برکاتی با اشاره به اینکه ۲۷ درصد جوانان در خانواده‌هایی که اضافه وزن دارند، زندگی می‌کنند از راه اندازی کمیته پیشگیری از چاقی خبر داد.

سوانح و حوادث ترافیکی؛ شایع‌ترین علت مرگ جوانان/ کمیته پیشگیری از چاقی راه اندازی می‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدحامد برکاتی مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدرسه وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت فرا رسیدن روز جوان و برنامه‌های وزارت بهداشت در ساختمان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه امروزه نزدیک به 20 میلیون جوان 18 تا 20 سال در کشور داریم و که سرمایه ملی و موثر در آینده جامعه محسوب می‌شود، به طوریکه پرداختن به سلامت جوانان یکی از اولویت‌های اصلی وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: نیازمند انسان سالم هستیم تا بتوانیم کشورمان را در منطقه و دنیا در جایگاه خوبی قرار دهیم که خوشبختانه به برکت طرح تحول از سال 93 وارد عرصه ارائه خدمات مختلف به جوانان شده‌ایم.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدرسه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دستگاه‌ها همکاری‌های خوبی با وزارت بهداشت در حوزه سلامت جوانان دارند؛ افزود: مسائل اجتماعی و بهزیستی جزو کارهای اصلی ما محسوب می‌شوند و مراقبت از جوانان از آسیب‌های اجتماعی و به خصوص بحث بیماری‌های واگیر و ایدز از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت هستند.

سن امید به زندگی در  مردان و زنان

وی با اشاره به اینکه عمده‌ترین دلیل مرگ جوانان مربوط به حوادث ترافیکی و سوانح است، افزود: در برنامه جدید طرح تحول، خدمات به جوانان در سربازخانه‌ها در بدو ورود آنها به سربازی و همچنین دانشگاه‌ها توجه می‌شود و در این راستا بسته خدمتی تدوین و اجرایی می‌شود.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدرسه وزارت بهداشت ادامه داد: سن امید به زندگی برای مردان 74 و زنان 76 سال است و ما به این نتیجه رسیده‌ایم که باید برنامه‌ریزی خوبی در بحث مرگ جوانان انجام دهیم.

برکاتی اضافه کرد: نظام جامع پیشگیری از مرگ جوانان تدوین و برنامه‌ریزی‌های خوبی با همکاری‌ معاونت بیماری‌های غیرواگیر از سال آ‌ینده شروع می‌شود و بسته‌های اجتماعی ویژه جوانان تدوین و طراحی شده که در آینده نزدیک اجرایی می‌شود.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدرسه وزارت بهداشت ادامه داد: 54 درصد جمعیت جوانان مرد هستند که اکثر آنها در شهرها ساکن هستند و 22 درصد از جوانان دچار اضافه وزن و چاق بوده که از این تعداد 13 درصد دچار چاقی هستند.

فاصله بین ازدواج تا فرزند اول حدود 5 سال است

وی با اشاره به اینکه راه اندازی کمیته پیشگیری از چاقی به زودی کلید می‌خورد، گفت: 27 درصد از جوانان در خانواده‌هایی که دچار چاقی هستند، زندگی می‌کنند که از این نوع هشت درصد از خانواده‌ها دارای سابقه ابتلا به سکته قلبی هستند.

برکاتی با اشاره به اینکه فاصله بین ازدواج تا فرزند اول حدود 5 سال است، ادامه داد: ما در آینده دچار چالش جمعیت می‌شویم به طوریکه امروزه 11 میلیون جوان مجرد در کشور داریم که 30 درصد از جوانان بین 20 تا 35 سال هنوز ازدواج نکرده‌اند.

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدرسه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید مسائل مسکن و شغل را برای جوانان برطرف کنیم و این افراد نیازمند آموزش‌های مختلف به خصوص مقاومت در برابر سختی‌ها هستند، اظهار کرد: بر اساس شاخصه موجود در سال 89، 891 هزار ازدواج به ثبت رسیده است که این آمار سالیانه 6ونیم درصد کاهش و در سال 95 به 661 هزار ازدواج رسیده است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه امروزه آمار طلاق زیاده شده است، افزود:‌ در تهران به ازای چهار ازدواج یک مورد منجر به طلاق می‌شود که این آمار در مناطق شمالی کشور به ازای هر 2 ازدواج یک طلاق است.

برنامه‌ریزی ویژه برای سلامت جوانان

در ادامه مراسم ناهید جعفری رئیس اداره گروه مدیریت برنامه‌های سلامت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت با آغاز طرح تحول برای ارائه خدمات جامع به مردم برنامه‌ریزی‌های خوبی را به خصوص برای حوزه جوانان انجام داده که هدف‌گذاری‌های موثری با شروع طرح تحول و با هدف کاهش مشکلات تغذیه‌ای جوانان انجام داده شده است.
 
وی ادامه داد: جوانان، آینده کشورمان را می‌سازند به همین دلیل سلامت آنان یکی از موضوعات مهم محسوب می‌شود.

راه‌اندازی ۷ باشگاه سلامت ویژه جوانان دارای رفتار‌های پر خطر

در ادامه مراسم پروین افسر کازرونی رئیس اداره پیشگیری از ایدز و بیماری‌های آمیزشی گفت: برنامه‌های استراتژیک در زمینه کنترل و پیشگیری از ایدز که مصوبه شورای عالی سلامت بوده مطالعات دقیقی انجام شده است که یکی از آن‌ها آموزش و کسب مهارت برای جوانان در خصوص شناخت بیماری‌هاست.
 
وی ادامه داد: در خصوص سلامت جوانان و پیشگیری از آن‌ها در برابر رفتاری‌های پر خطر ۱۱ استراتژیک در وزارت بهداشت تعیین شده است که بر اساس دستورالعمل‌های استاندارد آموزش‌های لازم به جوانان داده می‌شود که در این راستا وزارت آموزش و پرورش برای گروه سنی دانش‌آموزی و نوجوانی هم گام با ما برنامه خوبی را اجرا می‌کند.

کازرونی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه هلال احمر با وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس تفاهم‌نامه هلال احمر با وزارت بهداشت برای گروه سنی جوانان تعیین شده تا آموزش‌های لازم در خصوص رفتار‌های پر خطر و HIV به جوانان داده شود و همه این برنامه‌ها تا سال ۹۸ به طور کامل اجرایی می‌شود.
 
رئیس اداره پیشگیری از ایدز و کنترل بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه جوانان آموزش دیده به عنوان مربی به سایرین آموزش‌های لازم را در زمینه پیشگیری از رفتار‌های پر خطر ارائه می‌دهند، افزود: با نیرو‌های مسلح تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده است که برنامه آموزشی برای سربازان در بدو ورود به خدمت ارائه شود.

وی ادامه داد: جوانان بیشتر در معرض ابتلا به رفتار‌های پرخطر هستند که برای پیشگیری از ایدز و کنترل آن در بین جوانان هفت باشگاه سلامت با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش راه‌اندازی و به جوانان دارای رفتاری‌های پرخطر آموزش‌های لازم ارائه می‌شود؛ تا دی ماه سال گذشته بیش از ۳۶ هزار نفر مبتلا به ایدز شناخته شده‌اند که این آمار نشان‌دهنده این است که ۶۰ درصد از سایر بیماران از وضعیت خود آگاهی ندارند.

کازرونی ادامه داد: ۵۰ درصد مبتلایان به ایدز در رده سنی ۲۱ تا ۳۵ سال قرار دارند که در بیشتر آن‌ها هنگامی به این بیماری دچار شده‌اند زیر ۱۵ سال بوده اند و از طریق مادر مبتلا شده اند.

کاهش آمار غرق‌شدگی جوانان در سه استان شمال کشور در سال ۹۶

در ادامه مراسم علیرضا مغیثی معاون فنی دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین گزارش‌ها بیماری‌های غیرواگیر رده سنی ۳۰ سال به بالا را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به طوریکه ۸۲ درصد از مرگ و میر‌ها ناشی از بیماری‌های غیرواگیر، ۱۰ درصد از حوادث، ۱۰ درصد بیماری‌های واگیردار است و مداخله برای سن بین ۳۰ تا ۷۰ سال امروزه در کودکی و جوانی آغاز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ممنوعیت استفاده از دخانیات با افزایش مالیات در راستای کم شدن میزان مصرف آن در بین جوامع اتفاق افتاده است، افزود: در حال حاضر میزان مصرف نمک به اندازه یک درصد و همچنین شکر در نوشابه‌های شیرین کاهش داشته است.

مغیثی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای کاهش عوامل خطر برنامه‌های خوبی را پیش‌بینی کرده است، افزود: گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال قربانیان حوادث بوده به طوریکه ۴۰ درصد از قربانیان حوادث رانندگی که ۶۰ درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می‌دهند و همین میزان از قربانیان ۲۷ از درصد جمعیت روستایی کشور را در بر می‌گیرند.

معاون فنی دفتر مدیریت بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت راه و بهداشت با هدف کاهش حوادث در سه استان پر خطر به صورت پایلوت اجرایی می‌شود و برنامه جامع بیمه که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است در کشور باید بازنگری و سپس اجرایی شود.

وی در خصوص میزان غرق‌شدگی جوانان در سه استان‌های گلستان، مازندران و گیلان گفت: با گرم شدن هوا و شروع فصل شنا مشکل غرق‌شدگی در این سه استان از سایر مناطق کشور بیشتر است، به طوریکه در سال گذشته ۵۳۰ مورد غرق‌شدگی به ثبت رسیده که نسبت به سال‌های گذشته خوشبختانه این میزان کاهش پیدا کرده است.

مغیثی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ میزان غرق‌شدگی ۶۱۵ نفر بوده است، عنوان کرد: بهبود تسهیلات و اطلاع‌رسانی جمعی باعث کاهش میزان غرق‌شدگی می‌شود؛ ۱۷۸ نفر از جوانان غرق شده در سال ۹۶ در رده سنی بین ۱۸ تا ۳۰ سال بوده‌اند، ۱۲۸ مورد مرگ و میر ناشی از غرق‌شدگی در سه استان شمالی بوده که از این تعداد ۵۹ نفر جوان بودند.

وی ادامه داد: بسته خدمات و سلامت روان از سال ۹۳ برای بار دوم در حوزه سلامت جوانان مورد بازنگری قرار گرفته است و همچنین در خصوص اختلالات شایع مثل افسردگی نیز مورد توجه قرار دارد.

مغیثی یادآور شد: سلامت روان یک مسئله مهم در نظام سلامت محسوب می‌شود و یک کارشناس برای ترک اعتیاد مصرف الکل در نظر گرفته شده و امروزه بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر در مراکز جامعه سلامت تحت پوشش قرار دارند.

بخشی از وظایف در زمینه کاهش مصرف مواد بر عهده وزارت بهداشت است

در ادامه مراسم مریم مهرابی کارشناس مسئول برنامه‌های اختلالات و سوءمصرف مواد وزارت بهداشت گفت: بخشی از وظایف در زمینه کاهش مصرف مواد بر عهده وزارت بهداشت است که این تکالیف بر عهده دفتر سلامت روانی این وزارت‌خانه تعریف شده است و بخشی دیگر مربوط به خدمات مباحث اجتماعی و مهارت‌های زندگی است.

وی با اشاره به اینکه نداشتن مهارت‌های زندگی سبب ایجاد مصرف مواد مخدر می‌شود، افزود: در سیستم نظام مراقبت غربالگری‌هایی تعریف شده است که خدمات قابل قبولی به افراد مراجعه کننده داده می‌شود، به طوریکه یکی از کار‌های کاهش مصرف مواد مخدر پیشگیری از مصرف در بین جوانان است.

مهرابی ادامه داد: غربالگری در زمینه مصرف انواع مواد تنباکو، روانگردان و افیونی انجام می‌شود و در این راستا ۱۵۰۰ روانشناس جذب تیم سلامت شده تا به جوانان خدمات مشاوره‌ای ارائه دهند.
 
در ادامه مراسم محمدی مشاور رئیس سازمان هلال‌احمر گفت: در سازمان هلال احمر ۸۰۰ کانون جوانان، ۱۲۰۰ کانون دانشجویی، ۲۵۰ کانون طلاب برنامه‌های آموزشی خوبی را برای جوانان و دانشجویان انجام می‌دهند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷
حوادث ترافیکی و سوانح چه ربطی به وزارت بهداشت داره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وزارت بهداشت آمار بالای سکته که مربوط به خودشه رو جوابگو باشه