معاون اول رییس جمهور گفت: نقش مرجعیت در حل اختلافات گروه های عراقی بسیار مهم و کارآمد است و درمواقع اختلاف می‌تواند کارساز و تعیین کننده باشد. 

نقش مرجعیت در حل اختلافات گروه‌های عراقی بسیار مهم و کارآمد است/مهمترین پیش نیاز یکپارچگی عراق انسجام داخلی استبه گزارش  حوزه  دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسحاق جهانگیری صبح امروز (پنجشنبه) در دیدار نوری المالکی معاون اول رییس جمهور عراق که در محل اقامت معاون اول رییس جمهور کشورمان انجام شد اظهار داشت: مسائل عراق پس از داعش پیچیدگی‌هایی دارد و انتظارات و مطالبات مردم نیز افزایش یافته و مردم توقع دارند که هرچه سریعتر مشکلات مرتفع شود و بازسازی عراق سرعت بیشتری پیدا کند و عراق به جایگاه اصلی خود که یکی از کشور‌های قدرتمند جهان اسلام بوده بازگردد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه عراق ظرفیت‌های مهمی دارد و از مولفه‌های قدرت زیادی برخوردار است، خاطر نشان کرد: مردم عراق مردمی با فرهنگ و ریشه دار هستند و مرجعیت دینی این کشور نفوذ کلام و تاثیرگذاری بالایی دارد.

وی افزود: عراق همچنین از شخصیت‌های سیاسی و دینی با تجربه و مدبر برخوردار است که نشان دادند در سخت‌ترین روز‌ها می‌توانند بهترین تصمیمات را برای کشور اتخاذ کنند.

جهانگیری اضافه کرد: با توانمندی‌های فراوانی که در عراق وجود دارد علی رغم میل برخی کشور‌ها که می‌خواهند عراق به جایگاه واقعی خود بازنگردد، عراق مسیر توسعه و پیشرفت را طی خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به برخی اختلاف‌ها که درمیان گروه‌های مختلف کشور عراق وجود دارد افزود: نقش مرجعیت در حل اختلافات بسیار مهم و کارآمد است و درمواقع اختلاف می‌تواند کارساز و تعیین کننده باشد.

وی با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم و دولت عراق بوده و روابط دو کشور جداشدنی نیست تصریح کرد: همراهی ایران با عراق در مبارزه با داعش نشان داد که ایران در روز‌های سخت و در روز‌های پیروزی در کنار ملت عراق است و امنیت و رفاه عراق را امنیت و رفاه خود می‌داند.

جهانگیری روابط دو جانبه و مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور را مثبت و رو به رشد ارزیابی کرد و اظهار داشت: روابط دو کشور از پیشرفت‌های خوبی برخوردار بوده البته برخی موانع و مشکلات نیز وجود دارد که حل آن‌ها نیازمند تصمیمات جدی و از بین بردن بروکراسی در دو کشور است.

معاون اول رییس جمهور اظهار امیدواری کرد روابط دو جانبه تهران ـ. بغداد همواره رو به توسعه باشد و ایران بتواند در بازسازی عراق در کنار دولت و ملت این کشور نقش پر رنگ تری را بر عهده بگیرد.

معاون اول رییس جمهور عراق نیز در این دیدار با اشاره به انتخابات پیش رو در این کشور، بر اهمیت و حساسیت این انتخابات تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم اوضاع را به خوبی کنترل کنیم چرا که بروز اختلافات می‌تواند به ساختار سیاسی کشور آسیب وارد کند.

نوری المالکی با تاکید بر اهمیت اتحاد و همدلی میان گروه‌های شیعه، سنی و کرد‌های عراق خاطر نشان کرد: اگر همدلی در میان گروه‌های عراقی نباشد شاهد طایفه گری و توطئه‌های خارجی در عراق خواهیم بود چرا که برخی کشور‌های منطقه بدنبال توطئه در عراق هستند.

وی با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از عراق تصریح کرد: اگر موضع گیری و حمایت‌های تهران نبود، رویا و آمال برخی از کشور‌های منطقه در عراق محقق می‌شد، اما ایران همواره و در همه حال در کنار دولت و ملت عراق بوده و امیدوارم این حمایت‌ها در رشد اقتصادی و سرمایه گذاری در عراق نیز نمود پیدا کند.

نوری المالکی رابطه عراق با جمهوری اسلامی ایران را رابطه‌ای راهبردی توصیف کرد و خواستار تقویت هر چه بیشتر مناسبات تهران ـ بغداد شد و افزود: بغداد علاقمند است روابط خود را با همه کشور‌ها گسترش دهد، اما روابط تهران ـ. بغداد از ویژگی متمایزی برخوردار است.

وی با اشاره به اعمال برخی معافیت‌های گمرکی در عراق گفت: معتقد هستم که معافیت‌های گمرکی باید در وهله نخست نسبت به کالا‌های ایرانی اعمال شود و باید برای ایران و کالا‌های این کشور با سایر کشور‌ها فرق قائل شویم.

نوری المالکی افزود: آمریکا برخورداری عراق از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی را منع می‌کند و گروه‌های تروریستی نظیر داعش را در این کشور تقویت می‌نماید، اما جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها عراق را مورد حمایت خود قرار داده است.

وی مشکل اصلی عراق را عدم وجود وفاق سیاسی در میان قشر‌های مختلف این کشور دانست و گفت: اختلافات میان شیعه، سنی و کرد‌های عراق می‌تواند منجر به بروز مشکلات، مسائل منفی و سربرآوردن تروریسم در این کشور شود.

نوری المالکی با تاکید بر اینکه ما باید به دنبال اکثریت و یکپارچگی در عراق باشیم گفت: شعار کنونی برای انتخابات پیش رو نیز اکثریت سیاسی و تشکیل فهرست‌های دموکراتیک است که همگان در آن مشارکت داشته باشند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار