به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سالاد سبزیجات حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲ ، B۶ ، امگا ۳، فیبر، پتاسیم، پروتئین، منگنز، منیزیم، بتاکاروتن، فسفر، زینک و کلسیم است.
برای بررسی خواص سالاد سبزیجات و اینکه مصرف این سالاد برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص سالاد سبزیجات اظهار کرد: این سالاد به علت داشتن بتاکاروتن، ویتامینهای A و C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و بدن را در برابر انواع سرطانها محافظت میکند.
وی درباره خواص دیگر سالاد سبزیجات بیان کرد: این سالاد خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و در بهبود سرماخوردگی، عفونتهای باکتریایی، مشکلات تنفسی مانند آسم و سرفه موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: سالاد سبزیجات نقش موثری در پاکسازی بدن از سموم و تصفیه خون دارد؛ این سالاد برای مبتلایان به کمخونی و افرادی که دچار ریزش مو هستند بسیار مفید است.
عظمایی تاکید کرد: سالاد سبزیجات به علت داشتن کلسیم، منیزیم، زینک و فسفر برای استحکام استخوانها و دندانها و زنان مسن، باردار و شیرده بسیار مفید است؛ این سالاد از ابتلا به پوکی استخوان هم جلوگیری میکند.
وی با اشاره به اسید آمینه تریپتوفان موجود در سالاد سبزیجات گفت: این سالاد به علت داشتن این اسید آمینه موجب ساخت هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش میشود؛ این هورمون تاثیر چشمگیری در ایجاد شادی، نشاط و رفع افسردگی در افراد دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: سالاد سبزیجات جوش، خارش بدن، اگزما و کهیر را از بین میبرد و به دفع سنگ کلیه از بدن هم کمک میکند؛ همچنین نقش موثری در پاکسازی عروق و شریانها دارد.
وی بیان کرد: سالاد سبزیجات چربی کبد و خون (کلسترول و تری گلیسرید) را از بین میبرد؛ این سالاد انسولین بدن را هم تنظیم میکند بنابراین برای مبتلایان به دیابت مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: سالاد سبزیجات خاصیت آرامبخشی و خوابآوری دارد؛ این سالاد موجب شادابی و شفافیت پوست هم میشود؛ سالاد سبزیجات به علت داشتن فیبر بالا در لاغری و تناسب اندام افراد موثر است.
نعناع ۵۰ گرم
ترخون ۴۰ گرم
مرزه ۲۰ گرم
جعفری ۱۲۰ گرم
شوید ۵۰ گرم
پیازچه سه تا چهار عدد
خیار سه عدد
گوجهفرنگی سه عدد
ساقه کرفس سه تا چهار عدد
هویج ۲ عدد
کلم بروکلی ۸۰ گرم
کاهو پنج تا هفت برگ
روغن زیتون سه تا پنج قاشق غذاخوری
نمک به اندازه لازم
آب لیموترش تازه یا سرکه سیب به اندازه لازم
زیره و تخم گشنیز ساییده شده به مقدار کم
-همه مواد را به قطعات دلخواه خُرد کنید.
- هویج رنده شده را به مواد بیفزایید.
-آب لیموترش تازه یا سرکه سیب، روغن زیتون، زیره و تخم گشنیز ساییده شده را هم روی سالاد بریزید.
انتهای پیام/