مرتضی اسدی مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و مشاور کودک و خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه خداوند فرزندان را با یک فطرت ناب در اختیار والدین قرار داده است، سیر تربیتی فرزندان باید مناسب با آموزه های اسلامی باشد و نباید از برکات وجودی این موجود پاک فطرت غافل شد.
وی در ادامه تصریح کرد: در کنار توجه به سرشت پاک فرزندان باید به نیازهای آنها نیز با توجه به شرایط جامعه ای که در آن زندگی می کنیم توجه کنیم تا فرزندانمان بتوانند در شرایط مختلفی که در جامعه برایشان پیش می آید تصمیم گیری صحیحی داشته باشند.
این مشاور کودک و خانواده یادآور شد: پدر و مادر باید رفتاری صادقانه و محبت آمیز با فرزند خود در پیش بگیرند تا فرزند، دوست اول و آخر خود را والدین خویش بداند و در موارد مختلفی که در بیرون از خانه برای او به وجود می آید، با اعتماد کامل به آن ها مراجعه کند و بداند که مورد سرزنش و تنبیه پدر و مادر خویش واقع نمی شود.
اسدی یادآور شد: محبت والدین به فرزندان به مفهوم وابسته کردن و لوس کردن آن ها به خود نیست و در واقع محبت و ابراز عاطفه به فرزندان باید به نوعی اظهار شود که به ایجاد انگیزه و خودباوری و همچنین احساس داشتن یک حامی همیشگی منجر شود.
وی اضافه کرد: در صورت شکل گیری روابط عاطفی مناسب میان فرزندان و والدین فرزند در موقعیت های مختلف به سراغ پدر و مادر خود رفته و مسائل پیش آمده برای خود را با آن ها مطرح می کند و در صورت نیاز از آن ها کمک می طلبد.
این مشاوزر کودک و خانواده یادآور شد: پناه بردن فرزندان به افرادی غیر از پدر و مادر و درخواست کمک از آن ها به دلیل عدم وجود محبت و اعتماد کافی میان آنها بوده و والدین امروزی باید به این نکته دقت کنند.
اسدی در ادامه اظهار کرد: اغلب والدین امروزی به جای توجه به در پیش گرفتن سبک و شیوه صحیح فرزندپروری به دنبال مسائل حاشیه ای مثل فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هستند و از توجه به فرزند خود و نیازهای عاطفی وی غافل می شوند.
وی با اشاره به تفسیر نادرست برخی از والدین امروز از روشنفکری تاکید کرد: پدر و مادر برای تربیت صحیح و مناسب فرزند خود باید برای چینش مقدمات یک رابطه عاطفی قوی و مستحکم میان خود و فرزندانشان تلاش کرده و به تبلیغات حاشیه ساز شبکه های معاند نظام که برای تخریب دستگاه هایی چون آموزش و پرورش، قوه قضائیه، نیروی انتظامی تلاش می کنند، توجه نکنند.
این مشاور کودک و خانواده اضافه کرد: والدین نباید فراموش کنند که جامعه را خود آنها و فرزندانشان تشکیل می دهند و اگر در تربیت فرزندان خود دقت لازم را به خرج دهند، در صورت بروز مشکلی برای فرزندان خود آن را با تبعیت از شبکه های بیگانه به نظام نسبت نخواهند داد.
اسدی اضافه کرد: خانواده ها باید ارزش های یک زندگی صحیح را برای فرزندان خود تعیین کنند و راه های مراقبت و حفظ ارزش ها را به آنها بیاموزند و کرامت انسانی و شخصیت والا و ارزشمند فرزند خود را به وی با پیوند عاطفی که از ابتدا با فرزند خود ایجاد کرده اند به وی یادآوری کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: وجود اعتماد متقابل میان فرزندان و والدین منجر به شکل گیری یک رابطه صحیح و مستحکم میان آنها می شود و فرزندان در صورت برقراری رابطه با دیگران و یا رخ دادن هر گونه اتفاقی والدین خود را با اطمینان اینکه از طرف آن ها مورد حمایت قرار می گیرند، از اتفاقات پیش آمده بیرون منزل آگاه می کنند.
انتهای پیام/