به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ابوالفضل مکرمی فر در نخستین جشنواره منطقهای شناخت ظرفیتهای گردشگری جنوب خراسان رضوی در تربت حیدریه افزود: در شهرستان تربت حیدریه ۲۰۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده است و، ولی پیش بینی ما شناسایی بیش از پنج هزار اثر تاریخی و گردشگری دیگر است که اولویت برنامه کاری سال آینده خود را بر این محور قرار داده ایم.
وی تصریح کرد: هر چند بخش بایگ به عنوان قطب ابریشم کشور از دیر باز و حتی قبل از اسلام شهره جهانی بوده، ولی در زمینه شناخت این شهرستان کار خاصی اتفاق نیفتاده است و این وظیفه ماست که مردم جهان و با نام تربت حیدریه در ۲ محصول زعفران و ابریشم آشنا کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: به عنوان نمونه قنات قصبه گناباد تا پیش از این مورد توجه قرار نمیگرفت، ولی با احیا و معرفی آن به گردشگران، اکنون میزان گردشگری در این منطقه به ۵۰ برابر افزایش یافته و این بیانگر آن است که باید از ظرفیتهای این حوزه بیشتر استفاده شود.
مکرمی فر افزود: محور گردشگری باید برای تربت حیدریه تعریف شود و برای احیای این حوزه تسهیلات سازمان میراث فرهنگی در سه بخش توسعه صنعت گردشگری در روستاها، تبصره ۱۸ و تسهیلات ارتقای شاخص که عمدتا متعلق به سرمایه گذاری در بخش اشتغال پایدار است، آماده همکاری و تعامل با بخش خصوصی است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت حیدریه نیز به ظرفیتها و قابلیتهای گردشگری این شهرستان اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر ۲ محوطه و یا شهر زیر زمینی در این منطقه شناسایی شده که به دلیل کمبود نیروی انسانی متخصص و تجهیزات و امکانات لازم، هنوز احیا نشده اند.
احمدعلی موهبتی تصریح کرد: در سال ۲۸ میلیون نفر وارد خراسان رضوی میشوند که محور تربت حیدریه به عنوان دروازه جنوبی به مشهد میتواند ظرفیتهای حوزه گردشگری، صنایع دستی و سوغات خود را در ابعاد مختلف به گردشگران و مخاطبان معرفی کند.
انتهای پیام// ف. غ