به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛جمشید اسدی مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان در همایش هم اندیشی طرح ملی بازآفرینی شهری با احیا بافتهای فرسوده و ناکارآمد که در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برگزار شد، گفت: توسعه درونزا نیازمند تعامل و خرد جمعی است که یکی از راههای رسیدن به این مدل توسعه، بازآفرینی بافتهای فرسوده است.
وی با اشاره به مدل توسعه شهری در گذشته و تمرکز بر هسته شهر به عنوان محور فعالیت افزود: نیاز اصلی ما در قالب طرح بازآفرینی شهری، پویایی و بازآفرینی هستههای مرکزی شهرهاست.
جمشیدی بیان کرد: در برنامه پنجم توسعه باید سالانه ۱۰درصد بافتهای فرسوده بازآفرینی شود و این اتفاق در کردستان نیفتاده است.
مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان به مشکلات موجود در پهنههای حاوی بافتهای فرسوده نیز گریزی زد و افزود: ناپایداری اقتصادی و اجتماعی، نبود مدیریت یکپارچه، فرسودگی و ناایمن بود در برابر حوادث طبیعی نظیر زلزله، زنگ خطری برای ۵۰ درصد از جمعیت کردستان است که در بافتهای ناکارآمد ساکن هستند.
اسدی با بیان اینکه سه هزار و ۲۶۲ هکتار بافت ناکارآمد با دربرگیری ۲۵ درصد مساحت شهری در استان، جزو بافتهای فرسوده است، افزود: تراکم جمعیتی در این بافتها دوبرابر میانگین عادی استان است.
اسدی کردستان را از ۹ استان پایلوت اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: لازم است زمینهای مناسب برای ایجاد سکونتگاههایی که منجر به ارتقا زندگی و روانسازی ترافیک و توسعه همه جانبه و نیز ایجاد پویایی لازم در این بافتها شود، شناسایی و برای اجرای طرح اختصاص یابد.
نبود درآمد پایدار شهرداریهای کردستان دیگر معضلی بود که مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری کردستان به آن اشاره کرد و با ارائه آماری گفت: در سال ۱۳۹۰ چهار هزار و ۸۴۱ پروانه ساخت برای دو میلیون و ۲۱۵ هزار مترمربع در استان صادر شد که در فاصله پنج سال در سال۱۳۹۵ این میزان با ۴۸ درصد کاهش در تعداد پروانه به دو هزار و ۵۵۹ فقره و کاهش ۵۹ درصدی در مساحت ساخت به ۹۲۴ هزار مترمربع رسید.
انتهای پیام/ د م