نایب‌رئیس شورای شهر قم گفت: در صورت افزایش سه درصدی مصرف آب در سال 98 در مصرف آب به نقطه سر به سر می‌رسیم و اگر آب دشت علی آباد هم به منابع اضافه شود در سال 1402 به نقطه کمبود آب خواهیم رسید.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛حسن بختیاری دوشنبه شب در پنجاه و سومین جلسه شورای اسلامی شهر قم که به ریاست عبدالله جلالی و با حضور سیدمرتضی سقائیان‌نژاد شهردار قم در سالن جلسات ساختمان شهید باکری برگزار شد، با اشاره به هفته صرفه‌جویی در مصرف آب اظهار کرد: کشور و شهر ما در منطقه گرم و خشک واقع شده و شرایط اقلیمی خاصی دارد؛ میانگین بارش کشور 250 میلیمتر در سال است که این میزان بارش در دنیا 750 میلیمتر است.

وی با تاکید بر اینکه منابع آبی کشور به شدت در استرس هستند اظهار کرد: صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت بهینه به شدت نیاز است.

وی با بیان اینکه شدت تبخیر در کشور ما سه برابر میانگین جهانی است تصریح کرد: بحث صرفه‌جویی در مصرف آب صرفا مختص این دوره خاص نیست و این شرایط در گذشته هم وجود داشته البته شرایط امروز حادتر شده و جمعیت در دهه‌های گذشته رشد داشته و مصارف به صورت کنترل نشده افزایش یافته و میزان بارش‌ها کاهش یافته است.

بختیاری مصارف بخش آب را شامل کشاورزی، صنعت و شرب عنوان کرد وگفت: شهر قم به دلیل اینکه منابع داخل استان محدود بوده و کیفیت خوبی ندارد با انتقال آب تامین منابع آن صورت می‌گیرد؛ اگر انتقال آب از سرشاخه‌های دز رخ نمی‌داد وضعیت آبی قم به شدت نامساعد بود.

وی میزان آب تخصیص یافته برای قم را 141 میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در گذشته سد 15 خرداد و چاه‌های دشت علی آباد و شهر قم به عنوان منابع اصلی تامین آب بودند که به تدریج آب سرشاخه‌های دز جای آنها را گرفته است.

نایب‌رئیس شورای شهر قم گفت: براساس آمارگیری صورت گرفته میزان رشد جمعیت 2.26 درصد بوده که طبق مباحث فنی به همین میزان رشد مصرف پیش‌بینی شده است؛ از 141 میلیون مترمکعب آب تخصیص یافته به قم حدود 40 میلیون مترمکعب برای بخش صنعت پیش‌بینی شده که براساس نیاز حجم کمتری اختصاص یافته که در نهایت حدود 121 میلیون مترمکعب آب به بخش شهری اختصاص یافته است.

بختیاری گفت: سه سناریو برای تامین آب شهر در آینده داریم که قطعا یکی از آنها اتفاق خواهد افتاد؛ سناریو اول این است که رشد 2.26 درصد در میزان مصرف داشته باشیم که با این اتفاق در سال 99 به نقطه سر به سر میزان مصرف آب از سرشاخه‌های دز خواهیم رسید. با این وضعیت زمان زیادی برای مدیریت منابع آبی نداریم و به نقطه‌ای خواهیم رسید که مجبور شویم از منابع بی کیفیت محلی استفاده کنیم.

وی  افزود: سناریو دوم رشد 3 درصد مصرف آب است که قم نیز ظرفیت این افزایش را دارد؛ در این صورت این اتفاق در سال 98 رخ داده و در مصرف آب به نقطه سر به سر می‌رسیم و اگر آب دشت علی آباد هم به منابع اضافه شود در سال 1402 به نقطه کمبود آب خواهیم رسید.

وی با تاکید بر اینکه صرفه‌جویی در مصرف آب در تمام بخش‌ها باید مد نظر باشد اظهار کرد: بخش شهری باید صرفه‌جویی را در نظر داشته باشد اما از صرفه‌جویی منابع آبی در کشاورزی و صنعت نباید چشم بپوشیم.

وی افزود: بدانیم آنچه که امروز از سرشاخه‌های آب داریم نمی‌تواند خیال ما را راحت کند که بحث کمبود آب و صرفه‌جویی در مصرف را جدی نگیریم.

عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به پیشنهادات مطرح در حوزه مدیریت آب گفت: استفاده از چاه‌های علی‌آباد، کنترل منابع آبی فضای سبز و استفاده از گونه‌های مناسب اقلیم خشک، استفاده از پساب به عنوان منبع پایدار و جایگزین آب برای فضای سبز و مدیریت بهینه مصرف آب شهری از سوی شهروندان و مسوولان مد نظر باشد.

انتهای پیام/الف

کمتر از 5 سال برای تدبیر در زمینه منابع آب فرصت است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار