به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش گوجهسبز حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ (تیامین)، B۲ (ریبوفلاوین)، B۶، B۱۲ ، پتاسیم، کلسیم، پروتئین گیاهی، فسفر، آهن، اسید فولیک، چربی مفید، کربوهیدرات، فیبر، اسید مالیک و سیتریک طبیعی است.
برای بررسی خواص آش گوجهسبز و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آش گوجهسبز اظهار کرد: این آش مسهل خوبی بوده بنابراین برای مبتلایان به یبوست مفید است؛ آش گوجهسبز موجب عملکرد بهتر معده و رودهها میشود.
وی درباره خواص دیگر آش گوجهسبز بیان کرد: این آش نقش موثری در کاهش فشار و چربی خون دارد؛ آش گوجهسبز باعث تعادل اسیدی و بازی خون میشود بنابراین برای رفع حالت اسیدی خون موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش گوجهسبز خاصیت ضد باکتریایی و قارچی دارد و به علت داشتن آهن، انواع ویتامینها به ویژه ویتامین B۱۲ و اسید فولیک برای مبتلایان به کمخونی مفید است.
عظمایی تاکید کرد: آش گوجهسبز تاثیر چشمگیری در بهبود نقرس و روماتیسم دارد و برای مبتلایان به پوکی استخوان مناسب است.
وی با اشاره به خاصیت آنتیاکسیدانی آش گوجهسبز تصریح کرد: این آش به علت داشتن ویتامینهای A و C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و از ابتلای افراد به انواع سرطانها پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش گوجهسبز به علت داشتن گروه ویتامینهای B و ویتامین C به رفع افسردگی و استرس در افراد کمک میکند.
عظمایی اظهار کرد: آش گوجهسبز موجب از بین بردن خارش و جوش پوست میشود؛ این آش برای شادابی پوست هم مفید است.
وی یادآور شد: آش گوجهسبز به علت داشتن انواع ویتامینها به ویژه ویتامین A نقش موثری در تقویت بینایی و رفع شب کوری در افراد دارد.
گوجهسبز ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
ماش، عدس، نخود و لوبیاچیتی از هر کدام نصف پیمانه
بلغور گندم ۲ پیمانه
جو پوست کنده سه پیمانه
پیاز یک تا ۲ عدد
پونه کوهی و نعناع خشک شده مجموعاً یک قاشق غذاخوری
سبزی آش (جعفری، اسفناج، شنبلیله و تره) مجموعاً یک کیلوگرم تازه یا ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم خشک شده
روغن زیتون هفت قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده گوسفندی در صورت دلخواه ۲۰۰ گرم
آب به مقدار لازم
نمک، زنجبیل و زردچوبه به مقدار لازم
-نخست حبوبات را که از قبل خیس شدهاند روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزند.
-پیاز خُرد شده را به حبوبات پخته شده اضافه کنید.
-سبزی خُرد شده و ادویهجات را به مواد اضافه کنید.
-هسته گوجهسبزها را درآوره و آنها را به همراه پونه کوهی و نعناع خشک شده به سایر مواد بیفزایید.
-آش را به خوبی هم بزنید تا جا بیفتد.
-پس از آماده شدن آش را در ظرف مناسب بریزید و موقع مصرف روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
- در برخی سلیقهها برای تهیه این آش از گوشت هم استفاده میکنند به این صورت که یک عدد پیاز خُرد شده را با روغن کنجد تفت میدهند سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز تفت داده شده اضافه و صبر میکنند تا بپزد؛ گوشت چرخ کرده پخته شده را به آش میافزایند.
انتهای پیام/