به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دسر هویج حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، بتا کاروتن، آهن، منگنز، اسید فولیک، فیبر، پتاسیم، کلسیم، اسید لینولئیک، مس و آنتی اکسیدان است.
برای بررسی خواص دسر هویج و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر هویج اظهار کرد: این دسر بسیار مقوی است و انرژی بدن را هم افزایش میدهد؛ دسر هویج به علت داشتن انواع ویتامینها و املاح معدنی برای سلامتی پوست و مو بسیار مفید است.
وی درباره خواص دیگر دسر هویج بیان کرد: این دسر خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: بتا کاروتن موجود در دسر هویج نقش مؤثری در ساخته شدن ویتامین A در بدن دارد؛ این ویتامین موجب تقویت بینایی به ویژه دید بهتر در شب میشود و از بروز مشکلات چشمی مانند گلوکوم (آب سیاه)، تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) و کاتاراکت (آب مروارید) جلوگیری میکند.
عظمایی تأکید کرد: فیبر موجود در دسر هویج موجب رفع چربی کبد میشود و به دفع سموم بدن از طریق رودهها کمک شایانی میکند؛ این دسر به علت داشتن کلسیم و فسفر موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
وی یادآور شد: دسر هویج برای زنان یائسه، باردار، شیرده و مبتلایان به ناراحتیهای پروستات بسیار مفید است.
هویج یک کیلوگرم
عسل ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پودر نشاسته سه قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین خوراکی یک قاشق غذاخوری
هل ساییده شده یک قاشق چایخوری
گلاب نصف استکان
آب لیموترش تازه یک قاشق چایخوری
زعفران دَمکرده ۲ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل و پسته از هر کدام به مقدار لازم
روغن زیتون یک قاشق چایخوری
بیسکویت به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
- هویجها را به خوبی بشویید و در داخل قابلمه بریزید.
- مقداری آب و روغن زیتون را به هویجها اضافه کنید.
- مخلوط آب، هویج و روغن زیتون را در حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و آب آن کشیده شود.
- هویجهای پخته شده را داخل مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره در بیایند.
- پودر ژلاتین را داخل گلاب بریزید و آن را روی حرارت غیر مستقیم (سماور یا کتری) بگذارید تا ژلاتین در گلاب حل شود.
- پودر نشاسته را به پوره هویج اضافه کنید سپس محلول ژلاتین و گلاب، هل ساییده شده و زعفران دم کرده را به پوره هویج بیفزایید.
- مواد را روی اجاق گاز بگذارید و به طور مرتب هم بزنید.
- پس از اینکه مواد به خوبی پخته شدند، اجاق گاز را خاموش کنید و آب لیمو ترش تازه را به آنها اضافه کنید.
- پس از گذشت پنج تا هفت دقیقه عسل را به سایر مواد بیفزایید.
- بیسکویتها را در یک سینی مناسب کنار هم بچینید و مواد آماده شده را روی آنها بریزید؛ این کار را برای ۲ تا سه لایه انجام دهید به طوری که مواد روی لایه آخر را بپوشاند.
- روی دسر را با پودر نارگیل و پسته تزئین کنید سپس آن را در یخچال بگذارید تا به خوبی جا بیفتد.
انتهای پیام/