به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در ماه مبارک رمضان، مسلمانان در کشورهای مختلف دنیا، بهترین خوراکها را برای وعدههای سحر و افطار روزه داران تدارک میبینند تا با مصرف مواد غذایی سالم، انرژی کافی برای روزه داری در روزهای آتی را به دست آورند و دچار ضعف یا ابتلا به بیماری نشوند.
در بیشتر کشورها در وعدههای سحر و افطار مصرف مواد غذایی همچون میوه و سبزیجات تازه، گوشت حلال، نان، پنیر و شیرینیهای محلی استفاده میشود.
توصیه میشود در این ماه افراد خوراکیهای حاوی فیبر فراوان، پروتئین و کربوهیدرات مصرف کنند، همچنین اگر ماه رمضان در ماههای گرم سال قرار گرفت، خوردن غذاهای آب رسان میتواند از بروز تشنگی در طول روز جلوگیری کند.
از جمله خوراکهای مشهور روزه داران کشور و فرهنگهای مختلف دنیا میتوان موارد زیر را نام برد.
خوراک Dahi vadey: این خوراک مخصوص کشور هندوستان بوده و از عدس خیس خورده به همراه سایر ادویهها که در روغن سرخ شده و همراه با ماست ترش سرو میشود تشکیل می شود.
خوراک Haleem: این خوراک نیز از تکههای گوشت گاو یا بوقلمون به همراه بلغور گندم و عدس تشکیل شده است و در کشورهای واقع در خاورمیانه، هند، پاکستان و آسیای مرکزی پرطرفدار است.
خوراک مرغ: این خوراک از تکههای مرغ به همراه ادویههای تند که به همراه نعناع سرو میشود تشکیل شده است و جزو خوراکهای محبوب اهالی کشور هندوستان محسوب میشود.
خوراک Ramazan Kebabi: این خوراک از گوشت بره به همراه پیاز، ماست و نان پیتا تشکیل شده و جزو خوراکیهای وعده افطار در کشور ترکیه است.
خوراک Ful medammes: این خوراک از لوبیای پخته شده به همراه سیر و نان و مخلفاتی همچون تخم مرغ تشکیل شده است و مسلمانان کشورهای آفریقایی از آن در ماه مبارک رمضان استفاده میکنند.
خوراک Paomo: نوعی سوپ گوشت است که همراه با نان سرو میشود، مسلمانان کشور چین در وعدههای افطار از این سوپ مصرف میکنند.
خوراک Chapatis: این خوراک نوعی پیتزاست که در آن از گوشت و سبزیجات استفاده و بین مسلمانان کشورهای هند و پاکستان مصرف میشود.
خوراک Fattoush: این خوراک نوعی سالاد حاوی انواع سبزیجات است که همراه با نان پیتا سرو میشود و مصرف آن درکشورهای لبنان و عربی رواج دارد.
خوراک Konafah (کونفه): این خوراک از پنیر تشکیل شده است که بین لایههایی از آرد سبوس دار یا رشتههای خرد شده قرار میگیرد و خوراک مشهور در بین اهالی خاورمیانه است، این خوراک نوعی شیرینی است و همراه با مخلوطی از دانههای آجیل نیز سرو میشود.
خوراک Kolak: این خوراک نیز نوعی دسر میوهای تشکیل شده از شیرنارگیل، برگ میوه پاندانوس (pandanus leaf) و میوه هایی، چون جک فروت یا موز است و مسلمانان کشور اندونزی درماه رمضان از این خوراک استفاده میکنند.
منبع: thekitchn
انتهای پیام/