرد و چنانچه نتایج طرح کارنامه سلامت روان در شروع و پذیریش دانشجو در دانشگاه تاثیرگذار باشد نتایج بهتری کسب خواهد شد.
انتهای پیام/