علی تیموری مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره وضعیت باغ وحشهای کشور اظهار کرد: از سال 92 تاکنون حدود 80 مرکز نگهداری از حیات وحش، باغ وحش و باغ پرندگان در کشور داشتیم که تقریبا 60 درصد از این مراکز از سال 93 فاقد مجوز بودند و در کشور فعالیت داشتند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست به ادارات کل محیط زیست استانها دستور العملهایی را برای نگهداری حیات وحش در مراکز نگهداری از حیات وحش و باغ وحش ها ارائه کرده است.
تیموری گفت: مالکان 60 درصد از باغ وحشها و مراکز نگهداری از حیوانات فاقد مجوز برای اصلاح مراکز خود از سال 94 تلاش کردهاند و از ابتدای سال 97 تاکنون نیز مرکزی بدون مجوز فعالیت نداشته است.
وی با بیان اینکه دو باغ وحش مشهد و شیراز که فاقد استانداردهای لازم بودند با اخطارهای سازمان محیط زیست طی یک سال گذشته وضعیت خود را بهبود بخشیدند و در ابتدای سال 97 شرایط بهتری را فراهم کردهاند، افزود: با این وجود تعدادی باغ وحش هستند که علیرغم فرصت داده شده به آنها از سوی سازمان محیط زیست هنوز نتوانستند شرایط مطلوب را فراهم کنند، لذا سازمان محیط زیست بر اساس ماده 7 قانون شکار و صید و ماده 8 قانون حفاظت و بهسازی میتواند نسبت به تعطیلی این باغ وحشها و مراکز نگهداری از حیوانات اقدام کند.
مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 8 باغ وحش در کشور به علت رعایت نکردن دستورالعملهای سازمان محیط زیست تعطیل شدند، گفت: با تعطیلی مراکز نگهداری از حیات و وحش، حیوانات این مراکز به باغ وحشها و سایر مراکز نگهداری و یا باغ پرندگان که به طور مجاز فعالیت میکنند، منتقل شدند.
وی در ادامه گفت: باغ وحشهای کشور متاسفانه هنوز به استانداردهای بین المللی نرسیدهاند و باید برای تغییر این شرایط تلاش کنیم.
تیموری بیان کرد: باغ وحشها و مراکز نگهداری از حیات وحش کشور به لحاظ اقتصادی و درآمد شرایط نامطلوبی دارند، به همین دلیل مالکان این مراکز نمیتوانند آن شرایطی که باغ وحش های اروپایی دارند را برای مراکز خود فراهم کنند.
وی افزود: سیاست سازمان محیط زیست بدین گونه است که گونههایی را که قابلیت راه سازی در طبیعت را ندارند یعنی نمیتوانند در طبیعت به زندگی خود ادامه دهند را به مراکز نگهداری از حیات وحش و باغ وحشها که دارای استانداردهای لازم هستند، تحویل میدهد.
مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مسیر برای استانداردسازی تمام مراکز نگهداری، باغ وحشها و باغ پرندگان هموار است. حال مجوزهای جدید برای احداث مراکز نگهداری از حیات وحش و باغ وحشها در سطح کشور در صورتی صادر میشود که استانداردها به لحاظ جایگاه و بهداشتی بر اساس تایید دامپزشکی باشد.
وی ادامه داد:قانون این اجازه را به سازمان محیط زیست داده است که با مراکز نگهداری از حیات وحش و باغ وحشهایی که شرایط لازم برای نگهداری از حیوانات را ندارند و مردم از عملکرد آنها ناراضی هستند، برخورد قانونی کند.
تیموری گفت: پایش و تفحص ماموران سازمان محیط زیست از باغ وحش ها و مراکز نگهداری از حیات وحش به صورت دورهای است و هرگونه جدیدی که وارد باغ وحشها میشود، بر آن نظارت میکنیم. در سال 97 سعی کردیم پایش آنلاین داشته باشیم، یعنی ورود و خروج هر گونهای به باغ وحشها توسط دوربینهای مدار بسته رصد میشود و تمام فعالیتها از جمله زاد و ولد، ورود و خروج گونه، ثبت گونهها ، نوع فعالیت صاحبان و شرایط باغ وحش به صورت آنلاین پایش میشود.
وی افزود:سازمان محیط زیست در سال 95، طی برنامهای به محیط زیست استانها ابلاغ کرد که هیچ مجوزی برای بهره کشی از گونه های مختلف در سیرکها که در باغ وحشهای سطح کشور در کانکسها و مکانهای بسیار محدود نگهداری میشوند، صادر نکنند.
مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با مراکزی که مجوز نگهداری از گونهها را ندارند، برخورد میکند و این گونهها را به مراکز دیگر تحویل میدهد. طبق ماده 7 قانون شکار و صید و ماده 8 قانون حفاظت و بهسازی،خرید و فروش، صادرات و واردات و نگهداری از گونههای غیربومی که بدون مجوز وارد کشور میشوند، خلاف است و سازمان محیط زیست در این زمینه با افراد خاطی برخورد میکند و آنها را به مراجع قضایی تحویل میدهد و گونههای در اختیار آنها را اخذ میکند.
انتهای پیام/