قاسمی گفت: خروج آمریکا از برجام پیامد دردناکی خواهد داشت و تمام گزینهها مورد بررسی قرار گرفته است و آمریکا تاوان سنگینی را پرداخت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در این وزارتخانه برگزار شد ضمن عرض تسلیت به دلیل کشته شدن خبرنگاران در افغانستان در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه بحث خروج ایران از NPT که به عنوان یکی از اقدامات ایران پس از نابودی برجام مطرح شده است تا چه حد احتمال اجرایی شدن دارد؟ و اگر این راهکار اجرایی شود تبعات منفی برای کشور ندارد؟، گفت: گزینههای زیادی برای ما متصور است و خروج از NPT نیز مورد بررسی قرار گرفته است و این امر بستگی به رفتار آمریکا دارد البته ترجیح میدهم در مورد گزینههای احتمالی صحبت نکنم و این امر را به ٢٢ اردیبهشت حواله میدهم.
قاسمی اظهار کرد: در مورد ٢٢ اردیبهشت روز تمدید تعلیق تحریمهای ایران هنوز زود است، اظهار نظر کرد و هنوز باید صبر کرد.
وی ادامه داد: برجام ویژگیهای خود را دارد و یک توافق چند جانبه است که خروج از آن آسان نیست.
قاسمی افزود: با وجود اینکه ترامپ وعدههای زیادی را در مورد برجام داده است، اما هنوز صداهای متناقضی از دستگاه سیاسی آمریکا شنیده میشود.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: خروج آمریکا از برجام پیامد دردناکی خواهد داشت و تمام گزینهها مورد بررسی قرار گرفته است و آمریکا تاوان سنگینی را پرداخت خواهد کرد.
وی با یان اینکه برجام نقطه عطفی است که میتواند بد عهدی ایالات متحده آمریکا را نشان دهد، تصریح کرد: کشوری که برجام را نقض خواهد کرد ما نخواهیم بود و با درایت این موضوع را دنبال میکنیم.
قاسمی درباره محکومیت شش میلیارد دلاری ایران توسط دادگاه آمریکایی در پرونده قربانیان یازده سپتامبر، اظهار کرد: این موضوع جدیدی نیست و در گذشته نیز شاهد محاکم غیابی بودهایم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: وزارت امور خارجه در جهت احقاق حقوق ملت ایران تلاش خواهد کرد و نسبت به این موضوع بی تفاوت نخواهیم بود و در زمان لازم جزئیات آن را توضیح خواهیم داد.
وی درباره انتخابات لبنان تصریح کرد: لبنان کشور مستقلی است و نمونه خوبی برای الگو برداری است و هر آنچه مردم لبنان به آن رای دهند ما به آن احترام میگذاریم و به کسانی که پیروز هستند تبریک عرض میکنیم.
قاسمی درباره سفر اخیر ظریف به نیویورک اظهار کرد: وزیر خارجه کشورمان از فرصت این سفر استفاده کردند و با بیش از ٣٠ شخصیت علمی و سیاسی دیدار کردند و با اندیشکدهها نشستهای مفصلی داشتند.
وی ادامه داد: در این سفر وزیر خارجه کشورمان با جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا دیدار داشتند، چون ما آمریکا را فقط ترامپ نمیدانیم. زیرا افراد و شخصیتهای مختلفی با دیدگاههای متفاوت هستند که میتوانند در سیاست آمریکا تاثیر گذار باشند و برجام هم میتواند یکی از موضوعات صحبت کری و ظریف بوده باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره قطه رابطه مراکش با ایران گفت: وزير خارجه مراکش سه شنبه هفته گذشته به تهران آمد و ديداری با ظريف داشت.
قاسمی افزود: وی ادعاهایی داشت كه پاسخ لازم را دريافت كرد. ادعاهای وزير خارجه مغرب سر تا پا كذب بود و احتمالا از كانالهای خاصی هدايت شده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: وزیر خارجه مراکش پس از بازگشت به كشورش اعلام كرد كه رابطه ديپلماتیک را با ايران قطع میكند.
وی ادامه داد: ادعاهای مطرح شده از اساس كذب بوده و هيچ دليل منطقی و قانع كنندهای برای ادعاهای مطرح شده وجود نداشته است.
قاسمی بیان کرد: اين رفتار مغرب يک رفتار غير استراتژیک بود و اين اولين بار نيست كه مغرب پس از انقلاب چنين رفتاری را انجام میدهد. این اقدام مراکش در پيروی از عربستان انجام شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار کرد: زمان دقيقی برای خروج ديپلماتهايمان از مغرب مشخص نشده و احتمالا در روزهای آينده عملی میشود.
وی ادامه داد: اطلاع دقيقی درباره خروج دیپلماتهای مراکشی از ایران ندارم اما سفير این کشور روز سه شنبه تهران را ترک كرد، البته سفير ما يک ماه پيش به دليل پايان ماموريتش به تهران بازگشته بود در نتيجه ما سفيری در آنجا نداشتيم و با نفر دوم اداره میشد كه اين فرد نيز به زودی باز خواهد گشت.
وی درباره وضعیت تصویربردار صدا و سیما که در تجمعی در پاریس مضروب شده بود، گفت: با توجه به تماسهای مكرری كه با سفيرمان در پاريس داشتم مشخص شد که تصويربردار صدا و سیما حين انجام فعاليت وارد جمعيت میشود و سنگی بر سرش برخورد میكند كه جراحات مختصری بوده و به بيمارستان منتقل میشود و آنچه در رسانهها مطرح میشود با گزارش سفارتخانه ما در فرانسه مطابقت ندارد.
وی افزود: همكاران ما تا يافتن اطمينان لازم موضوع را پيگيری كردهاند و يادادشت لازم را به سفیر فرانسه دادهاند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعاهای نتانیاهو علیه کشورمان بیان کرد: گزافه گویی صهيونيستها جای پاسخ ندارد. نتانياهو یک شومن درجه سه است كه جهان نسبت به آن آشنایی دارد.
وی ادامه داد: نتانياهو خود دارای پروندههای فساد گوناگون است و ادعاهای آن فقط برای فرافكنی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سند همکاری با افغانستان گفت: در پنج سند همکاری بین تهران و کابل توافق شده که بر اساس آن پنج کمیته نشستهای ادواری را داشتهاند و نتیجه این نشستها زمینه همکاری بین ایران و افغانستان را فراهم میکند تا سند جامع همکاری به حصول برسد.
وی افزود: تقریبا در تمام کمیتهها به نتایجی دست پیدا کردهایم و تنها دو یا سه کمیته مانده که به نتیجه مطلوب برسند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: بايد به حاكميت ملی سوريه احترام گذاشت و تماميت ارضی اين كشور برای ما و تمام همسايهها مهم است.
وی با بیان اینکه یکی از اتفاقات مناسب در منطقه برگزاری انتخابات در عراق است که آن را باید برای منطقه به فال نیک گرفت، اظهار کرد: با توجه به ویژگیهایی که کشور عراق دارد ممکن است برخی کشورها به دنبال تاثیرگذاری در این انتخابات باشند.
قاسمی تصریح کرد: کشورهایی که روزی داعش را تولید کردند علاقهمند به ثبات در منطقه نیستند که عربستان یکی از آنها است.
وی ادامه داد: نوجوانان کم تجربهای که بقای خود را در آشوب خارجی میبینند به دنبال چنین کارشکنیهایی هستند و امیدواریم جامعه جهانی نسبت به این مداخلات واکنش نشان دهد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره پاره کردن برجام و حضور مشاور ترامپ در نشست منافقین گفت: قطع به یقین تروریستها و حامیان آنها وقتی کنار هم جمع میشوند ممکن است رفتار بی خردانهای از خود نشان دهند که تأثیری هم ندارد.
قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ظریف در سفر به نیویورک با تصمیم گیران کنونی دولت ترامپ دیدار داشته است؟، تصریح کرد: دیدارها با افراد غیردولتی بوده است و با افراد دولتی آمریکا دیداری انجام نشده است.
وی ادامه داد: بیشتر دیدارها با افراد پر نفوذ بوده و در این سفر ملاقات رسمی با افراد فعلی دستگاه اجرایی واشنگتن وجود نداشته همچنین اگر دیداری هم بوده دعوت از جانب طرفهای مقابل بوده است.
قاسمی درباره رفتار متناقض ترکیه در مورد بحران سوریه بیان کرد: ترکیه همسایه و دوست ما است و آستانه تنها روندی است که توانست به صورت موفقیت آمیز بحران سوریه را حل و فصل کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: امر بدیهی این است که هیچ کشوری در همه مسائل هم نظر نیستند و ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد.
وی افزود: باید به حاکمیت ملی سوریه احترام گذاشت و تمامیت ارضی این کشور برای ما و تمام همسایهها مهم است.
قاسمی گفت: ما در مذاکرات آستانه روند مثبتی را با دولت ترکیه و روسیه داشتهایم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار کرد: خروج آمریکا از برجام موجب انزوای واشنگتن خواهد شد زیرا این کشور بد عهدی کرده است و با توجه به مواضع سایر اعضا در برجام این ایالات متحده آمریکا است که در شرایط سختی قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: امروز وضعیت ایران نسبت به گذشته بهتر است و ما با توجه به برنامههایمان در حوزه اقتصاد مقاومتی نسبت به گذشته دستاوردهای بهتری را خواهیم داشت.
قاسمی اظهار کرد: عدهای معتقدند که برجام بدون آمریکا قابل تصور است، اما در این مورد اظهار نظری نمیکنم چون بر اساس قطعنامه سازمان ملل آمریکا باید به تعهدات خود پابرجا بماند و بحث بر سر اجرای این تعهدات است نه خروج آمریکا.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ما خواهان این هستیم که اروپاییها از آمریکا بخواهند به تعهدات خود متعهد شود.
وی درباره فعالیت معاونت اقتصادی تصریح کرد: هنوز عمر زيادی از معاونت اقتصادی وزارت خارجه نگذشته و در حال تنظيم رابطه خود با ساير بخشها و ارگانهای اقتصادی است.
وی گفت: معاونت اقتصادی كار خود را دنبال میكند و در روزهای آينده كارنامه مشخصی از اقدامات اين معاونت ارائه خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: روند آستانه از سه كشور متشكل است و برای ورود عضو جديد نياز به اجماع هست.
وی افزود: سه كشور اعتقاد دارند كه اگر كشوری بخواهد عضو شود میتواند دستاوردهای نشست را با كندی مواجه كند، اما مقامات سه كشور آمادگی ديدار با ساير كشورها خارج از آستانه را دارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره به رای گذاری FATF در مجلس و واکنش وزارت خارجه نسبت به نگرانیها در این مورد گفت: متولی این موضوع وزارت اقتصاد است.
قاسمی افزود: طبق روال موجود در مجلس این موضوع موافقان و مخالفانی دارد اجازه بدهید مجلس کار خود را ادامه بدهد، اما باید با دیدگاهی کارشناسانه مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت تصمیم مجلس، وزارت خارجه نگاه خود را مطرح میکند.
قاسمی درباره بحران یمن اظهار کرد: امیدواریم که متجاوزان سریعا از اقدامات خود دست بردارند و بحران یمن هر چه سریعتر پایان یابد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات رم در مورد یمن بیان کرد: نگاه ما به یمن تلاش جدیدی برای پایان فاجعه موجود در این کشور است و محور مذاکرات بیشتر بر رفع محاصره و کمکهای بشر دوستانه بهداشتی و دارویی بوده است.
وی افزود: ما به دنبال راه حلهایی برای پایان بحران یمن هستیم و آمادگی خود را نسبت به این موضوع اعلام کردیم.
قاسمی در پایان با بیان اینکه محور مذاکرات رم دستیابی به دستورکاری جهت کمکهای بشر دوستانه به یمن بوده است، گفت: آنچه در رم بود اراده چهار کشور برای کاهش آلام مردم یمن بوده است.
انتهای پیام/