معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: مردم ما از استارت آپ های خدماتی استقبال و حمایت میکنند چرا که آنها خدمات را با قیمت و حجم مشخص و مناسبی ارائه می دهند در حالیکه هم اکنون در سایر بخش ها شاهد ارائه خدمات گرانی به مردم هستیم که در دسترس آنها نیز نیستند.
وی با اشاره به وجود واسطه های متعدد در بازه بین مردم و ارائه دهندگان خدمات گفت: برای مثال فروش یک جنس به مردم تهران با همان قیمتی که در چابهار به فروش می رسد نمونه بارز حقوق شهروندی است که مردم به دنبال آن هستند و اکنون استارت آپ ها در حال دامن زدن به تحقق این مهم در اقتصاد کشور هستند.
ستاری تاکید کرد: مسئولان و فعالان اقتصادی باید در صف حمایت از استارت آپ ها قرار بگیرن. در حوزه استارت آپ های خدماتی به طور هفته ای شاهد رشد ده درصدی آنها هستیم، چراکه خدمات آنها ارزان شفاف و در دسترس است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن انتقاد از رویکرد مسئولان تصریح کرد: برخی هنوز به این مفهوم نرسیده اند که دیجی کالا در برابر آمازون و آپارات در مقابل یوتیوپ ایستاده است، اینها سربازان ما هستند نباید به برخورد با آنها بپردازیم.
وی گفت: بلایی که تلگرام بر سر ما آورده؛ نتیجه اعمال خودمان بوده است، چراکه ما با جوانان فعال در این حوزه برخورد کرده ایم، در حالیکه تجربه و علم ثابت کرده است که هر چه فعالیت های داخلی را محدود کنیم، زمینه ورود خارجی ها را فراهم کرده و سپس آنها به برخورد با ما اقدام خواهند کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه کشور مجازی در حال شکل گیری است و گوگل نمونه بارز آن است، گفت: این فضا نه تنها پول دارد بلکه دارای قانون و نظام خاصی است و آن میزانی که با گوگل در ارتباطیم با کشور همسایه خود ارتباطی نداریم، این در حالی است که برای برقراری این ارتباطی که به طور چشم گیر وجود ندارد، هزاران نظام و قانون وضع کرده ایم. آیا با گوگل نیز این کار را انجام داده ایم؟.
ستاری تصریح کرد: تا کی به ادامه مقاومت در برابر جوانان و استارت آپ ها خواهیم پرداخت. همه باید با هم در یک جبهه کار کنیم و ضمن توسعه اقتصاد دانش بنیان در ذیل آن به توسعه استارت آپ های خدماتی کمک کنیم.
وی بیان کرد: سیستم بانکی، بیمه و ... راهی جز پذیرش استارت آپ ها و قدم گذاشتن در این مسیر ندارند؛ هر چند دلالان مقاومت میکنند اما مردم از استقبال تکنولوژی مقاومت نمیکنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: اگر از توسعه استارت آپ ها جلوگیری کنیم با معضلی همانند تلگرام روبرو خواهیم شد بعد از آن دیگر نمی شود فکرها را بست و به راحتی از تبعات پدیدار شده ناشی از ان ممانعت کرد.
ستاری ضمن انتقاد از ارائه وام به شرکت های کوچک و استارت آپ ها گفت: این موضوع یک خیانت به استارت آپ ها است که باید با سرمایه گذاری خطرپذیر بالا بیاید، سرمایه گذاری خطرپذیر باید 30 تا 40 درصد بازار کشور را دربر بگیرد.
وی در پایان گفت: شاید در آینده هیچ بانکی باقی نماند اما بانکداری همچنان پابرجا خواهد ماند، از این رو بانک ها و بیمه ها باید در راه اندازی فین تک ها قدم بردارند، شیوه های قدیم را کنار بگذاریم و با خریداری آنها خود را تطبیق بدهیم.
انتهای پیام/