به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا رضایی رئیس اداره بودجه و اعتبارات معاونت درمان وزارت بهداشت گفت: بیمه های تجاری بیش از 1000 میلیارد تومان به وزارت بهداشت بدهی دارند که بیش از 800 میلیارد تومان از آن مربوط به بیمه ایران است.
وی اظهار کرد: وزارت بهداشت به دلیل بدهی زیاد بیمه ایران و عدم پاسخگویی در این زمینه، ناگزیر است در آینده ای نزدیک از مصدومان حوادث ترافیکی که تحت پوشش بیمه ایران هستند، پول دریافت کند و درمان آنها دیگر رایگان نخواهد بود.
وی تصریح کرد: از سال 1384 و با توجه به مشکلات درمانی مصدومان حوادث ترافیکی با بیمه های تجاری و عدم تامین هزینه های مردم و مصدومان، مجلس و دولت در قالب برنامه چهارم توسعه تصمیم گرفتند که درمان مصدومان ترافیکی به صورت رایگان انجام و منابع مورد نیاز آن از محل 10 درصد بیمه سرنشین، شخص ثالث و مازاد تامین شود اما این منابع محقق نشد.
رئیس اداره بودجه و اعتبارات معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به صدور بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر درمان رایگان و عدم مراجعه مصدومان ترافیکی به خارج از بیمارستان ها برای تهیه لوازم مصرفی، یادآور شد: بیمه های تجاری، مطالبات وزارت بهداشت را با تاخیر بسیار زیادی پرداخت می کردند و در بند "ب" ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه مصوب شد که بیمه های تجاری همزمان با دریافت حق بیمه از مردم، 10 درصد بیمه سرنشین، شخص ثالث و مازاد را به حساب درآمدهای اختصاصی وزارت بهداشت واریز کنند تا مشکل نقدینگی در تامین هزینه های بیماران وجود نداشته باشد اما بیمه های تجاری از این قانون نیز تمکین نکردند.
رضایی میزان مطالبات وزارت بهداشت از بیمه های تجاری را بیش از 1000 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: بیمه ایران به دلایل واهی از پرداخت بدهی بیش از 800 میلیارد تومانی خود به وزارت بهداشت امتناع کرده اما با این وجود، بیمارستان ها بر اساس قانون تاکنون به درمان رایگان مصدومان ترافیکی پرداخته اند.
وی اضافه کرد: سایر بیمه های تجاری و خصوصی به جز بیمه ایران، 10 درصد مصوب را به تدریج به حساب وزارت بهداشت واریز می کنند؛ اما بیمه ایران، بیش از 10 ماه است که نه تنها پولی به حساب وزارت بهداشت واریز نکرده بلکه معوقات خود را نیز پرداخت نکرده است، اما وزارت بهداشت تاکنون در اجرای قانون درمان رایگان مصدومان ترافیکی، یک قدم عقب نشینی نکرده است.
رئیس اداره بودجه و اعتبارات معاونت درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: به دلیل عدم تمکین بیمه ایران به قانون، به زودی بیمارستان ها ناگزیرند از مصدومان حوادث ترافیکی دارای بیمه ایران، پول دریافت کنند و افراد بیمه شده برای دریافت هزینه کرد خود باید به شعب بیمه ایران مراجعه کنند و پولی که برای درمان، هزینه کرده اند را از آنها دریافت کنند.
رضایی تصریح کرد: تقاضای ما از مسئولان بیمه ایران، فقط اجرای قانون است تا مردم و مصدومان زمان حوادث ترافیکی دچار مشکل نشوند؛ زیرا مردم هنگام بیمه کردن وسایل نقلیه خود، 10 درصد ریسک حوادث ترافیکی را پرداخت کرده اند و نباید در این شرایط گرفتار شوند.
انتهای پیام/