به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سید حسن شفعتی دیروز در ستاد مدیریت بحران شهرستان خوانسار اظهار کرد: دبی انهار 11 گانه شهرستان که از سرچشمه خوانسار منشعب میشود، در سالهای گذشته 3 هزار لیتر در ثانیه بود که این میزان امسال به دلیل کاهش بارندگیها به 140 لیتر در ثانیه رسیده است که باید بین کشاورزان تقسیم شود.
وی افزود: اعتراضات شدید از نظر نحوه توزیع آب در انهار پاییندست و بالادست بین کشاورزان حدود 10 سال است که صورت گرفته و تاکنون این موضوع رسیدگی و صدور رأی نشده است.
فرماندار خوانسار با بیان اینکه کاهش بارندگی و خشکسالیها باغات خوانسار را دچار خشکسالی کرده است، گفت: آبیاری نوین با انتقال آب در مزارع روستاهای شهرستان انجام شده است و برای داخل شهر نیز با استفاده از اعتبارت آبیاری نوین انجام میشود.
وی با بیان اینکه در کارگروه اشتغال شهرستان اعتبارات اشتغال روستائی به خرید تانکر برای آبرسانی امور دام و احشام اختصاص داده شده است، افزود: به دلیل عدم پرداخت خسارت محصولات کشاورزی از سوی بیمه، کشاورزان دیگر استقبال برای بیمه محصولات ندارد.
فرماندار خوانسار گفت: در سال 95 حدود 40 هکتار و در سال گذشته با پیشگیریها و آموزشهای لازم یک هکتار از اراضی دچار حریق شده است.
وی افزود: سال گذشته برای نخستین بار ایستگاه آتش نشانی شهرک صنعتی راهاندازی شد، در روستای ویست ایستگاه آتش نشانی مستقر شده است و اگر دو ماشین آتش نشانی در اختیار بخشداری قرار گیرد از مدت زمان اطفای حریق در روستای خم پیچ و دوشخراط کاسته میشود.
شفعتی با اشاره به اینکه در سال جاری 28 میلیارد تومان خسارت در اثر بلاهای طبیعی به کشاورزان و دامداران به جز تب برفکی وارد شده است، افزود: 6 میلیارد تومان خسارت طوفان، 2 میلیارد تومان خسارت تگرگ، 11 میلیارد تومان سرمازدگی و 10 میلیارد تومان خسارت به زنبورداران بوده است.
وی تأکید کرد:اعتبار برای استقرار پد بالگرد هلیکوپتر در خوانسار تخصیص داده نشده که استقرار پد بالگرد در انتقال سریع مصدومان منجر به نجات جان انسانها میشود.
فرماندار خوانسار گفت: برای عبور از بحران خشکسالی نیاز به مجهز شدن کشاورزی به سیتم آبیاری نوین است، به دلیل مشکل انهار 11 گانه استقبال خوبی در شهر نشده و انتظار میرود برای 15 درصدی که مردم برای تجهیز سیستم آبیاری نوین باید پرداخت کنند تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/م