به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سمبوسه حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، روی، مس، پتاسیم، منیزیم، سدیم، سلنیوم، منگنز، کربوهیدرات، فیبر و اسید آمینه تریپتوفان است.
برای بررسی خواص سمبوسه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص سمبوسه اظهار کرد: این اسنک کالری بالایی دارد و انرژی زیادی در بدن تولید میکند بنابراین برای افرادی که فعالیتهای فیزیکی و بدنی دارند مانند کارگران و ورزشکاران بسیار مفید است.
وی درباره خواص دیگر سمبوسه بیان کرد: این اسنک نقش مؤثری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد و به علت وجود آهن، اسید فولیک و انواع ویتامینها کمخونی را رفع میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: سمبوسه به علت داشتن کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم موجب تقویت استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
عظمایی تأکید کرد: سمبوسه به علت داشتن فیبر فراوان سبب کارکرد بهتر رودهها میشود؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در سمبوسه تأثیر چشمگیری در ساخته شدن هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش دارد؛ این هورمون شادی و نشاط را در افراد ایجاد و افسردگی را رفع میکند.
وی یادآور شد: مبتلایان به فشار و غلظت خون نباید در مصرف سمبوسه زیادهروی کنند.
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۰۰ گرم
سیبزمینی ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
فلفل دلمهای سبز یک عدد
رب گوجهفرنگی محلی ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
سبزی گشنیز ۵۰ تا ۷۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
نان لواش به مقدار لازم
- نخست سیر و پیازها را نگینی خرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمهای خُرد شده را به آنها اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید تا پخته شوند.
- در انتهای پخت نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گشنیز خرد شده و رب گوجهفرنگی را به سایر مواد بیفزایید.
- سیبزمینیها را هم خُرد و به مواد اضافه کنید.
- نان لواش را به اندازه ۶ تا ۸ سانتیمتری برش دهید؛ مقداری از مواد سمبوسه را داخلشان بریزید و آنها را به شکل مثلث بپیچید.
- داخل ماهیتابه کمی روغن کنجد بریزید و سمبوسهها را در حرارت قرار دهید تا سرخ شوند.
- پس از چند دقیقه سمبوسهها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم به خوبی سرخ شوند.
انتهای پیام/
سیب زمینی دیر تر از همه ی این مواد میپزه و بنظرم آخر سر اضافه کردن سیب زمینی کار درستی نباشه مگر این که جدا سرخ کنید و آخر سر اضافه کنید
سیب زمینی دیر تر از همه ی این مواد میپزه و بنظرم آخر سر اضافه کردن سیب زمینی کار درستی نباشه مگر این که جدا سرخ کنید و آخر سر اضافه کنید