به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ زمانی صنعت چرم دوزی در لرستان رونق زیادی داشت. ولی با تعطیلی کارخانه چرم و پوست خرم آباد این صنعت کمرنگ شد.
صفی خانی، رئیس سازمان صنعت و معدن استان لرستان گفت: یکی از ظرفیتهای مهم در استان لرستان بحث کارخانه چرم و پوست است به لحاظی که استان لرستان یک ظرفیت دامی بالایی را دارد، کارخانه چرم و پوست لرستان، در سال ۷۷ به دلیل مشکلاتی که در روال کار کارخانه به وجود آمد کاملا تعطیل شد.
ولی حالا با تلاش این جوانان چراغ این صنعت دوباره روشن شده است.
شوکتی، کارآفرین موفق لرستانی گفت: از سال ۹۲ شروع به کار چرم دوزی کردم و از این طریق هم علاقه خودم را پیاده کنم و هم اینکه شغلی برای خودم داشته باشم و هم چند نفر در کنار من مشغول به کار شوند.
وی افزود: در حال حاضر در این کارگاه ۴ نفر مشغول به کار هستند.
یکی از افرادی که درکارگاه خانم شوکتی کار میکند در مصاحبه با گفت: حدود یک سال است که در این کارگاه در کنار خانم شوکتی به کار چرم دوزی مشغول هستم و هم به کارم علاقه دارم و هم درآمد خوبی برایمان دارد.
این هنرمندان تولیدات دست ساز خودشون رو به مناطق مختلف کشور ارسال میکنند.
شوکتی، کارآفرین موفق لرستانی گفت: محصولاتی که ما اینجا تولید میکنیم، انواع کیف، کمربند، دستبند، دسته کلید و کلا هر سفارشی که مشتری داشته باشد و بتوان از چرم تولید کرد ما میتوانی اینجا تولید کنیم.
محصولاتی که در کارگاه تولید میکنیم از طریق فروش اینترنتی علاوه بر استان لرستان به سایر نقاط کشور ارسال و فروخته میشود.
یکی دیگر از افرادی که درکارگاه خانم شوکتی کار میکند گفت: شروع کارمان را از یک فضای کوچک شروع کرده ایم و اگر خدا بخواهد قصد داریم در آینده کارمان را توسعه دهیم.
وی در ادامه در مورد تعداد مشتریان کارگاه شان گفت: مشتریهای ما از همه اقشار هستند، پیر و جوان، زن و مرد کارهای ما را میپسندند.
از یکی خریداران اجناس این کارگاه در مورد دلیل حضورش در این کارگاه گفت: قبلا از این جا کیف چرم خریده بودم، الان دوباره برای خرید اومدم، چون از جنس کیف هاشون خیلی راضی بودم. هم کیفیت کاراشون خوبه و هم قیمتشان خوب است.
خانم شوکتی در مورد نوع جنس محصولاتشان گفت: الان کیفی که در دست من هست، کاملا دست سازه و با چرم دوخته شده است، بدون هیچ استفادهای از چرخ خیاطی، تمام دوختها و اتصالات با خود چرم انجام شده است.
وی افزود: در این کیف از چرم گاوی و پوست گوساله استفاده شده و این محصول را میتوانیم به عنوان محصولی که تماما از چرم ساخته شده به شما معرفی کنم.
وی در ادامه گفت: خانمهای خانه دار هم میتوانند در خانه کار چرم دوزی را انجام دهند، حتما نیاز به فضای خاصی نیست، میتوانند در خانه کار کنند و برای خود درآمد ایجاد کنند.
حال این جوانان کارآفرین از مسئولین انتظاراتی دارند تا بتوانند کار خود را توسعه دهند و صنعت چرم دوزی لرستان را هم رونق دهند.
خانم شوکتی درباره انتظاراتش از مسئولین گفت: از مسولین انتظار داریم که نگذارند که کارخانه چرم و پوست به حال خود رها شود. اگر ما بتوانیم در استان خودمان مواد اولیه را تولید کنیم دیگر لازم نیست برای خرید چرم مورد نیازمان به استانهای دیگر برویم.
وی افزود: همچنین ما نیاز به حمایتهای مالی داریم، اگر از ما حمایت بشود، میتوانیم کارگاهمان را در سطح وسیعی گسترش بدیم. ما حتی خودمان میتوانیم برند بشیم و محصولاتمان را به اسم استان لرستان به فروش برسانیم.
باباحسینی، مدیر صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: تسهیلات مختلفی که داریم چه در بخش مشاغل خانگی و چه در بخش تسهیلات روستایی و عشایری و همچنین مناطق محروم میتوانند از وامهایی که در اختیار انها برای افزایش و رشد کارگاهشان نیاز است، استفاده کنند.
ساختههای دست این هنرمندان، علاوه بر ایجاد اشتغال در بین جوانان باعث احیای صنعت چرم دوزی در لرستان شده است.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د
خدمت شما
من گزارش خبرنگار خانم سعیده دریکوند را خواندم و در رابطه ی
گزارش که در رابطه با کارگاه های چرم سازی بود
نیازمند کمک هستم
که در مطلب شما نام خانم شوکتی ذکر شده بود
در صورت امکان
من شماره ی تماس خانم شوکتی
را برایم بفرستید