مسائلی اقدامات حوزه تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در راستای تحقق شعار سال 97 مبنی بر حمایت از کالای ایرانی را تشریح کرد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا مسائلی مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در خصوص اقداماتی که در راستای تحقق شعار سال 97 مبنی بر حمایت از کالای ایرانی در حوزه تجهیزات پزشکی در دستور کار است، گفت: وزارت بهداشت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، در سال گذشته اقدامات زیادی را ساماندهی کرده و شعار سال 97 نیز در ادامه همان سیاست ها پایه گذاری شده است، یعنی حمایت از کالای ایرانی در امتداد موضوع اقتصادی مقاومتی است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت در راستای حمایت از کالای ایرانی به خصوص در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، برنامه‌های مختلفی دردست اجرا دارد، خاطرنشان کرد: بند چهارم سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز به کیفیت کالا و داشتن استانداردهای بین‌المللی اشاره دارد، بنابراین باید این نکته را مدنظر قرار دهیم.

تحول بنیادین در نظام ارزیابی و کنترل کیفی تجهیزات پزشکی

مسائلی تصریح کرد: طی سفری که اسفندماه سال گذشته در معیت وزیربهداشت به اتحادیه اروپا داشتیم، موضوع فعالیت سازمان‌های گواهی دهنده استانداردهای اتحادیه اروپا در ایران پیگیری شد، در سال 97 نیز بحث توسعه و ارتقای تجهیزات پزشکی براساس استانداردهای بین‌المللی و اروپایی پایه گذاری شده است، بنابراین در سال جدید شاهد تحول بنیادین در نظام ارزیابی و کنترل کیفی تجهیزات پزشکی در کشور خواهیم بود.

مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با بیان اینکه هدف نهایی وزارت بهداشت در حوزه تجهیزات پزشکی رسیدن به کالای با کیفیت و توسعه صادرات است، اظهارداشت: موضوع دیگری که در اولویت های ما و در راستای تحقق شعار سال مدنظر است، بحث توجه به توسعه صادرات تجهیزات پزشکی در داخل کشور است که این مهم در سال جدید عملی خواهد شد، یعنی در سال 97 شاهد 10 برابر شدن صادرات تجهیزات پزشکی تولید داخل خواهیم بود.

هدف‌گذاری برای صادرات 240 میلیونی تجهیزات پزشکی در سال 97

مسائلی بیان کرد: براساس آمار موجود، میزان صادرات تجهیزات پزشکی در کشور، 24 میلیون دلار در سال ثبت شده است و طبق هدف‌گذاری‌ها در سال 97 صادرات تجهیزات پزشکی به رقمی حدود 240 میلیون دلار خواهد رسید که میزان افزایش 10 برابری را نشان می‌دهد.

وی در این خصوص ادامه داد: وزارت بهداشت مصمم است، بحث توسعه صادرات تجهیزات پزشکی را دنبال کند و بر همین اساس روی ارتقای کیفیت و اخذ استانداردهای بین‌المللی مخصوصا از اتحادیه اروپا که زمینه توسعه صادرات و ثبت آن در کشورهای منطقه را فراهم می کند، تاکید دارد.

مشاور وزیر و مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه صادرات تجهیزات پزشکی نیازمند استانداردهای اروپایی است، خاطرنشان کرد: أخذ استانداردهای اروپایی منجر می‌شود که کالا در سایر کشورها هم به ثبت برسد و مجوز ورود صادر شود، باید توجه داشت که شرط لازم برای حمایت از کالای ایرانی رعایت اصل کیفیت است و در درجه بعد رقابت پذیر بودن است که اهمیت این اصول در حوزه سلامت به دلیل مواجه با جان انسان از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی به حضور فعال شرکت های تجهیزات پزشکی در نمایشگاه‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: اقدام دیگری که در دستورکار است، حضور فعال و موثر شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی کشور در بازارهای بین‌الملی به صورت پاویون‌های مستقل جمهوری اسلامی در نمایشگاه‌های تخصصی منطقه‌ای و بین‌المللی دنیا است که این اقدام با همکاری سازمان توسعه تجارت و معاونت علمی ریاست جمهوری و سایر دستگاه‌های ذیربط برنامه ریزی شده است، تا شرکت‌های تولید کننده با کمک دولت در نمایشگاه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در قالب پاویون‌های مستقل حضور پیدا کنند که در این راستا نمایشگاه عمان هلث، عرب هلث و مدیکا از جمله مهم ترین نمایشگاه هایی است که برای سال 97 هدف گذاری و برنامه ریزی شده است.

وی افزود: دولت برای حضور فعال تولیدکنندگان کشور سوبسید پرداخت می‌کند و قسمتی از هزینه‌ها را تقبل می‌کند ما نیز در تلاش هستیم هزینه‌های تمام شده حضور در نمایشگاه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را کاهش دهیم.

مسائلی گفت: از ابتدایی که شعار حمایت از کالای ایرانی توسط مقام معظم رهبری مطرح شد، در حال تنظیم و تهیه دستورالعملی در راستایی تحقق این شعار در حوزه تجهیزات پزشکی هستیم، این دستورالعمل قبل از پایان فروردین ماه نهایی می‌شود.

وی ادامه داذ: این دستورالعمل نحوه حمایت‌های وزارت بهداشت در حوزه تجهیزات پزشکی ساخت ایران را شفاف‌تَر توضیح می‌دهد،چراکه تحقق این هدف نیازمند تعریف دقیقی از تجهیزات پزشکی ساخت ایران است و اینکه وزارت بهداشت برای تجهیزات پزشکی ساخت ایران باید براساس چه شیوه‌ای باید عمل کند.

مسائلی گفت: وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت در ادوار گذشته، خرید تجهیزات پزشکی تولید داخل را نسبت به نوع خارجی ترجیح داده و در اولویت قرار داده است، اما این موضوع را در قالب دستورالعملی به صورت شفاف تنظیم می‌کند، تا بعداز ابلاغ، توسط دانشگاه‌های کشور لازم الاجرا باشد.

وی درخصوص کیفیت تجهیزات پزشکی تولید داخل گفت: بحث ارتقا کیفیت تجهیزات پزشکی مهم است، براساس قانون، وزارت بهداشت متولی کیفیت تجیهزات پزشکی است و باید براین کیفیت نظارت کند و به عبارتی پروانه ساخت وزارت بهداشت به عنوان تاییدیه‌ای است که توسط مراکز درمانی برای خرید مورد استناد است.

تحول بنیادین در نظام ارزیابی کیفی تجهیزات پزشکی داخلی

مسائلی گفت: به طور کلی در حال ایجاد تحول بنیادین در نظام ارزیابی کیفی تجهیزات پزشکی تولید داخل کشور در سال 97 هستیم، یعنی روی کیفیت و توسعه صادرات تمرکز داریم.

وی در پایان تاکید کرد: در سیاست‌های کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی حجم قابل ملاحظه‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی است، در سال 1396 بیش از 400 محصول و تجهیزات پزشکی با کلاس خطر C و D تولید کردیم که بخش خصوصی و همچنین سرمایه‌گذاران خارجی در این راستا همکاری کردند، لذا تمام تلاش ما این است این موضوع را در سال 97 جدی تر دنیال کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.