به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار جلال اوغلو رهبر حزب دموکرات و علی علیاُف رییس حزب توسعه و شهروندی جمهوری آذربایجان با مهدی صولی معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار مهدی صولی معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به اولویت های روابط خارجی حزب موتلفه اسلامی در توسعه روابط گسترده و مبتنی بر احترام متقابل با احزاب کشورهای همسایه، بر نقش تسهیل گرایانه احزاب در پیشبرد روابط دیرینه و همه جانبه دو کشور تاکید کرد.
وی با تبیین سوابق ارتباطات حزب موتلفه اسلامی با جریانهای اصیل مردمی و اسلامی در جمهوری آذربایجان گفت: ما برای تقویت همکاری میان احزاب کشورهای اسلامی در سال ۲۰۰۸ نشستی در تهران برگزار کردیم. ۱۶ حزب از ۹ کشور غرب آسیا برای پیگیری مقدمات تشکیل اتحادیه احزاب کشورهای اسلامی جهان، در این اجلاس شرکت کردند. از جمهوری آذربایجان نیز دو حزب در این نشست حضور داشتند که بعدها مطلع شدیم فعالیتهای این دو حزب با موانع و محدودیتهای زیادی در جمهوری آذربایجان مواجه شده است.
صولی گفت: ما از ابتدا علاقه مند به توسعه امکان گفتگو و تبادل نظر میان احزاب کشورهای همجوار بوده ایم و هنوز هم آماده ایم در این زمینه تلاش کنیم. همچنین حزب موتلفه اسلامی با حزب آذربایجان نوین دارای همکاری و تعامل مناسب در چارچوب همکاری های چند جانبه در کنفرانس بین المللی احزاب آسیایی می باشد.
در ادامه این دیدار علی علیاُف رییس حزب توسعه و شهروندی جمهوری آذربایجان با اظهار خوشحالی از دیدار با معاون بین الملل حزب مؤتلفه اسلامی و حضور در دفتر مرکزی این حزب، جایگاه و رویکرد تاریخی و سیاسی حزب و نقش تاثیرگزار و فعال آن در انقلاب اسلامی ایران را تحسین کرد و افزود: ما علاقه مند به توسعه روابط حزبی با حزب موتلفه اسلامی هستیم.
همچنین سردار جلال اوغلو رهبر حزب دموکرات جمهوری آذربایجان با اشاره به تلاش این حزب برای تشکیل اتحادیه احزاب دموکرات کشورهای اسلامی، تاکید کرد: ما چند سال پیش در ترکیه پیشنهاد تشکیل گروه احزاب دموکرات کشورهای اسلامی را دادیم. زیرا اعتقاد داریم مردم باید سیاسی باشند تا رشد و پیشرفت کنند، خصوصا در کشورهای مسلمان. مشکلات کشورهای سوریه و عراق نشانگر این مهم است که مردم در این حوزهها اشکال دارند.
نکته مهم دیگری که باید درباره کشورهای مسلمان مد نظر قرار گیرد، مساله فرهنگ است. موضوع این است که ما اسلام حقیقی را درک نکردیم. مساله بزرگ این است که در اسلام هم علم، هم فرهنگ مدنی موجود است ولی برداشتهای ناصحیحی از آن در حال انجام است، وظیفه ما این است که با اتحاد و همکاریهای حزبی در عصر کنونی به این سوء برداشتها پایان دهیم.
وی در پایان بر اهمیت تقویت مناسبات و ارتباطات حزبی در میان کشورهای مسلمان، در راستای دوری از جنگ و خشونت و افراطی گری و همچنین ایجاد و ساختن دنیایی پر از آرامش برای همه مسلمانان جهان تاکید کرد.
انتهای پیام/