به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ناخن عضوی است که عوامل بسیاری سلامت و زیبایی آن را تحت تاثیر قرار میدهد؛ زندگی روزمره، آب و هوا و سایر عوامل محیطی، تغذیه، باکتریها، قارچها و بیماریهای جسمی نقش موثری در سلامت ناخن دارند؛ در این مطلب طرز تهیه غذایی مفید برای سلامت ناخن را بیان میکنیم.
مصرف کیک ماهی تاثیر بسزایی در سلامت ناخن دارد.
ماهی بخارپز و خرد شده ۴۰۰ گرم
فلفل چیلی (قرمز و تند) تازه خرد شده یک تا ۲ عدد
پیازچه حلقه شده سه عدد
نخودفرنگی پخته شده ۱۴۰ گرم
هویج پوست کنده و رنده شده ۳۰ گرم
جوانه گندم ۵۰ گرم
گردوی خرد شده یک قاشق سوپخوری
گشنیز تازه خرد شده یک قاشق سوپخوری
آرد ذرت ۲ قاشق سوپخوری
سفیده تخممرغ ۲ عدد
روغن به مقدار لازم
ماست کمچرب ۱۵۰ میلیلیتر
کنجد ۲ قاشق چایخوری
آب لیمو ترش تازه به مقدار لازم
-ماهی، فلفل، پیازچه، نخودفرنگی، هویج، جوانهگندم، گردو و گشنیز را با هم ترکیب کنید سپس آرد ذرت را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
-سفیدههای تخممرغ را در ظرف دیگری خوب هم بزنید سپس به مخلوط ماهی اضافه کنید.
ماهیتابهای را بردارید و کمی روغن در آن بریزید سپس یک قاشق سوپخوری از مخلوط ماهی را بردارید و آن را در ماهیتابه بریزید.
کیکهای ماهی را ۳ تا ۴ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا یک طرف آنها پخته شوند سپس طرف دیگر آنها را بپزید.
ماست و کنجد را با هم مخلوط کنید تا سسی به دست آید.
کیک ماهی را به همراه سس و لیموترش میل کنید.
نخودفرنگی: ارزش تغذیهای زیادی دارد، بنابراین مصرف آن موجب تقویت و سلامت ناخنها میشود؛ نخودفرنگی حاوی بتاکاروتن، پروتئین، ویتامین C و آهن است.
مصرف جوانه گندم نقش موثری در سلامت و تقویت ناخنها دارد؛ جوانه گندم حاوی ویتامین E، پروتئین، روی و ویتامین b۶ است.
تخممرغ حاوی مقادیر زیادی پروتئین است بنابراین تاثیر چشمگیری در سلامت و استحکام ناخنها دارد؛ پروتئین موجود در تخممرغ سریع جذب بدن میشود و به همین علت است که بیشتر ورزشکاران و بدنسازان در رژیم غذایی روزانه خود از تخممرغ استفاده میکنند؛ پروتئین موجود در دانههای سویا، آب پنیر و سفیده تخممرغ بهتر از پروتئین سایر مواد غذایی هضم و جذب میشود؛ بنابراین میتوان گفت، ارزش بیولوژیکی تخممرغ و میزان جذب پروتئین آن ۱۰۰ است به این معنا که پروتئین آن ۱۰۰ درصد جذب بدن میشود؛ علاوه بر این تخممرغ مواد مغذی دیگری مانند آهن، ویتامین b۱۲، A و E هم دارد.
ماهی سالمون سرشار از ویتامین b۱۲ است بنابراین از خشکی ناخنها و تغییر شکل آنها جلوگیری میکند؛ مصرف این ماهی همچنین سبب استحکام ناخنها هم میشود.
انتهای پیام/