مراسم یادبود سردار شهید همدانی و تجلیل از راوی و نویسنده کتاب «خداحافظ سالار» در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

مراسم یادبود سردار شهید همدانی آغاز شدبه گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم یادبود سردار شهید حاج حسین همدانی، در تالار اندیشه حوزه هنری با حضور اهالی فرهنگ و هنر از جمله حمید حسام، نویسنده کتاب «خداحافظ سالار» برگزار شد.

در این مراسم میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: شهدا حق بزرگی به گردن ما دارند. چند شب قبل خدمت خانواده شهید حدادیان، یکی از شهدای اغتشاشات اخیر بودیم. مادر و پدر قهرمان ما که خودشان هم قهرمان، هم قهرمان پرور بودند، می گفتند ما خوشحالیم از اینکه حضرت زهرا فرزند ما را پذیرفت. ما مبهوت از این رفتار و گفتار خانواده شهید از آنجا خارج شدیم.

وی افزود: امروز راه شهید همدانی ها در شهید حججی‌ها امتداد دارد و همچنان رد خون در انقلاب امتداد دارد. بیاییم امروز کتاب خداحافظ سالار را به بهانه این مراسم به کتابی ماندگار، پرخواننده و پر اثر در جبهه انقلاب اسلامی تبدیل کنیم. حتی ترویج یک کتاب هم در اختیار ما نیست و در اختیار شهید، خانواده شهید و روح بلند شهداست.

در ادامه این مراسم، سردار مظاهر مجیدی فرمانده سپاه انصار الحسین همدان، با اشاره به ویژگی های شهید همدانی بیان کرد: آن وجهی که شهید همدانی را از شهدای دیگر متمایز کرد، جنگیدنش نبود؛ هرچند در آن زمینه هم قوی عمل می کرد. یک معیار دیگری که باعث شد این شهدا با شهدای دیگر متفاوت باشد، مردمی بودن شهید همدانی بود. او همواره تلاش می‌کرد در کنار مردم باشد. یکی دیگر از ویژگی های این شهید، شمن شناسی وی بود.

وی افزود: شهید همدانی قبل از انقلاب هم می دانست دشمن کیست و چطور باید با آن مقابله کرد. وقتی انقلاب ما به پیروزی رسید، ذره ای پارامترهای شهید همدانی تغییر نکرد. او هرگز در مسیر دشمن شناسی اش تغییر نکرد. فتنه ۸۸ هم که پیش آمد، سردار همدانی جلودار بود. بصیرت می خواهد چهل سال با دشمن درگیر شوی و ذره ای خلل به خودت و آرمان‌ها و اعتقادهایت وارد نشود.

وی با اشاره به اینکه سردار همدانی در کنار نگاه نظامی، نگاهی فرهنگی داشت، بیان کرد: از ۲۶ سال پیش، سردار همدانی کار فرهنگی می کرد. پس از جنگ در لشکر ۳۲ انصار الحسین وارد شد و گفت می‌خواهد موزه دفاع مقدس را راه اندازی کند. یکی از خواسته های شهید همدانی در روزهای آخری که می خواست به سوریه برود، این بود که مترجمان کتاب های دفاع مقدس را به عربی و زبان های دیگر ترجمه کنند. کسی در کنار آقای همدانی احساس خستگی نمی کرد.

در ادامه مراسم با همسر شهید خوش لفظ تماس گرفته شد. او درباره همسر شهید همدانی گفت: خانم نوروزی، از تبار زینب (س) هستند و تجلی این صبر زینبی، سردار همدانی بود. زینبی زمانه خود را خوب شناخت و خوب معامله ای با خدا کرد. او در ایفای نقش مادری هم کم نگذاشته است. اگر همسرانی چون حاج خانم نوروزی نبودند، شهدایی این چنین به ثمر نمی‌رسیدند.

در پایان این مراسم، پروانه نوروزی، همسر شهید حسین همدانی گفت: زمانی که خاطراتم را روز به روز در سوریه می‌نوشتم، فکر نمی کردم روزی خاطراتم کتاب شود. در مراسم حاج حسین همدانی، همسر آقای حسام از من خواست خاطراتم را به ایشان بدهم تا کتاب کنند. اول با خودم فکر کردم، چه لزومی دارد خاطراتم چاپ شود؛ نهایتا خاطراتم طی 9 تا 10 ماه مصاحبه تمام شد.

وی افزود: آقای حسام نسخه ای از کتاب را برای ما فرستادند تا مطالعه کنیم. صبح قرار بود آقای حسام بیاید و درباره کتاب صحبت کنیم. شب قبلش بچه ها به من گفتند: «چون خاطرات سوریه در کتاب آمده، بهتر است منتشر نشود». همان شب خواب شهید همدانی را دیدم ، خواب دیدم شهید شدند و در مراسم تشییع پیکرشان اولین کسی که پشت جنازه است، آقای حسام است. صبح به بچه ها زنگ زدم و گفتم پدرتان چاپ کتاب را تایید کردند.

در پایان این مراسم از حمید حسام نویسنده کتاب خداحافظ سالار تقدیر شد.

گفتنی است؛ در این مراسم، جواد محقق و احمد بابایی از شاعران کشورمان شعرخوانی کردند.

 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.