به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ویتامینها و مواد معدنی درون جوانهها، بسته به نوع جوانه، متفاوت هستند. با اینحال، فرآیند جوانه زدن اساسا سطح مواد مغذی درون جوانهها را افزایش میدهد و آنها را سرشار از چنین ترکیباتی میسازد.
پروتئین، فولات، منیزیم، فسفر، منگنز، ویتامین C. و ویتامین K. برای مثال، چندین مورد از مطالعات علمی نشان دادهاند که فرآیند جوانه زدن به افزایش پروتئین موجود در جوانهها کمک میکند.
جوانهها، دانههایی هستند که شروع به رشد کردهاند و درواقع به گیاهان کاملا نورس تبدیل شدهاند. فرآیند جوانه زدن یا رشد کردن معمولا پس از کاشتن دانهها و چندین ساعت آبرسانی به آنها شروع میشود. در ادامه این دانهها یا بذرها در معرض ترکیبی از دما و رطوبت مناسب قرار میگیرند و به مدت ۲ تا ۷ روز به رشد خودشان ادامه میدهند.
محصول نهایی معمولا جوانهای است که ۲ تا ۵ سانتیمتر طول دارد. بسیاری از انواع مختلف دانهها میتوانند بهعنوان جوانه مصرف شوند.
رایجترین انواع جوانهها نیز به ترتیب زیر هستند:
جوانههای حبوباتی: عدس، نخود فرنگی، نخود، لوبیا قرمز، لوبیا سیاه و لوبیا چیتی.
جوانههای غلات: برنج قهوهای، گندم سیاه، کینوا و جو.
جوانههای سبزی: تربچه، کلم بروکلی، چغندر و کرفس.
جوانههای دانه و مغز: بادام، دانه کدو تنبل، دانه کنجد و دانه آفتابگردان.
انواع جوانهها عمدتا به صورت خام مصرف میشوند، اما شما میتوانید آنها را قبل از مصرف کمی بپزید یا تفت بدهید.
جوانهها بسیار مغذی هستند
علیرغم اینکه جوانهها کمکالری هستند، اما منبع غنی و فوقالعادهای برای دریافت مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید محسوب میشوند. البته ویتامینها و مواد معدنی درون جوانهها، بسته به نوع جوانه، متفاوت هستند.
علاوه بر اینها، پروتئینهای موجود در جوانهها اساسا راحتتر هضم میشوند. این ویژگی عمدتا به خود فرآیند جوانهزنی برمیگردد که میزان ترکیبات ضدتغذیهای را در جوانهها تا ۸۷ درصد کاهش میدهد.
ترکیبات ضدتغذیهای، ترکیباتی هستند که تواناییهای بدن برای جذب مواد مغذی از گیاهان را ضعیف میکنند.
جوانهها، منبع فوقالعادهای هم برای دریافت آنتیاکسیدانها و دیگر ترکیبات گیاهی مفید محسوب میشوند. مطالعات علمی هم نشان میدهند که غذاهای تهیهشده از جوانههای لوبیا میتوانند مغذیتر از غذاهای دیگر باشند.
جوانهها میتوانند به کنترل قند خون کمک کنند
یکی دیگر از فواید جوانهها این است که میتوانند به کنترل قند خون کمک کنند. بعضی از مطالعات نشان دادهاند که این ویژگی تا حدودی میتواند از آنجا نشات بگیرد که فرآیند جوانهزنی، میزان کربوهیدراتهای درون جوانهها را کاهش میدهد. با این حال، همه مطالعات علمی در این زمینه اتفاق نظر ندارند.
نظریه دیگر این است که جوانهها میتوانند به تنظیم فعالیت نوعی آنزیم به نام آمیلاز کمک کنند که در بدن برای تجزیه و هضم قندها مورد استفاده قرار میگیرد. مطالعات دیگری هم نشان میدهند که مصرف جوانههای کلم بروکلی در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲، سطح انسولین خون و همچنین مقاومت به انسولین را در آنان کاهش میدهد.
محققان میگویند؛ که این اثرات باید به دلیل بالا بودن سطح نوعی آنتیاکسیدان به نام سولفورافان در جوانه مورد نظر باشد.
منبع: سلامتیسم
انتهای پیام/