مظاهریان 9 راهکار تعادل بخشی در بازار مسکن در شرایط اقتصادی و سیاسی امروز را ارائه کرد.

9 بند دولت برای تعادل بخشی در بازار مسکن ارائه شد/ تسریع در تصویب لایحه قانونی پیش‌فروش ساختمانبه گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در نشست بررسی راهکارهای چالش مسکن، با بیان اینکه بازار مسکن همانند سایر بازارهای اقتصادی طی ماه‌های اخیر با تغییر و تحولاتی مواجه بوده است، گفت: دلیل اصلی بی‌ثباتی و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها به مسائل و مشکلات ساختاری در اقتصاد ایران و تحولات ایجاد شده در حجم نقدینگی موجود در کشور و حرکت آن به سمت بازارهای مختلف و تحولات سیاسی بین‌المللی و انتظارات تورمی در جامعه بر می گردد.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی اقداماتی برای تعدیل اثرات منفی تغییر و تحولات فوق در بخش مسکن ،تعادل بخشی به بازار و ایجاد تحرک در فعالیت‌های حقیقی این بخش باید صورت گیرد.

مظاهریان تصریح کرد: عرضه بسته تشویقی مالیاتی به منظور افزایش تولید و عرضه مسکن مطابق الگوی مصرف در قالب استیجاری یا ملکی می‌تواند راهکار تعادل بخشی در بازار مسکن به شمار برود.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این بسته شامل معافیت از پرداخت مالیات در عملکرد، مالیات نقل و انتقال و مالیات بر اجاره است.

وی در ادامه به راه‌اندازی بازار‌های الکترونیکی اشاره کرد و گفت: به منظور ایجاد ارتباط مستقیم ببین عرضه‌کنندگان و متقاضیان مسکن و با هدف کاهش هزینه مبادله، بانک مسکن بازارگاهی الکترونیک راه‌اندازی می‌کند این بازارگاه در عین حال ارتباط قراردادی بین سازنده‌، پیش‌خریدار و بانک را در مرحله ساخت برقرار می‌کند.

مظاهریان با اشاره به انتقال مأموریت وصول مالیات بر خانه‌های خالی از سازمان امور مالیاتی به شهرداری‌ها می‌تواند راهکار دیگری برای بازار مسکن به شمار رود افزود: این مالیات‌ها به شهرداری‌ها و مصرف وجوه آن برای اجرای برنامه مسکن اجتماعی می‌تواند نتیجه موثری بر تعادل بازار مسکن بر جای بگذارد.

وی تاکید کرد: به منظور افزایش عرضه در بازار مسکن بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم مقرر شده دولت از خانه‌های خالی مالیات اخذ کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به شناسایی بهتر این واحد‌ها توسط شهرداری‌ها اخذ این نوع از مالیات (عوارض) توسط شهرداری‌ها سهل‌تر صورت می‌گیرد، همچنین استفاده از این عوارض در هزینه‌های بازآفرینی شهری و عرضه مسکن اجتماعی می‌تواند موثرتر باشد.

مظاهریان در ادامه به تسریع در تصویب لایحه قانونی پیش‌فروش ساختمان‌ها به منظور تعادل بخشی بازار مسکن اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای تقویت هم زمان طرف عرضه و تقاضای مسکن، توسعه و ساماندهی بازار پیش فروش مسکن است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: قانون پیش فروش ساختمان در سال 89 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده اما رویکرد اصلی این قانون پیشگیری از جرم بوده است.

وی تاکید کرد: مشکل اصلی این قانون آن بوده که وظایف دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط در این قانون با وظایف ذاتی آن مغایر بوده در نتیجه این قانون اجرایی نشده است به همین دلیل قانون جدیدی در این خصوص تنظیم شده و ضروری است که لایحه مربوط به سرعت در دولت تصویب و به مجلس ارسال شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه کنترل سوداگری در بخش زمین از طریق استفاده از ابزارهای مالیاتی مانند مالیات بر عایدی سرمایه ناشی از زمین از دیگر راهکارهای تعادل‌بخشی بازار مسکن به شمار می‌رود، گفت: بخش قابل ملاحظه‌ای از تقاضاهای موجود در بازار مسکن به قصد سوداگری و کسب سود از محل افزایش قیمت زمین صورت گرفته است، به همین دلیل اگر در طول 5 دهه اخیر نظام مالیاتی کارآمد سطح سوداگری در بخش زمین را کاهش می‌داد، امروز مناسبات ثروت و ساختار تولید در کشور متفاوت بود.

مظاهریان افزود: از جمله راهکاری جلوگیری از تقاضای سوداگرانه در زمین استفاده از مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات بر معاملات مکرر آن است.

وی با بیان اینکه حمایت از ساخت و عرضه واحدهای مسکونی کوچک متراژ و منطبق با الگوی مصرف با استفاده از سیاست‌های تسهیلاتی و معافیت‌های مالیاتی می‌تواند بازار مسکن را تعدیل کند، گفت: در شرایط فعلی به دلیل وجود تقاضای سوداگرانه و عدم تقارن اطلاعاتی در بخش مسکن جزو قابل توجهی از ساخت و سازهای کشور با الگوی قالب تقاضا ( که عموما تقاضای در واحدهای مسکونی متوسط و کوچک متراژ است) تطابق ندارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به همین منظور جهت تقویت ساخت و سازهای متناسب با الگوی تقاضا، ضروری است سیاست‌های حمایت از تولید و عرضه واحدهای مسکونی منطبق با الگوی مصرف دنبال شود.

مظاهریان در ادامه به تسریع در اجرای برنامه بازآفرینی شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده با استفاده از زمین‌های دولتی و اهرمی کردن منابع محدود بودجه‌ای اشاره کرد و گفت: با توجه به محدویت‌های بودجه تکلیف قانونی برنامه ششم برای اجرای سالیانه پروژه‌های بازآفرینی در 270 محله شهری امکان اجرای نیافت.

وی یادآور شد: بنابراین باید تا حد امکان برنامه‌های عملیاتی نوسازی و بهسازی محلات هدف که تهیه و تصویب رسیده باید با اهرمی کردن منابع محدود بودجه‌ای و همچنین تخصصی بخشی از اعتبارات دستگاه‌های خدمات‌رسان و ذیربط و محلات هدف اجرایی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه به تغییر مأموریت بانک مسکن از بانک تخصصی به بانک توسعه‌ای تخصصی اشاره کردو گفت: با توجه به نقش تعیین‌کننده مسکن در بودجه خانوار شکی نیست که تغییر عمده قیمت در کیفیت زندگی عمومی مردم تاثیر بارزی دارد.

مظاهریان افزود: مهمترین ابزاری که دولت‌ها برای جبران و رویارویی با چرخه‌های رکود و رونق همراه با تورم و همچنین بی‌ثباتی بازار مسکن در اختیار دارد بانک توسعه مسکن است.

وی افزود: ایجاد چنین بانکی با رعایت اصول بازار می‌توان در موقعیت‌های مختلف با تحریک تقاضا، عرضه و حتی مشارکت در ساخت مسکن و جهت‌دهی به کمک‌های دولت ابزار اجرای سیاست‌ها در بخش باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تسریع در عرضه زمین‌های وابسته به دولت جهت افزایش عرضه واحدهای منطبق با الگوی مصرف اشاره کرد و گفت: دولت و شرکت‌های دولتی در درون شهرها زمین دارند، بر اساس ماده 6 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن کلیه وزارتخانه‌ها، موسسات و شرکت‌های دولتی باید نسبت به واگذاری رایگان اراضی در اختیار خود به وزارت راه و شهرسازی اقدام کنند.

مظاهریان گفت: برای تولید و عرضه مسکن مطابق با الگوی مصرف باید مراحل واگذاری این اراضی تسهیل شده و در واگذاری‌ها تسریع شود.

انتهای پیام/

با هدف کاهش هزینه مبادله، بانک مسکن بازارگاهی الکترونیک راه‌اندازی می‌کند

برچسب ها: اخبار اقتصادی ، مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۵ تير ۱۳۹۷
اگر قیمتگذاری صحیح از طریق سامانه الکترونیکی و ردگیری هولوگرامی را در برنامه اولویت نگذارید هیچوقت این بازار مسکن تهران درست نمیشود. دلالان دندان تیز کرده اند !
Iran (Islamic Republic of)
م چ
۲۲:۰۲ ۱۴ تير ۱۳۹۷
تنها راه گرانی مسکن و نجات مستاجران مالیات سنگین به اپارتمانهای خالی میباشد.املاک معاملاتی زیر نظر اتحادیه خود در هر خرید و فروش ملک کلی کمسیون دریافت میکنند.که عادلانه نیست...که باید بدرستی رسیدگی شود...سعی شود مسکن های خالی را اجاره دهند و یا بفروشند که از گرانی جلوگیری شود......و
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۴ تير ۱۳۹۷
ما که اقدام عملی ندیدیم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۱۶ ۱۴ تير ۱۳۹۷
سلام
در هر وضعیتی که مسکن قرار بگیره هر کس به فکر جیب خودشه
می گویند مالیات می گیریم ، وام سود دار می دهیم، خانه خالی ها رو فلان می کنیم و... اینها مشکل مسکن رو حل نمی کنه بیشتر باعث تورم می شود
پس نظارت کو؟
بیش از 90٪ ساخت و ساز حتی زمین ارتباطی به ارز نداره و گران شدن در این وضعیت منطقی نیست
به دلیل عدم نظارت هر کس قیمت دلخواه خودشو اعلام می کنه ظاهرا نمی خواهیم افزایش مسکن یه حساب کتابی داشته باشه!
به جای تشکیل بانک و ارایه وام های سوددار کذایی به فکر نظارت به وضعیت قیمت گذاری درست مسکن حتی در بحث اجاره باشیم تواین وضعیت یه عده زیادی فقط سود بردند و نیازمند به خانه نرسید و...
به امید حل وضعیت مسکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۱۴ تير ۱۳۹۷
میگن مسکن داره به سرعت ارزون میشه و حبابش ترکیده
من که هر جا میرم بفروشم واحدمو خبری از مشتری نیس
انگار همه فهمیدن داره ارزون میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۴ تير ۱۳۹۷
شما جماعت حقوق بگير كارمند انديش. به هيچ وجه توان حل مشكل مسكن را ناريد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۴ تير ۱۳۹۷
نحوه مديريت بخش مسكن و وام مسكن بسیار ضعیف است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۴ تير ۱۳۹۷
قشر متوسط وضعیف تو این وضعیت گرونی مسکن دارن فقیر تر میشن درحالی که صاحبخونه ها دارن به تعداد خونه های خودشون اضافه میکنن وهر روز یه خونه میخرن باید یه فکری به حال مردم کرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۱۴ تير ۱۳۹۷
اجاره ورهن وخرید مسکن هیچ قانون خاصی نداره بازار مسکن هر کی به هرکی شده باید یه فکری به حال مستاجرها کرد بازار مسکن به سود صاحبخانه ها داره پیش میره این انصاف نیست که قشر ضعیف روز به روز وضعیتشون بدتر بشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۱۴ تير ۱۳۹۷
تو را به خدا در مورد مسکن هیچی نگید ... مثل بولدوزر هم کار کنیم حتی نمیدونیم رهن هم بکنیم مگر با دزدی که اونم خیلی سخته...
Netherlands
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۴ تير ۱۳۹۷
تنهاکالایی که صفرتاصدش داخل کشورتولیدمیشه مسکن هستش،هیچ دلیلی برگرانی نامتعارف نداره،مردم توخریدمسکن عجله نکنن،چون پولشون میره توجیب یه عده فرصت طلب
Iran (Islamic Republic of)
محمد زاده
۱۲:۰۶ ۱۴ تير ۱۳۹۷
واقعا" که جای تعجب و تاسف است که در شرایطی که دولت محترم به تعهدات قبلی اش در موارد مشابه مانند مسکن مهر و....عمل ننموده، تصمیم به قانونی نمودن «پیش فروش» مسکن دارد!!!!!
به نظر شما مجلس آنرا تصویب خواهد کرد؟!!!!!
Netherlands
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۴ تير ۱۳۹۷
کاش ما ایرانیها یاد میگرفتیم که اگر فروشنده غیرمنصفی کالایش را گرانتر خواست بفروشد، همگی دست به دست هم متحد شویم و ازش نخریم و اینطوری نگذاریم این جوّ نابسامان در بازار ایجاد شود!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۲۴ ۱۴ تير ۱۳۹۷
بهتر نیست قیمت گذاری، قروش و اجاره مسکن تحت نظارت باشه هموطنان عزیز در شرایطی قرار می گیرند که حتما باید منزل تهیه کنند خصوصا در بحث اجاره ، نمی تونند تو خیابون باشند مجبورند به هر دلیلی شده یه سرپناهی پیدا کنند تا شرمنده خانواده اش نشه از اون ور صاحب خونه پول بیشتری می خواهد از این ور هم گرانتره، خوب تو وضعیت چکار میشه کرد
خرید نکردن در برخی موارد غیر ضرور مثل خودرو لوازم خانگی، خوراکی ها، غیر از منزل قطعاً کار خوبی است که ان شاء الله این فرهنگ اگر در بین مردم ما جابیفته خیلی تاثیر گذار خواهد بود
Netherlands
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۴ تير ۱۳۹۷
در عین حمایت از سازنده ها، مواظب باشید که باز قیمت دهی مسکن دست همین سازنده ها نباشد چون همینها قیمت بازار مسکن را جابجا میکنند و ما مردم و جوانها را گرفتار وامهای سنگینتر میکنند!
Netherlands
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۴ تير ۱۳۹۷
بنظرم باید فرقی بین تسهیلات برای جوانهای وام اولی که اول زندگی دنبال واحدهای کوچک هستند با افرادی که دنبال تعویض خانه و بزرگتر کردنش هستند باشد.
Netherlands
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۴ تير ۱۳۹۷
این 9 بند کجای خبر بود؟!
Netherlands
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۴ تير ۱۳۹۷
امیدوارم فقط این حرف محدود به همین ایام سه ماهه تابستان نشود و فراموش نشود.لطفا این حرفها و ادعاها را هر چه سریعتر عملی کنید.
آخرین اخبار