حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه حجم بازدید کننده از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران زیاد بود اما به نسبت سال گذشته فروش ما تغییری نکرد.
وی افزود:90 عنوان جدید در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه کردیم اما نمایشگاه کتاب امسال خلوت بود و مردم به دلیل آب و هوا یا دلایل دیگر کمتر به نمایشگاه کتاب مراجعه کردند.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال گفت: فروش امسال اصلا قابل قبول نبود اما به لحاظ ارتباطات فرهنگی،ارتباط خوبی با اهل قلم داشتیم و رونمایی های خوبی در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب نیازمند ساماندهی مطلوب است، گفت:ناشران در حال حاضر مانند بچه یتیمی شده اند که هربار آن ها را به یک طرف می کشند.
عابدینی با بیان اینکه در حال حاضر صحبت هایی شنیده شده که قرار است نمایشگاه بین المللی کتاب تهران سال آینده به شهر آفتاب منتقل شود، گفت: این تصمیم گیری ها به نفع وضعیت فرهنگی کشور و ناشرانی که یک سال فعالیت می کنند تاحاصل کار خود را نمایشگاه کتاب بیاورند، مطلوب نیست.
وی بیان کرد:مصلی برای برگزاری نمایشگاه کتاب استانی در حد تهران خوب است اما برای برگزاری نمایشگاه بین المللی که ناشران بین المللی و شهرستانی مراجعه می کنند، مناسب نیست.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با اشاره به اینکه شهر آفتاب برای ناشران شهرستانی قابل دسترس تر بود بیان کرد:شهر آفناب فضای نمایشگاهی دارد و غرفه ها به طور یکسان در اختیار ناشران قرار می گیرد البته نواقصی هم داشت اما اگر سالن ها ساخته شود مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب است.
عابدینی با تشریح برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی گفت: اغلب ناشران کتاب های خود را روی میز چیده اند که مطابق با اصول برگزاری نمایشگاه نیست.
وی با بیان اینکه دو روز قبل از برپایی نمایشگاه، غرفه را به ما تحویل دادند، گفت: ناشران در این مدت زمان نمی توانند دکور غرفه را بچینند و متاسفانه ستون های مصلی در وسط برخی غرفه ها قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه روز اول نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشغول غرفه چینی بودیم و تا ساعت چهار بعد از ظهر همان روز غرفه ما راه نیفتاده بود اظهار کرد: حدود 10 سال است که در نمایشگاه بینالمللی کتاب شرکت می کنیم و مصلی و شهر آفتاب را تجربه کرده ایم حالا دوباره می گویند که باید به شهر آ فتاب بازگردیمکه این روال جز هزینه چیز دیگری برای ما ندارد.
عابدینی با تاکید بر اینکه قرار نیست فقط برای نمایشگاه کتاب تصمیم بگیرند بلکه باید برای صنعت و تمام نیازهای مملکت نمایشگاه برپا شود و از آن استفاده کنند، ادامه داد:محیط مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب یا هر نمایشگاه دیگری مناسب نیست.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با اشاره به لزوم حضور تعداد زیادی ناشر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد:اگر ناشری یک کتاب منتشر کرده باشد باید بتواند به نمایشگاه کتاب بیاید و کتابش را تبلیغ کند به نظرم نباید محدودیتی در این باره وجود داشته باشد.
وی افزود:شکل نمایشگاه باید به گونه ای باشد که بتوان در ان نمایشگاه برگزار کرد در نمایشگاه های خارجی تمام وسایل ناشر تا غرفه می برند اما اینجا اگر بخواهید یک کارتون کتاب به داخل نمایشگاه بیاورید باید از بیست چرخی بخواهید این کار را برایتان انجام بدهند چون فضای اینجا نمایشگاهی نیست.
عابدینی با تاکید بر اینکه اگر استاندارد ها رعایت شود به نفع همه است و دیگر نیازی نیست ارگان هایی مانند شهرداری و آتش نشانی در برگزاری نمایشگاه کتاب سهیم باشند و برای آن تلاش کنند، گفت: از ما در خواست کردند که در غرفه های نمایشگاه کتاب کپسول آتش نشانی قرار دهیم اما اگر فضا استاندارد باشد نیازی به این مسائل نیست و متاسفانه به دلیل نا استاندارد بودن فضا اگر اتفاقی رخ دهد مردم به دلیل ازدحام دچار مشکلات عدیده ای می شوند.
انتهای پیام/