یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی سمبوسه را به علت داشتن آهن، اسید فولیک و انواع ویتامین‌ها در برطرف شدن کم‌خونی مؤثر دانست.

رهایی از کم‌خونی با اسنکی اشتها‌آوربه گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سمبوسه حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۱۲ ، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، روی، مس، پتاسیم، منیزیم، سدیم، سلنیوم، منگنز، کربوهیدرات، فیبر و اسید آمینه تریپتوفان است.

برای بررسی خواص سمبوسه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص سمبوسه

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص سمبوسه اظهار کرد: این اسنک کالری بالایی دارد و انرژی زیادی در بدن تولید می‌کند بنابراین برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی و بدنی دارند مانند کارگران و ورزشکاران بسیار مفید است.

وی درباره خواص دیگر سمبوسه بیان کرد: این اسنک نقش مؤثری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد و به علت وجود آهن، اسید فولیک و انواع ویتامین‌ها کم‌خونی را رفع می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: سمبوسه به علت داشتن کلسیم، فسفر، سلنیوم و منیزیم موجب تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: سمبوسه به علت داشتن فیبر فراوان سبب کارکرد بهتر روده‌ها می‌شود؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در سمبوسه تأثیر چشمگیری در ساخته شدن هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش دارد؛ این هورمون شادی و نشاط را در افراد ایجاد و افسردگی را رفع می‌کند.

وی یادآور شد: مبتلایان به فشار و غلظت خون نباید در مصرف سمبوسه زیاده‌روی کنند.

رهایی از کم‌خونی با اسنکی اشتها‌آور

مواد اولیه برای تهیه سمبوسه (سه تا چهار نفر)

گوشت چرخ کرده گوسفندی                  ۲۰۰ گرم

سیب‌زمینی                                               ۲ عدد

پیاز                                                             ۲ عدد

فلفل دلمه‌ای سبز                                    یک عدد

رب گوجه‌فرنگی محلی                           ۲ قاشق غذاخوری

سیر                                                           ۲ حبه

سبزی گشنیز                                           ۵۰ تا ۷۰ گرم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                    به مقدار لازم

روغن کنجد                                              به مقدار لازم

نان لواش                                                  به مقدار لازم

طرز تهیه سمبوسه

- نخست سیر و پیاز‌ها را نگینی خرد کنید و با روغن کنجد تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه‌ای خُرد شده را به آنها اضافه کنید.
- مواد را به خوبی تفت دهید تا پخته شوند.
- در انتهای پخت نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، گشنیز خرد شده و رب گوجه‌فرنگی را به سایر مواد بیفزایید.
- سیب‌زمینی‌ها را هم خُرد و به مواد اضافه کنید.
- نان لواش را به اندازه ۶ تا ۸ سانتی‌متری برش دهید؛ مقداری از مواد سمبوسه را داخلشان بریزید و آنها را به شکل مثلث بپیچید.
- داخل ماهیتابه کمی روغن کنجد بریزید و سمبوسه‌ها را در حرارت قرار دهید تا سرخ شوند.
- پس از چند دقیقه سمبوسه‌ها را برگردانید تا سمت دیگر آن‌ها هم به خوبی سرخ شوند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
موسوی
۱۶:۱۲ ۰۵ تير ۱۳۹۷
سلام ما خوزستانی ها سیب زمینی را آب پز کرده و بعد رنده می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۵ تير ۱۳۹۷
سلام.
سیب زمینی دیر تر از همه ی این مواد میپزه و بنظرم آخر سر اضافه کردن سیب زمینی کار درستی نباشه مگر این که جدا سرخ کنید و آخر سر اضافه کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۵ تير ۱۳۹۷
سلام.
سیب زمینی دیر تر از همه ی این مواد میپزه و بنظرم آخر سر اضافه کردن سیب زمینی کار درستی نباشه مگر این که جدا سرخ کنید و آخر سر اضافه کنید
آخرین اخبار