امروزه با توجه به اقتضای جامعه و پیشرفت تکنولوژی برای بسیاری از کارهای اداری و روزمره سامانه های مختلفی طراحی و اجرا شده اند. یکی از این سامانه ها که روند انجام کارها را بهبود بخشیده است، سامانه نشا است. سامانه نشا مختص دانشجویان محصل و ساکن در خارج از ایران است. با استفاده از نشا تمامی این دانشجویان می توانند اقدام به تهیه ارز دانشجویی کنند. در این بخش باشگاه خبرنگاران جوان سعی دارد با معرفی سامانه مشارکت دانشجو( سامانه نشا) شرایط ثبت نام آن را نیز به طور کامل توضیح دهد.
در جامعه امروزی گران شدن ارز باعث نگرانی مردم و اوضاع اقتصادی آنان گردیده است. از جمله این افراد، خانواده هایی هستند که دانشجویی خارج از کشور دارند که آنان را با مسئله ای به نام ارز دانشجویی مواجه می کند. موضوعی که شاید تا به حال چندان مهم تلقی نمی شده است، ولی در زمان فعلی خانواده های بسیاری هستند که جهت تامین ارز لازم برای فرزندانشان به ساختمان های وزارت علوم نیز مراجعه می کنند. به همین خاطر خانواده ها در ابتدا بایستی در سامانه نشا ثبت نام و بعد به صورت حضوری به وزارت علوم کشور ایران مراجعه کنند. سپس از طریق وزارت به بانکی معرفی شده و ارز دانشجویی بگیرند. ایران دارای هزاران دانشجو در مرزهای خارج از خود است. از این رو این هزاران دانشجوی محصل منتظر هستند تا خانواده هایشان برایشان ارز دانشجویی ارسال کنند. این مسئله خاطر نشان می کند که بایستی با ایجاد طرح ها و ایده های مختلف فرایند ها را تسهیل نمود. در این راستا سامانه نشا با هدف مشارکت دانشجویی طراحی گردید.
برای هر امور ثبت نامی نیاز به طی مراحل و شرایط خاصی است که باید پیش از اقدام آن ها را با دقت مورد ارزیابی و سنجش قرار داد. سامانه نشا نیز دارای شرایط و ضوابط مشخصی است که باید برای تهیه ارز دانشجویی آن ها را رعایت کرد.
ماده ۱: شرایط لازم
نکته۱ : برای هر مقطع تحصیلی تنها یک بار معافیت صادر می گردد. بنابراین داوطلبان باید پذیرش در مقطع بالاتر از آخرین مدرک تحصیلی خود را دریافت نمایند.
نکته ۲ : برای آگاهی و اطلاع از اسامی دانشگاه های خارجی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می توان به وب سایت اداره کل دانش آموختگان معاونت دانشجویی این وزارت مراجعه نمود.
ماده۲ : تسهیلات قابل ارائه
تبصره1
تمامی هزینه های ارزی و ریالی بر عهده فرد متقاضی است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هیچ گونه تعهدی دراین باره نخواهد داشت.
تبصره2
افراد متقاضی جهت استفاده از بند یک تسهیلات باید مبلغی را به عنوان ضمانت در انجام خدمت وظیفه عمومی بعد از اتمام تحصیلات به عنوان ودیعه به نفع سازمان وظیفه عمومی بسپارند.
تبصره3
مدت زمان ممکن برای استفاده از تسهیلات ذکر شده در مقطع دکترا حداکثر5سال و در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر 3 سال است.
نکته3:تمامی افراد متقاضی برای تحصیل در خارج از کشور و دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور بایستی برای بهره گیری از هر نوع خدمات دانشجویی و تسهیلات غیر ارزی در سامانه نشا ثبت نام کنند.
نکته۴: افرادی که پس از بازه زمانی ۶ ماه فارغ التحصیلی مراجعه نمایند، بایستی تصویر دفترچه اعزام به خدمت خود را نیز تحویل و ارائه دهند.
نکته۵: بازه زمانی تحصیل در مقطع کارشناسی ۶ سال، کارشناسی ارشد ناپیوسته ۳ سال،کارشناسی ارشد پیوسته ۸ سال و دکترا ۵ سال است.
مدارک لازم
تصویر دیپلم و پیش دانشگاهی و ریزنمرات دانشگاه و گواهی اشتغال به تحصیل به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شود. هم چنین ارائه تصویر تمامی صفحه های گذرنامه، تصویر برگ اقامت دانشجویی و تصویر مدارک شناسایی الزامی است.
نکته: در طول یک سال امکان دوبار استفاده از معافیت وجود دارد.
مدارك لازم
اعلام فراغت از تحصيل به سازمان وظيفه عمومي
مدارك لازم
گواهي ارزش يابي مدرک تحصيلی از اداره كل دانش آموختگان
نکته: حضور مشمول همراه با گذرنامه ضروری است.
اعلام انصراف از تحصيل
مدارك لازم
نامه از دانشگاه محل تحصيل كه اعلام انصراف دانشجو را تاييد كرده است . حضور شخص دانشجو همراه با گذرنامه، درخواست اعلام انصراف از تحصيل به اداره كل بورس و امور دانشجويان خارج از کشور
افراد متقاضی با دارا بودن تمامی مدارک و شرایط ثبت نام می توانند اقدام به دریافت خدمات و تسهیلات مورد نظر خود بکنند. در صورت داشتن هر گونه مشکل در زمان ثبت نام در سامانه نشا به ایمیل این سایت پیام و درخواست خود را ارسال نمایید.آدرس سامانه نشا به صورت http://nesha.saorg.ir/nesha/ است.
انتهای پیام/
سامانه تاک برای ارزشیابی مدارک از دسترس خارج شده است
لطفا بررسی فرمایید