به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدمهدی آخوندی رئیس انجمن جنینشناسی و رئیس کنگره در نشست خبری چهارمین کنگره بینالمللی تولیدمثل که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: انجمن جنینشناسی درصدد است از موازیکاری پرهیز کند؛ ما امسال با انجمن مامایی به شکل مشترک کنگرهای را برگزار میکنیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه در 30 تا 40 سال اخیر باروری در کشور رشد خوبی داشته است و امروزه افراد میتوانند در زمینههای تشخیص و درمان اختلالات ناباروری از تکنیکهای به روز دنیا استفاده کنند؛ دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی به خوبی رشد کردهاند و زمینه برای رشد و انتقال تکنولوژی در کشور فراهم شده است.
رئیس کنگره افزود: هدف از برگزاری چهارمین کنگره بینالمللی تولیدمثل این است که آخرین دستاوردهای خودمان را در زمینه تولیدمثل به نمایش بگذاریم و با توجه به بینالمللی بودن این کنگره بیش از پنج کشور در این کنگره شرکت کردهاند؛ ما روزهای کنگره را یک روز افزایش دادهایم.
آخوندی تاکید کرد: هماکنون تعداد سیکلهای درمانی که در کشور برای درمان ناباروری انجام میشود، 50 هزار مورد است در حالی که تعداد این سیکلها باید 300 هزار مورد برسد؛ زمان در بحث تولیدمثل بسیار اهمیت دارد، زوجین نابارور باید بتوانند از مشاورههای رایگان مراکز درمان ناباروری استفاده کنند؛ همچنین تعدادی از زوجین هم با وجود تعداد درمانهای زیاد نتیجه مناسبی نگرفتهاند که مشکل این زوجین هم باید حل شود.
وی تصریح کرد: زوجین باید بدانند که چکار کنند تا با ناباروری مواجه نشوند و اگر مواجه شدند بتوانند آن را به خوبی درمان کنند؛ از جمله عوامل موثر در ابتلا به ناباروری می توان به زیستمحیطی، ماهوارهها و امواج پارازیت اشاره کرد؛ بحث اهدای گامت و جنین از موضوعات مورد بحث کشور است؛ امسال در کمپین حمایت از زوجین نابارور بیش از 1500 زوج از سراسر کشور ثبتنام کردهاند.
در ادامه این مراسم فردین عمیدی دبیر علمی کنگره، اظهار کرد: حدود 297 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این میان 50 مقاله به شکل شفاهی و مابقی به شکل پوستر به نمایش گذاشته میشوند.
وی درباره تعداد ثبتنامکنندگان این کنگره، بیان کرد: حدود 950 هزار نفر در این کنگره ثبتنام کردند؛ پنلهای امسال کنگره بر اساس مشکلات موجود در جامعه طراحی شده است؛ ما امسال 20 پنل تخصصی داریم که این پنلها بر اساس بحث تبادل نظر اجرا میشوند؛ ما همچنین سعی کردهایم که دانش عملی محققان را افزایش دهیم بنابراین در این راستا 10 کارگاه عملی هم با حضور چند کشور صاحبنظر برگزار میکنیم.
دبیر علمی کنگره گفت: میزان موفقیت در آزمایشگاهها برای درمان زوجین نابارور حدود 50 درصد است؛ ما در این کنگره بررسی میکنیم که کدام جنین بهتر است و با توجه به کامل شدن نقشه ژنی انسان بررسی میکنیم که کدام ژن میتواند ژن سالم باشد.
در ادامه مراسم محمدرضا صادقی دبیر چهارمین جشنواره تولیدمثل، اظهار کرد: همزمان با چهارمین کنگره بینالمللی تولیدمثل، جشنوارهای هم برپا میشود که در آن افراد در حوزه تولیدمثل شناسایی و از برترینهای این حوزه قدردانی به عمل میآید؛ ما نیاز داریم که در حوزه تولیدمثل کارهای تحقیقاتی انجام و فناوریهای جدید را ارتقاء بدهیم.
وی بیان کرد: بیش از 6 ماه است که افراد آثار خود را در زمینههای گوناگون مانند پژوهشگر برتر، پایاننامههای دانشجویی برتر و مقالات پژوهشی برتر به کنگره ارسال میکنند؛ از کل آثار ارسال شده 159 اثر قابل ارزیابی بودند که از این میان 40 مقاله، مقالات پژوهشی برتر شدند.
دبیر چهارمین جشنواره تولیدمثل افزود: اکنون حدود 40 سال از تولد نخستین کودک حاصل از لقاح خارج رحمی میگذرد و روشی که امروز با نام IVS استفاده میشود شاید در گذشته بسیار سخت بوده است.
در ادامه مراسم فاطمه عباسیان دبیر کمپین حمایت از زوجین نابارور، اظهار کرد: ما از مراکز درمان سراسر کشور فراخوان دادهایم که هر سال بیش از 20 مرکز از سراسر کشور با ما در این کمپین همکاری میکنند، زوجین نابارور میتوانند در طول یک هفته از خدمات مشاورهای رایگان استفاده کنند.
آخوندی اظهار کرد: ما دو موضوع را مورد بررسی قرار میدهیم که یکی جمعیت و دیگری کارهایی است که یک زن باردار باید انجام دهد؛ بحث جمعیت را کشورهای غربی به ویژه هلند مورد بررسی قرار دادند؛ در گذشته حدود 90 درصد از زایمانها به شکل سزارین بود که اکنون با تشویقهای زیاد دولت توانستهایم این رقم را کاهش دهیم؛ در کشور هلند به بحث زایمان در منزل توجه ویژهای میشود، به طوری که تنها حدود 20 درصد از زوجین برای زایمان به بیمارستان میروند و 10 درصد از زایمانها هم به شکل سزارین انجام میشود؛ خوشبختانه وزارت بهداشت هم از زایمان طبیعی استقبال خوبی کرده است.
در ادامه مراسم ناهید خداکرمی رئیس انجمن مامایی ایران درباره شاخصهای سلامت مادر و نوزاد، اظهار کرد: ما در دو پنل به شاخصهای سلامت مادر و نوزاد میپردازیم؛ ایران جزو کشورهایی است که جهت کاهش مرگومیر مادران و نوزادان خوب پیش رفته است، اما جهت کاهش عوارض پیشرفت خوبی نداشتیم؛ ما باید تلاش کنیم که نوزادان بتوانند با کیفیت مطلوب به زندگیشان ادامه بدهند.
وی بیان کرد: 50 درصد از کودکان ایرانی در اتاق عمل به دنیا میآیند؛ انگلستان یکی از کشورهایی بوده است که در آن حجم سزارین و کاهش مرگومیر مادران و نوزادان پایین بوده است؛ ما در این کنگره در زمینه سلامت مادر و نوزاد در تجربه جهانی مروری میکنیم و نتیجه استخراج شده را به شکل یک برنامه راهبردی در اختیار سیاستگذاران قرار میدهیم.
رئیس انجمن مامایی ایران درباره عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و پارازیتها که میتوانند بر سلامت مادران باردار و جنینشان اثر بگذارند، گفت: ما باید بررسی کنیم که آیا امواج مخابراتی مانند پارازیتها میتوانند بر سلامت مادران باردار و جنینشان اثر بگذارند یا خیر؟.
خداکرمی درباره هدف از برگزاری این کنگره، تاکید کرد: هدف از برگزاری چهارمین کنگره بینالمللی تولیدمثل، معرفی تولیدمثل باکیفیت از نظر علمی و مطابق با استانداردهای جهانی است البته ما مشکلات خاص خود را هم در این زمینه داریم.
وی درباره میزان مرگومیر کنونی مادران حین زایمان، تصریح کرد: میزان مرگومیر کنونی مادران حین زایمان 19 در 100 هزار و میزان مرگومیر نوزادان حدود 9.5 در هر هزار تولد زنده است؛ میزان مرگومیر کودکان زیر یک سال 13.6 در هر 100 هزار است؛ ما باید تلاش کنیم که مادران باردار و نوزادانشان بتوانند با کیفیت مطلوب به زندگی خود ادامه دهند.
در ادامه مراسم آخوندی اظهار کرد: ما در زمینه داروهای ناباروری پیشرفتهای خوبی داشتهایم و توانستهایم برخی از این داروها را در داخل کشور تولید کنیم ولی با محدودیتهایی هم در زمینه ورود برخی از داروهای خارجی به داخل کشور مواجه هستیم که در این زمینه در پنلی با متخصصان داروسازی به بحث و تبادلنظر میپردازیم.
وی بیان کرد: همچنین در مورد اثر داروهای مخرب مانند داروهای بدنسازی، شیمیدرمانی و رادیوتراپی بر سلامت مادر و نوزاد به بحث میپردازیم؛ علاوهبر آلایندههای محیطی برخی از بیماریها مانند آندومتریوز، سندرم تخمدان پلیکیستیک و سقط مکرر هم در ایجاد ناباروری نقش دارند.
آخوندی تاکید کرد: از سال 83 سوبسیدها در زمینه داروها برداشته شد؛ در آن زمان ما داروی تولید داخل نداشتیم، اکنون خوشبختانه داروهای تولید داخل داریم و وزارت بهداشت حدود 2 سال است که سوبسیدهای خاصی را به داروهای خارجی میدهد و برخی از این داروها تا حدودی تحت پوشش بیمه هستند ولی داروهای داخلی درصد بیشتری تحت پوشش بیمه قرار میگیرند؛ ورود داروهای خارجی هم با محدودیتهای خاصی مواجه است.
وی درباره دلالی تخمک، تصریح کرد: متاسفانه وقتی قانون اهدای تخمک و اسپرم مطرح شد، هر مرکز درمان ناباروری بر اساس طراحی خودش پیش رفت و سری بودن اطلاعات اهداءکنندگان و دریافتکنندگان سبب شد که اهدای تخمک و اسپرم در مطبها انجام بگیرد و پزشک هم مسئولیتی در این زمینه نداشته باشد؛ خوشبختانه وزارت بهداشت در زمینه مخالفت با اهداء تخمک و اسپرم در مطبها اقدامات جدی انجام میدهد و باید اهدای تخمک و اسپرم به سمتی سوق پیدا کند که این کار در مراکز درمانی و با مسئولیت پزشک انجام شود.
انتهای پیام/
بنده ۱۴ ساله ازدواج کردم ۵ بار ای وی اف کردم ولی باردار نشدم خیلی هزینه کردم ولی فایده ای نداشته ...سنم ۳۶ سال هست دیگه سنم داره میره بالا و ذخیره تخمدانم هم به خاطر بالا رفتن سنم به زیر ۱ رسیده و این هم شده مشکل روی مشکل برامون ...لطفا برای درمان اگر امکان دارد وامی به ما اعطا کنید تا دیر نشده برای بار ششم اقدام کنم
باتشکر
ثبتنام کنم از دوستان راهنمایی کنید
حالامن و خانم دومم که اولین ازدواجش میباشد فرزند میخواهیم ولی بعلت استفاده ازقرص اعصاب میخواستیم راه حل این مورد را راهنمائی بفرمائید.ممنون.
فقط مثل خوره پول ميگيرن و در اخر هم ما سردرگم و بي نتيجه برميگرديم سرخونه اولمون!
حتما كه تعداد زيادي از اين روشها نتيجه گرفتن ولي امسال ما هم بسيار بسيار زياد هستند كه همه داراييشون رو گذاشتن و از اين دكتر به اون مركز ناباروري رفتن و جز بي احترامي وپرخاش و بي حوصله گي چيزي نديدن
كاش دكترهاي ما در كنار تخصص، روانشناسي رو هم اجرا ميكردن و حال بيمار و درك ميكردن،،
دكترهاي گرامي شما مثل ما زياد ديدين و براتون عادي شده ، ولي ما دردمون برامون خيلي بزرگه!
پرداخت هزينه IVF بيست ميليوني كار هركسي نيست پس انقدر شعار ندين كه ديگه فرد نابارور نداريم!