به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شانا ؛ سعید مومنی، مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز درباره گازرسانی به نیروگاه چابهار اظهار کرد: بر اساس قرارداد میان شرکت ملی گاز ایران و پیمانکار اجرای طرح، فاز نخست گازرسانی به نیروگاه چابهار، اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد امسال راهاندازی میشود.
وی افزود: گازرسانی به نیروگاه چابهار در دو فاز تعریف شده که فاز نخست برای گازرسانی یک میلیون مترمکعب در روز و فاز دوم برای گازرسانی روزانه ۲ میلیون مترمکعب است.
مومنی درباره گازرسانی به مناطق جنوبشرق کشور توضیح داد: هدف اصلی گازرسانی به منطقه جنوب سیستان و بلوچستان افزون بر گازرسانی به نیروگاه چابهار، فراهم کردن شرایط مساعد برای صادرات گاز ایران به عمان است.
ایران و عمان در سال ۱۳۹۲ یادداشت تفاهمی در زمینه صادرات گاز طبیعی امضا کردند که با اجرای آن، گاز ایران با یک خط لوله به صورت مستقیم از بستر خلیج فارس به عمان صادر شود.
ایران برای تولید سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن الانجی در تاسیسات الانجی عمان به این کشور گاز صادر میکند.
ظرفیت انتقال گاز با خط لوله صادرات گاز ایران به عمان روزانه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون فوت مکعب خواهد بود.
قرار است بخشی از ظرفیت این خط لوله در عمان به گاز طبیعی مایع (الانجی) تبدیل و به بازارهای هدف صادر شود و باقیمانده ظرفیت خط لوله به بازارهای آتی در کشورهای جنوب خلیج فارس اختصاص یابد.
در همین حال، بیژن زنگنه، وزیر نفت، شامگاه چهارشنبه (۲۲ فروردینماه) پس از دیدار با محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان، گفت: تا پایان ماه ژوئن نحوه توافق برای احداث خط لوله انتقال گاز ایران به سلطان نشین عمان نهایی میشود.
مومنی، با بیان اینکه گازرسانی به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان نیز از طریق سیانجی اجرایی میشود، ادامه داد: روش گازرسانی سیانجی به زابل تا زمان احداث و بهرهبرداری خطوط انتقال گاز ادامه خواهد داشت.
وی در خاتمه یادآور شد: شرکت مهندسی و توسعه گاز که متولی احداث خطوط انتقال گاز است، مراحل تکمیل خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار را مطابق برنامه اجرا میکند.
انتهای پیام/