به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اوزونبرون یکی از مغذیترین ماهیهای دریای خزر است که در گروه ماهیان خاویاردار قرار دارد؛ خاویار این ماهی شهرت جهانی دارد؛ از تخمهای داخل شکم اوزونبرون خاویار به دست میآید؛ این ماهی سرشار از کلسیم بوده بنابراین مصرف آن برای رشد و استحکام استخوانها مفید است.
برای بررسی خواص ماهی اوزونبرون با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین ترکیبات موجود در ماهی اوزونبرون دریایی اظهار کرد: این ماهی حاوی ۱۷.۸ درصد پروتئین، ۹.۵ درصد چربی و ۷۱.۷ درصد آب بوده البته این درصدها در اوزونبرون پرورشی متفاوت است.
وی درباره خواص اوزونبرون بیان کرد: این ماهی پروتئین بسیار بالایی دارد، بنابراین برای بیماران قلبی و عروقی و افرادی که به هر علتی نمیتوانند گوشت قرمز مصرف کنند، مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ماهی اوزونبرون باید همراه با کمی آب لیموترش تازه مصرف شود؛ لیموترش تازه حاوی ویتامین C است؛ این ویتامین به جذب آهن موجود در ماهی کمک میکند؛ استفاده کردن از لیموترش تازه همراه ماهی اوزونبرون موجب خوشمزه شدن آن میشود.
عظمایی درباره خواص ماهی گفت: ماهی سرشار از فسفر و امگا ۳ است؛ مصرف این غذا سبب بهبود عملکرد مغز میشود.
وی تاکید کرد: طبع ماهی سرد و تر است بنابراین این غذا باید همراه با ادویهجات گرم مانند زعفران و فلفل مصرف شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه مبتلایان به ام اس باید در مصرف ماهی احتیاط کنند، تصریح کرد: افراد دچار این عارضه باید ماهی را به مقدار کم و همراه با ادویهجات گرم میل کنند.
عظمایی اظهار کرد: مصرف لبنیات به ویژه ماست همراه با ماهی مضر است؛ افرادی که ماهی را با ماست میل میکنند در معرض ابتلا به بیماریهای لاعلاج و گوارشی قرار میگیرند.
اوزون پاک کرده و شسته شده ۸۰۰ گرم
پیاز رنده شده یک عدد
لیموترش تازه پنج عدد
فلفل دلمهای ۲ عدد
زعفران نصف تا یک قاشق چایخوری
روغن زیتون سه تا چهار قاشق غذاخوری
جعفری به مقدار لازم برای تزئین
نمک و فلفل به مقدار لازم
-نخست فیلههای اوزونبرون پاک کرده و شسته شده را به چند تکه تقسیم سپس پیاز رنده شده، آب لیموترش تازه، نمک، فلفل، روغن زیتون و زعفران دَمکرده را به فیلهها اضافه کنید.
-روی ماهی را با نایلون فریزری بپوشانید و آن را داخل یخچال قرار دهید.
-پس از گذشت یک ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید.
-فیلهها را پشت و رو کنید تا مواد به همه قسمتهای ماهی برسد.
-روی ماهی را با نایلون فریزری بپوشانید و به مدت یک ساعت آن را داخل یخچال بگذارید.
-ماهی را پس از گذشت یک ساعت از یخچال بیرون بیاورید و فیلههای تکه شده را همراه با فلفل دلمهای به سیخ بکشید.
-پس از آماده شدن آن را با لیموترش تازه و جعفری تزئین و میل کنید.
انتهای پیام/
ما با زعفران زندگی می کنیم؛ همان طور که جنوبی ها با خلیج و شمالی ها با خزر...
کوتاه و ساده کردن دسترسی به طلای سرخ، از پایتخت زعفران جهان (قائنات) تا هر کجا که شما هستید، هدف اصلی گروه زعفرانت است. زعفرانت با حذف واسطه ها به شما اطمینان میدهد محصولی که خرید میکنید، عاری از هر نوع ناخالصی است.
چشم انداز زعفرانت، سهولت دسترسی مشتریان به طلای سرخ در هر سطحی از سفارش (جزئی یا کلی) و در هر نوع ( زعفران نگین، زعفران سرگل، زعفران پوشال، زعفران دسته ای، زعفران کنجه) با بستهبندی محافظ کیفیت و در شأن تحفه اصیل ایرانی است.