به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید فکر کنید سهم سبزیها در رژیم غذایی شما کافی است، اما به احتمال زیاد در اشتباه هستید. بنابر دستورالعمل وزارت کشاورزی آمریکا، افراد بزرگسال با توجه به سن، جنسیت، فعالیت جسمانی و سلامت کلی باید بین پنج تا ۱۳ وعده از میوهها و سبزیها در روز مصرف کنند.
این در شرایطی است که تنها با اعداد و ارقام مواجه نیستیم، زیرا نادیده گرفتن مصرف میوهها و سبزیها میتواند اثرات منفی جدی بر سلامت کلی بدن انسان داشته باشد. در ادامه با برخی از نشانههای کمبود مصرف سبزیها بیشتر آشنا میشوید.
سرماخوردگی بهبود نمییابد!
اگر سهم سبزیها در رژیم غذایی شما کم باشد و ویتامینهای مهمی که آنها تامین میکنند را دریافت نکنید، بدن ممکن است با تضعیف سدهای دفاعی خود در برابر میکروبها مواجه شود. سبزیهای برگدار تیره منبع عالی برای ویتامین C. هستند که سیستم ایمنی انسان را تقویت میکند و در کوتاه کردن مدت زمان بهبودی نقش دارد.
بهراحتی کبود میشوید
مصرف ناکافی از ویتامین C میتواند کبود شدن راحت بدن و همچنین افزایش خونریزی از لثهها و روند کند بهبودی را موجب شود. با مصرف فلفل دلمهای قرمز، کیل، فلفل چیلی قرمز، سبزیهای برگدار تیره، بروکلی، جوانه بروکسل و گوجهفرنگی میتوانید مقادیر فراوان از ویتامین C را دریافت کنید.
همواره خسته هستید
کمبود فولات میتواند خستگی و کم خونی را موجب شود. فولات یکی از اعضای خانواده ویتامین B. است و در سبزیهای برگدار تیره و سبزیهای نشاستهای، مانند لوبیا چشم بلبلی، لوبیا قرمز، لوبیا لیما، لوبیا سفید، مارچوبه، و عدس یافت میشود.
در کاهش وزن ناموفق هستید
میوهها و سبزیها دارای فیبر هستند که به احساس سیری برای طولانی مدت کمک کرده و بر همین اساس میتوانند از پرخوری جلوگیری کنند. بهجای مصرف بستنی میتوانید مصرف کنید و ۲۰۰ کالری کمتر دریافت کنید.
مستعد گرفتگیهای عضلانی هستید
میوهها و سبزیها حاوی پتاسیم هستند که ممکن است از گرفتگیهای عضلانی پیشگیری کنند، بهویژه اگر ورزش میکنید یا در ماههای گرم سال در فضای آزاد فعالیت دارید. یک موز اندازه متوسط حاوی ۴۲۲ میلی گرم پتاسیم است.
کنترل عوامل استرسزا دشوارتر شده است
در شرایطی که استرس بخشی اجتنابناپذیر از زندگی انسان محسوب میشود، اینکه چه غذایی مصرف میکنید و با بدن خود چگونه رفتار میکنید بهصورت مستقیم بر واکنشهای بدن تاثیرگذار هستند. غذاهای سرشار از ترکیبات ضدالتهاب مانند اسیدهای چرب غیراشباع که در ماهیهای سالمون و تن یافت میشوند، آنتیاکسیدانها، پلی فنولها و کاروتنوئیدها که در سبزیهای برگدار سبز و فلفلهای دلمهای رنگ روشن یافت میشوند میتوانند به کاهش سطوح التهاب در بدن کمک کرده و تواناییهای روانی برای کنترل عوامل استرسزا را تقویت کنند.
حافظهتان خوب کار نمیکند
در شرایطی که همه ما گهگاهی در زندگی خود با فراموشی مواجه میشویم، اما اگر با افت سرعت و کارایی مغز خود مواجه شدهاید، کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی میتواند یکی از مقصران اصلی در این زمینه باشد. لوتئین، ماده مغذی که در پژوهشهای اولیه نشان داده است به تقویت یادگیری و حافظه کمک میکند، در انواع مختلف سبزیها، مانند سبزیهای برگدار، هویج، بروکلی، ذرت، و گوجهفرنگی یافت میشود. با افزودن این سبزیها به وعدههای غذایی روزانه خود میتوانید مواد مغذی ضروری برای کمک به تقویت مغز را تامین کنید.
منبع:روزنامه آرمان امروز
انتهای پیام/