مدیرکل اداره امور موزه ها و اموال منقول تاریخی با بیان اینکه امروز نقطه عطفی در تاریخ موزه داری کشور است،گفت:امروز در ایجاد موزه های خصوصی ۱۲۰ درصد رشد داریم.

رشد 120 درصدی موزه های خصوصی در کشوربه گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا کارگر مدیرکل اداره امور موزه ها و اموال منقول تاریخی در مراسم روز جهانی موزه ها که امروز در موزه ملی برگزار شد، با تبریک روز جهانی موزه ها  اظهار کرد:از وضعیت امروز موزه و موزه داری در سطح کشور و جهان خرسند هستم.

وی بابیان اینکه موزه یکی از ارکان فرهنگی جامعه و معیاری برای توسعه است، ادامه داد: برخی  کشورها برای بررسی فاکتورهای توسعه به تعدد و تعداد موزه ها می پردازند زیرا اگر موزه در زندگی بشر وجود نداشت ما نمی توانستیم شاهد یک جامعه متنوع فرهنگی باشیم.

کارگر افزود: انسان و جوامع انسانی دچار فراموشی هستند و گذشته خودشان را به یاد نمی آورند از این رو  چنین جوامعی تاثیری در آینده ندارند و به طور قطع و یقین هیچ کارکردی ندارند اما موزه ها گذشته را منطبق بر واقعیت ها در خود حفظ می کنند اما امروز موزه ها در همه ارکان جامعه ظهور پیدا کرده اند و امروز هر علمی نیاز به حفظ گذشته و تاریخ خودش دارد.

وی افزود:یک برند به اتکای تاریخ و تلاش های خودش می تواند برند خودش را در بازار داشته باشد.

مدیرکل اداره امور موزه ها و اموال منقول تاریخی گفت: جامعه ما نیازمند ایجاد موزه های مختلف است  زیرا جامعه ایرانی به این نیاز رسیده که خودش باید بر حفظ هویت خودش کوشا باشد بدون آنکه نیازی به کمک دولت داشته باشد.

وی با بیان اینکه امروز نقطه عطفی در تاریخ موزه داری کشور است، گفت:امروز در ایجاد موزه های خصوصی ۱۲۰ درصد رشد داریم.

مدیرکل اداره امور موزه ها و اموال منقول تاریخی گفت:ایجاد موزه براساس حس نیاز به حفظ هویت است و این آغاز یک حرکت عمومی برای ایجاد موزه های متعدد برای بیان هویت ها و نگهداری آنها گذاشته شده است چرا که هر شیء که وارد موزه شود به جاودانگی می رسد و موزه راهی برای جاودانگی است.

کارگر ادامه داد:اداره کل موزه های کشور تلاش می کند که در عرصه موزه داری به جایی برسیم که در مقایسه با گذشته خودمان و کشورهای دیگر کارنامه خوبی داشته باشیم.

وی بابیان اینکه ما تلاش می کنیم تا در ۴ سال آینده شاهد هزار موزه باشیم و ایجاد موزه را به لایه های مختلف جامعه کشانده ایم، افزود:ما حضورمان در کشورهای مختلف را نگه می داریم.

وی خاطرنشان کرد:امیدواریم که در سال آینده شاهد بازگشایی موزه ایران باستان با رعایت استانداردهای موزه داری باشیم و این موزه بعد از ۸۰سال مرمت خواهد شد.

جامعه ما نیاز به حفظ هویت بدون کمک دولت دارد

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های کشور( ایکوم) در ایران در مراسم روز جهانی موزه ها گفت:همیشه وقتی روزی را به نام یک فرد یا اتفاق ثبت می کنند به دلیل  این است که همه به آن موضوع خاص توجه کنند.

طباطبایی افزود: هر سال شورای بین المللی موزه ها، یک موضوع خاص را مورد توجه قرار می دهد و امسال با توجه به رشد ارتباطات و مفهوم جدید مشارکت تلاش کرده است که از دنیای مجازی اینترنت به بهبود وضعیت موزه ها کمک کند.

رئیس کمیته ملی موزه های کشور افزود:فضای مجازی و ارتباطات توانسته فعالیت های موزه ای را به هم نزدیکتر کند.

وی بابیان اینکه بیش از۶۰موزه و گالری دار در نمایشگاه امپراتور سرخ که آثار قاجار را در فرانسه به نمایش گذاشت شرکت کردند، ادامه داد:امروز موزه و موزه داری تعریف دیگری پیدا کرده است و امروز تعریف موزه به اجتماعی تر شدن آن برمی گردد.

طباطبایی بابیان اینکه امروز جامعه ما به این نیاز رسیده است که خودش هویت خودش را حفظ کند بدون آنکه نیازی به کمک دولت داشته باشد، گفت:موزه جایی است که از اندیشه و تفکر انسان نگهداری  و آن را می شناسد و معرفی می کند.

رئیس کمیته ملی موزه های کشور(ایکوم) گفت:امسال با همکاری معاونت میراث فرهنگی و اداره امور موزه های نشست جهانی با موزه و تقدس در تهران برگزار می شود.موضوع موزه و تقدس فعالیت موزه داری در موزه را نوعی رفتار مقدس می شپارد و این رفتار مقدس امری بسیار خاص و ویژه است.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: موزه ، میراث فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار